Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Adrian Nastase a iesit din inchisoare: Penitenciarul este o fabrica de recidiva

Adrian Năstase a vorbit, joi, la ieşirea de la Jilava, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, despre aministie fiscală, graţiere, şi a subliniat că penitenciarul, cum este acum, e o instituţie depăşită. Năstase a spus că "statul român în momentul de faţă are numai două puteri: executivul, format din preşedinte şi guvern, şi justiţia", informează Mediafax. "Ar fi necesară o a treia putere, legislativul, şi probabil, fiindcă acum pot să vorbesc mai liber, aş spune că ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care să construiască un Parlament solid şi care să rezolve unele dintre problemele care în momentul de faţă sunt fără răspuns. Dar ar fi nevoie fără îndoială de o schimbare a legii electorale şi de revenirea la alegerile pe listă astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul", a declarat Adrian Năstase.
El a mai prezentat o altă idee, spunând că nu crede că aceasta va surpinde. "Cred că ar trebui înţeles un lucru simplu: din când în când este nevoie de o lege de amnistie fiscală, dar este nevoie şi de o lege a graţierii", a declarat fostul premier, precizând că această lege a graţierii ar trebui "să fie într-o formulă înţeleaptă, nu aberantă, cu limite până la 7 ani". Năstase a mai menţionat că, la ieşirea din penitenciar, a fost salutat de la geamuri de unii din deţinuţi şi a apreciat că "penitenciarul, aşa cum este acum, este depăşit" şi, drept urmare, reprezintă "o fabrică de recidivă".
Adrian Năstase a mai spus că în următorii 9 ani nu va putea să ocupe funcţii publice, însă a primit oferte de la mai multe multinaţionale, dar şi din partea unui guvern străin, refuzând însă să precizeze despre ce ţară este vorba.
Pentru a putea fi eliberat condiţionat, Adrian Năstase a trebuit să execute o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare, respectiv 547 de zile, acesta executând în total 556 de zile de închisoare (la data analizei la comisie - 3 iulie 2014), în care s-au inclus cele 179 de zile efectiv executate din 6 ianuarie, 272 de zile de arest preventiv, de fapt perioada executată în prima condamnare, şi 105 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate, respectiv elaborarea unor lucrări ştiinţifice.
 
Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 364

Comentarii

13 comentarii

Icke

Acum 9 ani

Inseamna ca si el va recidiva curand
Raspunde

KWIL

Acum 9 ani

A fost cel mai bun premier! Restul e can-can. A platit , viata merge mai departe!
Raspunde

KWIL

Acum 9 ani

A fost cel mai bun premier! Restul e can-can. A platit , viata merge mai departe!
Raspunde

\"KWIL

Acum 9 ani

Mare dăştept eşti tu măi, nu a platit nimic(sau aproape nimic) iar dacă merge mai departe crezi că o va face diferit?Cel mai bun premier: de când, faţă de care, ce realizări?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Cancerul societății românești, personaj malefic care, în drumul lui dinspre și înspre iadul natal s-a oprit o viață pe pământul românesc să-și aducă prinosul de rău, satanei universale. Ptiu, piei drace!
Raspunde

Bombonel

Acum 9 ani

Mi-am uitat vaselina vreau inapoi in parnaie
Raspunde

colombo

Acum 9 ani

In tara asta anacronica cu cit furi mai mult faci puscarie mai putina si invers.Cind o sa revenim si noi la normalitate-hotie mare,puscarie mare
Raspunde

absurdistan

Acum 9 ani

ba s-a tot furi in tara lui copy -paste ,daca mai sti s-a scri si carti scapi mai repede de bulau ,sunt curios titlu cartilor ,cred ca nu se numeste ,tepele trase de mine romanilor ,ba amaritu ala care fura o gaina s-a nu moara de foame face de la 3 la 7 ani si cum are ghinionu s-a nu stie s-a scrie romane le face de la cap coada si asta dat tepe de ca s-a numere marafeti ii trebuie masina de numarat bani si masina asta trebuie s-a functioneze vreo 3 -4 zile ,a-s face si eu puscarie precum bombonel 7 luni si dupa s-a am numai 5 la suta din ce a adunat nastase 100 de case ,cred ca a-s trai in belsug vreo 3 -4 generati,ba iati vazut pe rechini psd ce lacrimi varsau dupa idolu lor in rele ,s-a vedeti acum telenovele pe antene si ponta tv [romania tv ] cum incearca s-a ne spuna ca ce mult bine a facut acest penal scos prematur din puscarie ,ba votati johannis daca vreti s-a scapam de cumetria asta politica de nu veti fi sclavi si care mai ramineti asistati sociali ,si la coada la alimente UE
Raspunde

8 e analfabet

Acum 9 ani

absurdistan, tie s.ar parea ca iti trebuie niste ani de detentie sa iti termini si tu dreaq primele 6 clase... pana nu dai de fizica si chimie unde lucrurile s.ar dovedii incerte si complicate. cand o sa mori, o sa ajungi pe lumea \"ceananta\"
Raspunde

Titi

Acum 9 ani

are dreptate a intrat si a doua oara la mititica.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Sa fie intr-un ceas bun si sa nu-l duca din nou!!!
Raspunde

Ion

Acum 9 ani

a privatizat combinatul siderurgic SIDEX pe 55 mil. dolari... ce vreti premier mai bun...
Raspunde

ziggy

Acum 9 ani

bah nastase, barem ai terminat de numarat ouale detinutilor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus