Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Alearga la SemiMaraton pentru tinerii din centrele de plasament “Gulliver" si “Tavi Bucur"

Sibienii care apreciază un stil de viață sănătos sunt invitați în 31 mai, să alerge pentru a susține proiectul “Pregătit pentru mâine” al Asociației ReGenerația. Prin acest proiect, Asociația își propune să dezvolte competențe și aptitudini noi pentru copiii instituționalizați din cadrul Complexului de Servicii Sibiu. ReGenerația participă în acest an la semi-maraton cu 11 alergători și și-a propus să strângă 2.460 lei, un sfert din suma bugetată pentru derularea acestui proiect.

“Cu acest proiect ne-am înscris ca participanți la semi-maratonul organizat de Fundația Comunitară Sibiu și Asociația PeDale din 31 mai. Pe scurt, acest eveniment sportiv are rolul de a aduce laolaltă mediul ONG care propune proiecte în beneficiul comunității sibiene, alergători și donatori individuali care susțin aceste proiecte: fie aleargă pentru ele, fie donează o sumă de bani pentru un alergător care susține un anumit proiect. A treia componentă a evenimentului sportiv îl reprezintă mediul de afaceri din Sibiu care, sponsorizează evenimentul sau de cele mai multe ori susține diverse proiecte înscrise prin crearea unor echipe de alergători, angajați în firmele respective” a declarat Aura Cristiana Serea, manager ReGenerația.

„Tinerii care ies din sistemul de protecție specială și își caută un loc de muncă, duc lipsa unor competențe elementare, care le reduc șansele de angajare pe piața muncii. Prin acest proiect, 20 de tineri instituționalizați, vor avea acces la un program non-formal adresat nevoilor lor și situațiilor de viață cu care se vor confrunta după ce li se încetează măsura de protecție. Pe termen mediu și lung, apreciez ca acestora le va fi mai ușor să facă alegerile corecte și potrivite în ceea ce privește cariera profesională, vor deprinde abilitățile necesare pentru a convinge angajatorii că merită șansa de a fi angajați și că au dreptul să fie tratați cu respect și încredere. Pe cale de consecință, proiectul m-a atras din prima clipă și pe lângă faptul că îl susțin cu toată deschiderea, am ales să o susțin și pe Aura Serea, care s-a angajat să alerge la maraton, pentru ca acest proiect să devină realitatea de mâine pentru tinerii noștri”, a declarat directorul executiv al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

Beneficiarii proiectului sunt tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 22 ani, iar în perioada iulie-septembrie se vor desfășura, în cadrul proiectului, 6 ateliere în cele 2 centre de plasament “Gulliver” și “Tavi Bucur” din cadrul Complexului de Servicii Sibiu, care vor aborda următoarele tematici: Prieteni și anturaj, Laborator de creativitate și Dialog despre cariera.

Activitățile vor avea loc de două ori pe lună și vor îmbina jocuri, exerciții, activități creative, dialoguri deschise și biblioteca vie pentru tinerii beneficiari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus