Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Spectacol aniversar Junii Sibiului in cadrul Festivalului "Cantecele Muntilor"

În perioada 31 iulie - 4 august, la Sibiu se desfășoară cea de-a 39-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor Cântecele Munţilor şi spectacolul aniversar Junii Sibiului - 70 de ani de activitate.

La Festivalul Internaţional de Folclor "Cântecele Munţilor” vor urca pe scenă 800 de artişti, dansatori, instrumentişti şi solişti vocali. Vor fi prezente ansambluri din Turcia, Cehia, Algeria, Bulgaria, Cipru şi România.

Festivalul va include o paradă a portului popular, spectacole în aer liber, seri tradiţionale, expoziţii, audiţii muzicale, proiecţii de film, ateliere de dans.

“La cea de-a 39-a ediție, festivalul își păstrează specificul care l-a consacrat în plan național și internațional, acela de a promova cultura tradițională nu doar prin muzică și dans, ci și prin gastronomia specifică fiecărei țări. Astfel, festivalul se deschide în aer liber, vineri, 1 august, cu tradiționala paradă a portului popular care va reuni toate ansamblurile participante şi care va avea loc pe traseul Str. Nicolae Bălcescu – Piaţa Mare. În Piața Mare a Sibiului vor fi găzduite în 1, 2 şi 3 august, spectacole folclorice în cadrul cărora vor evolua atât ansamblurile invitate, cât și soliști de renume ai muzicii populare românești. De asemenea, vor fi organizate patru seri tradiționale cu specific gastronomic, dând posibilitatea sibienilor să deguste mâncăruri din Cipru, Cehia şi România, dar și să danseze și să cânte alături de invitaţii din festival. De asemenea, vor avea loc expoziții de costume tradiționale, audiții muzicale, prezentări de filme și de carte”, spun organizatorii.

Junii Sibiului -70 de ani de activitate va fi organizat în 1 august, în Piaţă Mare şi este „modalitatea prin care Junii Sibiului doresc să le mulţumească sibienilor pentru ropotele de aplauze cu care i-au întâmpinat mereu”.

70 dansatori, 70 instrumentiști și soliști vocali în 70 de momente muzical-coregrafice – astfel vor sărbători “Junii Sibiului” 70 de ani de existență. Pe scenă vor urca Ceata Juniulor, Junii Sibiului şi Veteranii junii Sibiului, alaturi de soliştii Răzvan Năstăsescu, Anca Mărginean, Traian Stoiță, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Nelu Albu, Camelia Cosma Stoiţă, Nineta Popa, Mariana Anghel Marcel Părău, Gabriela Tuță, Maria Lia Bologa, Tiberiu Ceia, Elena Merișoreanu, Gheorghe Roșoga şi Sava Negrean Brudașcu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus