Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Alte sapte stele au fost adaugate pe Aleea Celebritatilor de la Sibiu | Foto

Numărul stelelor de pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății a ajuns la 13, după ce sâmbătă, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac și primarul Klaus Johannis au inaugurat alte șapte stele.

”Sunt deosebit de onorat că avem șapte mari persoalități care azi primesc câte o stea pe această alee. Este un proiect pe care Primăria Sibiu și l-a asumat și vreau să îi mulțumesc domnului primar că face posibil acest festival și că în acest oraș putem să desfășurăm astfel de evenimente, unice în România”, a spus Constantin Chiriac.

În cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu cele șapte stele au fost acordate lui Martin Hochmeister (post mortem), Radu Stanca (post mortem), Peter Brook, Lev Dodin, Peter Stein, Krystian Lupa și Gigi Căciuleanu.

„Prin acordarea acestor stele îi răsplătim pe cei care au contribuit la dezvoltarea culturală a orașului. Acesta e modul nostru, al comunității de a ne exprima mulțumirea față de aceștia. Toți cei șapte de azi s-au remarcat prin stilul lor inovator. Și sunt mândru să spun că Sibiul, de-a lungul timpului, a excelat și în acest sens, în domeniul culturii”, a spus și Klaus Johannis.

Personalitățile care au primit câte o stea la Sibiu:

”Fondator al primei biblioteci publice, al primei reviste de teatru şi al primelor ziare, reviste şi gazete din Sibiu, Martin Hochmeister primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor în semn de respect pentru construcţia primului teatru de pe teritoriul actual al României, la 1788, în Sibiu.

Patronul spiritual al Teatrului Naţional din Sibiu, Radu Stanca este creatorul noului Teatru din Sibiu în secolul al XX-lea. Primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru opera sa dramatică, pentru activitatea de actor, regizor, poet, eseist şi animator cultural, precum şi ca lider al Cercului literar de la Sibiu.

Creator al International Centre for Theatre Research, regizorul Peter Brook primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru uimitoarea sa capacitate de a reforma gândirea şi creaţia teatrală a lumii în ultimii 70 de ani.

Legendă a teatrului rus, personalitate care a uimit şi continuă să uimească lumea, Lev Dodin primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru creaţia sa, Maly Drama Theatre – Theatre of Europe, pentru inegalabilele sale spectacole şi pentru generaţiile de actori şi regizori pe care i-a format.

Unul dintre cei mai aclamaţi regizori de teatru din operă din lume, creatorul fenomenului Schaubühne, regizorul Peter Stein primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru felul unic în care a regândit arta regiei de teatru şi operă la final de veac şi început de mileniu.

Regizorul Krystian Lupa primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor, pentru vocea sa unică în teatrul polonez şi mondial, pentru creaţiile sale care au impus în lume Teatrul de Artă.

Director al Centrului Naţional Coregrafic din Rennes, creatorul Companiei Studioul de Dans Contemporan la Grand Théâtre de Nancy, director artistic al Baletului Naţional din Chile, creator de spectacole, cap de afiş la Paris, Moscova, Montevideo, Tel Aviv, Santiago, Cardiff, Hamburg și Roma, Gigi Căciuleanu primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru unicitatea creaţiei sale în lumea dansului şi teatrului, ce stă sub semnul muzicii şi al poeziei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

Cornel

Acum 9 ani

Pe când o stea dedicată unei celebrități locale în viață(Lucreția Ciobanu împlinește anul acesta o vârstă rotundă; nu mai vorbesc de actorii Ion Besoiu și Sebastian Papaiani, regizorul Mircea Mureșan, poetul Dan Dănilă, soliștii vocali Richard(”Ricky”) și Elvin Dandel,sau gimnasta Melitta Ruehn? De ce trebuie să ne ploconim unor străini care, poate, au venit a II-a oară la Sibiu?
Raspunde

Cornel

Acum 9 ani

Pe când o stea dedicată unei celebrități locale în viață(Lucreția Ciobanu împlinește anul acesta o vârstă rotundă; nu mai vorbesc de actorii Ion Besoiu și Sebastian Papaiani, regizorul Mircea Mureșan, poetul Dan Dănilă, soliștii vocali Richard(”Ricky”) și Elvin Dandel,sau gimnasta Melitta Ruehn)? De ce trebuie să ne ploconim unor străini care, poate, au venit a II-a oară la Sibiu?
Raspunde

tudor

Acum 9 ani

Nu stiu cred ca sasul asta o luat-o pe carari,acuma da stele ,numai de ceea ce trebuie nu se ocupa,orasul este ingrozitor de murdar,plin de praf,nu am vazut sa fie stropit pe undeva,strazi neasfaltate..In schimb ne dacirc pe banii nostrii,...si mai nou si stele...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus