X

La intrebarea "Unde vrei sa mergi la liceu?" elevi raspund: la colegiile "Octavian Goga", "Gheorghe Lazar" si "George Baritiu"

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și compania AMN Assessment RO, a derulat și finalizat în anul școlar 2013-2014 proiectul „Consiliere și orientare școlară prin sisteme digitale de asistență educațională”, de evaluare psihopedagogică pentru orientarea școlară și profesională a elevilor de clasa a VIII-a din județul Sibiu.

Distribuția preferințelor elevilor pentru învățământul liceal arată astfel: Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu – 287 elevi, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu – 254 elevi, Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu – 211 elevi, Școala Națională de Gaz Mediaș – 154 elevi, Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu – 149 elevi, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu – 148 elevi, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu – 148 elevi, Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș – 142 elevi. Pentru învățământul profesional, cei mai mulți elevi au optat pentru Colegiul Tehnic „Independența” Sibiu – 89 elevi și Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu – 50 elevi.

„Activitatea de evaluare și consiliere s-a desfășurat în școlile din județ pe parcursul anului școlar și a cuprins peste 3.000 de elevi de clasa a VIII-a. Astfel, în prima fază, elevii au fost invitați să răspundă la un chestionar privind opțiunile lor școlare și profesionale după care, în faza a doua, s-au autoevaluat folosind platforma educațională online AMN Insight. Răspunsurile la chestionar precum și rezultatele evaluării au fost discutate apoi împreună cu părinții, diriginții și consilierii școlari. În urma acestor discuții, elevii au fost consiliați cu privire la traseul educațional recomandat. Ca urmare a acestor recomandări, o parte din elevi și-au reconsiderat opțiunile inițiale și s-au reorientat către alte profesii sau specializări”, spun organizatorii.

Astfel, la nivel județean, 27% dintre elevii de clasa a VIII-a au optat pentru filiera teoretică real, 17% pentru filiera teoretică uman, 30% pentru filierele tehnologice, 10% pentru filiera vocațională, 2% pentru învățământ special și 14% pentru învățământul profesional.

„Rezultatele acestui proiect s-au dovedit utile și apreciate atât la nivel individual de către elevi și părinți, cât și de către factorii decizionali din învățământul sibian pentru stabilirea cifrei de școlarizare, reducerea abandonului școlar precum și pentru armonizarea intereselor și a aptitudinilor elevilor cu oferta educațională și profesională locală”, mai spun organizatorii.

Foto: www.ziuaveche.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  faust

  Eu inteleg din articol ca s-a derulat proiectul „Consiliere și orientare școlară prin sisteme digitale de asistență educațională” si au ajuns la un rezultat pe care orice elev de liceu il stia inainte de drularea proiectului… Bravos natiune… E valabila maxima \”Noi muncim, noi nu gandim…\”, insa probabil ca sunt niste bani la mijloc ce trebuiau incasati pe proiectul asta maret….

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pentru faust

  Daca ai fi citit cu atentie ai fi aflat raspunsul
  \”Ca urmare a acestor recomandări, o parte din elevi și-au RECONSIDERAT opțiunile inițiale și s-au reorientat către alte profesii sau specializări”, spun organizatorii.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @3

  Sa presupunem ca eu nu am citit cu atentie precum spui. Tu ai senzatia ca daca o parte din copii si-au reconsiderat pozitia si au schimbat optiunea initiala, este \”un succes\” al proiectului ? Cine poate garanta asta ? Realizezi dezamagirea copiilor si a parintilor daca isi vor da seama ca profilul \”schimbat\” nu le place ? Deci, revin…. \”Noi muncim, noi nu gandim….\” si proiecte infaptuim….

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @nu conteaza

  Trebuie sa-i indici si aberatia, ca sa nu \”corecteze\” altceva. Si eventual explica-i ce inseamna aberatie ca poate a luat-o ca pe un compliment…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact