Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Ce spune Sova despre introducerea taxarii pe autostrada Sibiu-Nadlac

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat marți că deocamdată nu se va introduce o taxă pentru autostrada Sibiu-Nădlac și că discuţia despre taxarea autostrăzilor este deocamdată una teoretică.

"Este foarte greu de zis. Discuţia despre taxarea autostrăzilor deocamdată este o discuţie teoretică. Momentan nu vom avea. Cu siguranţă nu vom avea nici anul acesta, nici anul viitor, mi-e greu să evaluez pentru 2016. Ca să ai o autostradă taxată trebuie să ai în primul rând un coridor continuu, însă noi nu avem deocamdată coridor continuu nici de la Nădlac până la Sibiu. De asemenea, autostrada de la Nădlac la Sibiu este construită cu fonduri europene, deci va trebui să vedem exact în ce condiţii se pot pune taxe", a spus ministrul, citat de Mediafax, întrebat de presă despre momentul introducerii taxelor pe autostradă.

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a declarat la finele lunii mai că taxarea pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti (A1) şi Bucureşti-Constanţa (A2) ar putea fi introdusă din 2015, la începutul lucrărilor de reabilitare, sau din anul următor, după finalizarea acestora.

Ulterior, CNADNR a dezminţit informaţiile apărute în mass-media potrivit cărora circulaţia pe autostrazile A1 şi A2 va fi taxată din 2015 şi a precizat că declaraţiile lui Neaga pe acest subiect au fost în fapt explicaţii asupra mecanismului general de concesionare al unei autostrăzi, el oferind drept model ipotetic autostrăzile A1 şi A2.

CNADNR a primit la finele lunii februarie 2013 candidaturi de la companii străine precum Strabag, Vinci, Aktor şi Astaldi sau româneşti, printre care Tehnostrade, Spedition UMB şi Euro Construct Trading'98, pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii de Centură Sud a municipiului Bucureşti şi operarea şi întreţinerea autostrăzii Bucureşti-Constanţa şi a autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

brasovean

Acum 9 ani

Eu sunt de acord cu introducerea unei taxe pt toate portinile de autostrada din romania din care sa se finanteze constructia de noi autostrazi
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

ok...partea cu taxarea am inteles-o...dar vad ca d-nul Sova a fost in vizita pe santierul autostrazii...care e situatia...mai lucreaza macaronarii? deschid portiunea pana la Apold in ulie...cum au promis...probabil ca nu...ploile sunt cauza cu siguranta!
Raspunde

John

Acum 9 ani

Acest șova este o rușine națională,un mincinos și-un papagal ordinar,vom vedea autostrăzi când zboară porcu:))))))))
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

Cum sa pui taxa pe o autostrada care a fost construita cu bani publici si europeni????!!!
Raspunde

pt. 1-4

Acum 9 ani

Singurul care a spus ceva este Alex, restul la baie ca simt mirosul.
Raspunde

Pentru istetii de la 4 si 5

Acum 9 ani

Din ce sa plateste întretinerea, reparatiile ? Din apa de ploaie ?
Raspunde

@ 5

Acum 9 ani

esti un mare tembel!!!
Raspunde

turist

Acum 9 ani

s-a o termine o data ca atita o trage de moate ,ba aia in croatia a construit 500 de km de autostrada in 4 ani noi construim de vreo 10 si nu este gata nici 300 de km +costul dublu la km ,gatatio osata s-a nu mai privim sibieni spre sud toate privirile spre vest ca acolo este viitoru copiilor nostri ,ca la cum se pricep astia de ne conduc la economie in 20 -30 de ani numai suntem numai batrini si functionari publici
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

He,he, a venit prostu\' de șova să vândă pielea ursului din pădure. Prinde întâi ursul, impotentule!
Raspunde

...

Acum 9 ani

nici nu-i gata autostrada si asta viseaza taxe. s..p...sova
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Fraţilor nu vă mai lăsaţi minţiţi de toţi guvernanţii din România. Ţările care au vignetă, nu au taxă de autostradă şi invers. Nu se poate pune şi taxă şi vignetă. Miniştrii profită de faptul că mulţi români nu au ieşit din ţară ca să vadă cum e în străinătate şi mint cu neruşinare. Ajunge că plătim vigneta de câţiva ani fără să avem autostrăzi. Trebuia introdusă vigneta numai după terminarea unui coridor pentru-că drumurile sunt construite din impozitele românilor, accize pe combustibil şi din fonduri UE, deci nu din banii de pe vignete. Pentru întreţinerea lor nu se dau fonduri UE şi atunci se introduce taxă sau vignetă. Rezultă că noi plătim întreţinerea drumurilor înainte ca acestea să fie gata! Oare unde se duc banii?
Raspunde

tembelii de la 6 si 7.

Acum 9 ani

Cu banii din taxa de drum, sau aveti memoria scurta si pregatita pentru ca sa o execute cei care se fac ca ne conduc?
Raspunde

pt 6 & 7

Acum 9 ani

La cat de prosti sunteti, puteti sa-mi platiti si mie taxa.
Raspunde

vasiladi

Acum 9 ani

introbuceti taxa pe fum? autostrada nu-i gata........ de obicei numai la curve se plateste inainte!!!!!!!!!!!8
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus