Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Baia Neptun si-a schimbat numele. In Baia Populara Sibiu

Baia Populară Sibiu este numele vechi și nou al clădirii cu bazin acoperit și o serie de alte facilități, aflat în patrimoniul și administrarea municipalității sibiene. Revenirea la acest nume de la Baia Neptun a fost stabilită în cursul acestei săptămâni, prin votul Consiliului Local Sibiu. ”Revenirea la această denumire veche este motivată de faptul că, într-adevăr, acest complex este destinat publicul larg, indiferent de nivelul de venituri, şi prin urmare are specific de Baie Populară”, motivează reprezentanții administrației locale.
Complexul a fost inaugurat în 1904, modelul arhitectural fiind inspirat după o instituție similară din München. Doi ani mai târziu, Baia populară a devenit sanatoriu, prin amenajarea unor camere de cazare în clădirea care acum adăpostește Spitalul de pediatrie. După naționalizare, Sanatoriul Stadtpark (după cum a fost denumit de doctorul Carl Wolff) a primit numele de Baia Neptun.
”Clienţii Băii vor putea înota în bazin, pot utiliza sauna romano-irlandeză, pot face băi la cadă sau duş, pot utiliza sala de întreţinere şi culturism sau salonul de frizerie, coafor şi cosmetică, dar Baia are şi o componentă tot mai puternică constând în servicii care oferă cursuri de înot, aquagym, culturism şi fitness, ca urmare a colaborării cu instructori foarte bine instruiţi”, spun acum reprezentanții complexului.
Baia Populară are și un nou site, care poate fi vizualizat aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

sugaciul

Acum 9 ani

ce o sa se mai bucure poponarii de la sauna de numele asta total reprezentativ
Raspunde

baia POpulaRA

Acum 9 ani

bazinul plin de tigani care vin sa se spele de jeg si sauna plina de curisti care-si trateaza hemoroizi pe cale naturala si bucala
Raspunde

xxx

Acum 9 ani

inseamna ca tigani sunt mai spalati si mai curati si au o civilzatie mai buna.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

In sfarsit....era si cazul. 1904 VOLKSBAD (rom. Baia Populara). Era construita in cadrul COMPLEXULUI Sanatorium (social, NU de lux)din Stadtpark. Mai tarziu, prin anii 30, Sanatorium-ul devine Spitalul LUTHER... Dupa Nationalizare 1948 timp indelungat NUMITA baia populara:::Parca abia prin anii 80, dupa o reparatie, pompos si cretin numita Baia Neptun. Hertha Müller, care este din Banat, nu din Hermannstadt scrie ANACRONIC si ERONAT despre poetul Oskar Pastior ca ar fi vizitat in copilarie \"BAIA NEPTUN\", care ATUNCI se numea VOLKSBAD/Baia Populara.Cuprindea si terasele de pe acoperisul plat, cu gratare de lemn,, unde puteai iarna sa te tavalesti in zapada (apoi in apa FIERBINTE de la dus), iar vara sa faci plaja. ___ Inca oschimbare necesara:___ Teatrul idiot numit THALIA, initial numit Stadttheater/Teatrul Orasului, trebuie numit de fapt dupa numele intemeietorului:___ TEATRUL MARTIN von HOCHMEISTER
Raspunde

@1,2

Acum 9 ani

Vezi de catunul tau de 3 case din jud brasov si nu mai tot denigra tot ce e sibian,frustratule
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Ți-ai luat pastilele azi pui de analfabet lingău ce ești?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Georg, subscriu în totalitate.
Raspunde

pt@Georg

Acum 9 ani

intradevar cunoasteti istoria dar va recomand sa o cunoasteti putin mai bine, in primul rand sala thalia nu mai este teatru, ci sala de concert a filarmonicii. numele de thalia nu este o premiera in sb, a mai existat o sala thalia, cinema, in fosta cladire unde acum e casa armatei. denumirea de thalia a salii filarmonicii este un fel de revenire la o denumire istorica deja...si daca nu ma insel thalia a fost si zeita a muzicii(zeita festivitatilor si banchetelor luxoase, fiica a lui zeus), deci numele nu e deloc neavenit.
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Ce problema ai amice,ca pari extrem de negru si-n gindire si-n ceru gurii?
Raspunde

@1;2;5;6

Acum 9 ani

Vă regăsiţi printre ăi de aici? Şi aveţi drept de vot... ***www.clipuri.net/watch.php?vid=fb8025fbc
Raspunde

tot un sibian

Acum 9 ani

ar trebui sa controleze un pic intrarile la bazine si sa le interzica dracu la***sa mai intre nu am nimica cu tigani dar cu poponarii ...ias inpusca in coa..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus