Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Cat platim pentru paza autostrazii Sibiu-Orastie

CNADNR va plăti 4,53 milioane lei (1,02 milioane euro), cu TVA, pentru servicii de pază a patrimoniului a 183 de kilometri de autostradă, pe o perioadă de un an, în cadrul a şase contracte atribuite în perioada 30 iulie - 6 august.

Acordurile au fost adjudecate prin licitaţie deschisă şi vor fi finanţate de CNADNR din fonduri proprii.

Serviciile pentru lotul 2 al autostrăzii Orăştie - Sibiu (19,8 km) au fost adjudecate de firma Axis Security în baza unui contract de 546.799 lei.

Pentru primul lot al acestei autostrăzi, de 22,2 km, a fost selectată firma WBC Box Guard, care va încasa 550.566 lei.

WBC Box Guard a mai câştigat alte două contracte, pentru paza patrimoniului pe Deva - Orăştie (34,6 km), în valoare de 640.969 lei, respectiv pentru Lugoj - Deva lot 1 (27,7 km) şi drum de legătură cu profil de autostradă (10,5 km), care îi va genera încasări de 794.619 lei.

Contractele pentru Nădlac - Arad şi drum de legătură lot 2 (16,6 km), respectiv pentru Timişoara - Lugoj lot 1 (9,5 km), Arad - Timişoara (32,2 km) şi varianta de ocolire a municipiului Arad (10 km) au fost atribuite către R.A.O. Security. Firma de pază va primi 706.143 lei pentru primul acord şi 1,29 milioane lei pentru al doilea. Sumele aferente contractelor nu includ TVA.

Primele două loturi ale Autostrăzii Orăştie - Sibiu, primul lot Lugoj - Deva şi tronsonul 2 de la Deva - Orăştie (Simeria - Orăştie) au fost inaugurate anul trecut, primul lot Timişoara - Lugoj şi varianta de ocolire a municipiului Arad au fost deschise în 2012, iar Arad - Timişoara a fost finalizată în 2011.

Paza urmează să fie asigurată fără întrerupere, modul de organizare şi schimburile fiind decise de prestatori.

Potrivit datelor din caietele de sarcini, CNADNR solicită pentru fiecare tronson de autostradă până la trei echipaje mobile, cât şi posturi fixe, în unele cazuri. Serviciile ar urma să fie asigurate de un număr de 40 de posturi, dintre care 22 pentru agenţi de pază şi 18 pentru şoferi.

Pentru patrulare, echipajele vor fi formate din două persoane (conducător auto şi agent de pază), iar paza fixă va fi asigurată de un singur agent.

Firmele de profil vor trebui să prevină furturile sau deteriorările, precum şi depozitarea gunoaielor pe autostradă şi în zonele de siguranţă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

david

Acum 9 ani

asta e RO.la ocna sibiului ar trebui paza .
Raspunde

nicu

Acum 9 ani

nu se spune nimicde cine va suporta pagubile in caz de furt sau deteriorare cu autor necunoscut
Raspunde

siby

Acum 9 ani

In ce tara am ajuns sa traim....sa pazim si soselele!?!? De rasul lumii...mai raul ca in Congo!
Raspunde

Tito

Acum 9 ani

Aveti grija ca paznici Sint CEi Mai mari Hoti
Raspunde

alin

Acum 9 ani

Poate vin unii si fura cu sacul asfaltu. 1 milion de euro pentru 40 oameni. Cu un milion de euro s-ar putea face o ferme, fabrici sa aduca profit unui oras si sa mai scada exporturile
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus