Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Cum va arata primul adapost privat pentru caini, din Sibiu | Foto

Asociația Animal Life a publicat primele imagini cu proiectul adăpostului pe care membrii organizației de protecție a animalelor intenționează să îl ridice pe un teren concesionat în zona Dealului Dăii. ”Proiectul este astfel gândit încât să fie cât mai funcțional și să poată fi realizat cu o economie maximă la materiale și în exploatare”, spune Andreea Roseti, vicepreședintele Asociației Animal Life. Potrivit ei, costul estimat pentru ridicarea clădirilor – fără rețele și dotări – este de 30.000 de euro. Pentru a strânge banii necesari, cei de la Animal Life așteaptă ajutorul oricui îl poate oferi. ”O să fie destul de greu să strângem banii, pentru că noi ne continuăm activitatea. Nu ne putem permite să ne oprim activitatea curentă. Intenția noastră este ca în acest an să putem ridica toate clădirile, astfel încât la iarnă să se poată lucra în interior”, a mai declarat Andreea Roseti.
Proiectul a fost realizat în mod gratuit de către un arhitect sibian, premiat în mai multe concursuri specifice, al cărui nume nu s-a dorit a fi făcut public.
”Știm că un adăpost nu rezolva o problemă atât de mare ca aceea a cățeilor abandonați, dar va reprezenta cu siguranță un «orfelinat» plin de căldură pentru ei, înainte de a-și găsi familia definitivă. Adăpostul va dispune de circa 100 de locuri, carantina, spații interioare și exterioare pentru fiecare cățel, sală de consultații și operații, spații de primire și de depozitare. Fiecare cățel care va fi cazat aici va fi spălat, deparazitat, vaccinat, tratat, sterilizat și - nu în ultimul rând - socializat pentru a se potrivi perfect în viitorul său cămin”, se arată în mesajul postat de Animal Life alături de imaginile proiectului.
Această inițiativă privată a apărut în urma deciziei parlamentarilor de a modifica legislația în sensul obligării autorităților locale să eutanasieze toți maidanezii neadoptați.
Cei interesați să sprijine demersul celor de la Animal Life pot afla detalii suplimentare de la Andreea Roseti, telefon 0741 188 934.

Foto: pagina de Facebook a celor de la Animal Life


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

vasiladi

Acum 9 ani

ar trebui in primul rind un adapost pentru multii oaneni ai straziii(privat sau de stat) pentru ciini:ideea e buna
Raspunde

mircea

Acum 9 ani

@vasiladi: de ce nu te implici tu intr-un adapost pentru oameni? Tot va asteptati de la altii...
Raspunde

european

Acum 9 ani

se va uita cutu-cutu pe fereastra termopan? Cainii adunati de pe strada care nu au fost in viata lor inchisi nu cred ca vor aprecia arhitectura... Oricum ideea e binevenita, succes!
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

bai cretinilor ,faceti o cantina sociala , orfelinat sau azil , pt oamenii cu adevarat necajiti...nu taiati frunze la caini...EUSTANASIERE PT TOATE JAVRELE
Raspunde

radu

Acum 9 ani

Eutanasiere pentru \"adiarc\"!!!
Raspunde

edith

Acum 9 ani

hallo, animal life, cam futuristä arhitectura; nu prea pare practicä.... altfel, succes! poate ne trädatzi si nouä \"secretul\" procurärii atâtor fonduri într-un timp atât de scurt. Suntem si noi în cäutare de asemenea resurse pentru acelasi scop. Multzumim.
Raspunde

edith

Acum 9 ani

pentru adiarc, vasiladi si co.: de ce nu vä implicatzi VOI în ce reclamatzi cu atâta energie?? Si de unde stitzi dacä animal life nu cumva se implicä si în asemenea projecte??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus