Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ateliere de educatie nonformala pentru 20 de tineri institutionalizati din Sibiu

“Pregătit pentru mâine” este proiectul prin care tinerii din Centrele de plasament “Gulliver” și “Tavi Bucur” vor beneficia de şase ateliere de educație nonformală.

“Începând din 19 august prin acest proiect tinerii instituționalizați din Sibiu vor fi învățați să comunice, să se prezinte la un interviu, să aibă curajul să fie ei înșiși, să ceară să fie vazuți ca orice alt tânăr din comunitate și să își dezvolte anumite abilități, esențiale pentru ei, după ce părăsesc sistemul de protecție”, spun reprezntanţii DGASPC Sibiu.

Activitățile vor avea loc de două ori pe lună și vor îmbina jocuri, exerciții, activități creative, dialoguri deschise și biblioteca vie pentru tinerii beneficiari. „Tinerilor care ies din sistemul de protecție specială și își caută un loc de muncă, le lipsesc unele competențe elementare, care le reduc șansele de angajare pe

piața muncii. Prin acest proiect, 20 de tineri instituționalizați, vor avea acces la un program nonformal adresat nevoilor lor și situațiilor de viață cu care se vor confrunta după ce le încetează măsura de protecție. Pe termen mediu și lung, apreciez că acestora le va fi mai ușor să facă alegerile corecte și potrivite în ceea ce privește cariera profesională, vor deprinde abilitățile necesare pentru a convinge angajatorii că merită șansa de a fi angajați și că au dreptul să fie tratați cu respect și încredere. Pe cale de consecință, proiectul m-a atras din prima clipă și pe lângă faptul că îl susțin cu toată deschiderea, am ales să o susțin și pe Aura Serea, care a alergat la maraton, pentru ca acest proiect să devină realitatea de mâine pentru tinerii noștri”, a declarat Laura Camelia Vîlsan, director executiv DGASPC Sibiu.

Proiectul este finanțat de Fundația Comunitară Sibiu prin participarea la semi-maratonul organizat în 31 mai 2014 și realizat în parteneriat cu DGASPC Sibiu. “Pregătit pentru mâine!” este parte din programul de educație nonformală EduAttica, program anual pe care ReGenerația l-a demarat în această primavară pentru liceenii din Sibiu.

Fpto: www.romanialibera.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus