X

Sibiul si Transilvania se vad frumos din Marea Britanie

”Magnifica Transilvania vă va purta prin ceea ce erau odată limitele sălbatice ale Europei”, este titlul unui articol apărut în ediția de week-end a publicației britanice Daily Mirror. Jurnalistul Chris Granet a vizitat inclusiv Sibiul, unde a fost uimit de ochii caselor ce-l privesc la tot pasul.

Văzute din Marea Britanie, Transilvania și Sibiul arată foarte frumos. Așa reiese în urma unei vizite realizată recent de jurnalistul Chris Granet, ca a explorat atât Sibiul cât și Sighișoara, cât și Brașovul sau satul Viscri, unde Prințul Charles deține mai multe proprietăți.

”Sunt șapte sate protejate UNESCO în această regiune, favoritul meu fiind Valea Viilor, cu un turn atât de înalt încât mi-a făcut genunchii să tremure de la atâta urcat”, scrie Garnet. Acesta s-a mai arătat impresionat și de Sighișoara, oraș pe care l-a descris ”de o frumusețe uimitoare”.

”Ultima oprire a fost la Sibiu, care are o piață centrală suficient de spațioasă pentru a înfrumuseța până și cele mai mari orașe. Casele aveau ochi, făcând totul să pară și mai mult ca un tărâm de basm”, a mai scris jurnalistul britanic.

Articolul complet îl puteți citi aici.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

14 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @redactie

  Cand ceilalti va spun ca sunteti spalati pe creier si primitivi va suparati.
  Uite linkul articolului in original ..intre articolul original si ceea ce spuneti voi e o distanta mare…
  Sibiul abia este pomenit fata de Bucuresti , Brasov Bran si Sighisoara .
  Asadar sau sunteti
  tontzi sau rau intentionati si va considerati cititorii niste prostalai..

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @1-2

  A fost mentionat putin dar destul cat sa spuna ca-i ok. Nu e nevoie de foarte multe cuvinte pentru a descrie Sibiul. Pe langa toate astea, articolul de la mirror este de toata jena, uita-te dupa ghiduri specializate nu dupa \”propaganda britanica\” aiurea.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @1

  Ce problema ai de esti tot pe site-ul sibian,suferi cumva de frustrare? Ce tot vrei sa ne demonstrezi si nu reusesti? Suferi de invidie si frustrare mare, ba pe sibieni nu-i vezi comentind pe site-urile voastre. Asta spune totul, frustratule.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  modest

  bai iasovene ,sibiul si cetatile fortificate din transilvania este cunoscuta in toata lumea de bucuresti se vorbeste ca este capitala voastra de iasov se vorbeste in republica moldova ,e normal s-a se vorbeasca de sibiu ,s-au nu vezi ce afluenta de turisti straini are sibiul si nu de aia care vine cu vreo problema de rezolvat ,vine pur si simplu s-a vada cel mai frumos oras din tara ,clasamente facute de experti europeni si nu numai ,nu de astia care va dati note singuri ,asa ca lasa frustrarea si bucurate ca locuiesti in cel mai performant oras si cel mai frumos ,restu ce spuneti voi circotasi este can can

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @6

  Esti foarte modest…
  Intelectual vorbind chiar daca esti sibian …incearca sa mananci ceva alimente cu fosfor.
  Spuneam doar ca articololul din TS e facut in genul Antena 3 adica o adaptare ca sa scoata in evidenta Sibiul desi articolul original trateaza mult mai mult Bucuresti Bran Brasov Peles si Sighisoara.
  Dar cum tu abia ingani limba romana ce pretentii sa am ca sa traduci articolul original.
  Ca sa vezi diferenta cauta interpretarea pe adevarul .ro sau modul in care presa din Brasov trateaza articolul..
  Este diferenta intre doua societati ..una dominanata si civilizata cea din Brasov…fata de una dominata frustrata si primitiva cea din Sibiu..

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  7,Cred că nițel fosfor ți-ar prinde ție bine, ba chiar și niște magneziu, sau de ce nu, chiar și fier ar fi binevenit. Că poate așa ți-ai putea încorda mai tare mușchiul din cutia craniană și ai realiza că Turnul Sfatului e o gazetă locală, care vrea să scoată în evidența știrile legate de Sibiu, ce ne interesează pe noi de București, Brașov și alte orașe, alea le găsim oricum în media națională, sau, dacă avem chef, mergem să citim presa brașoveană. Aiurea, glumeam.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioana

  Eu mă uit şi mă minunez cîtă energie pierdeţi cu bumbăceala asta între oraşe şi regiuni. \”Io-s din Sibiu, sînt mai cu moţ! Ba eu, că-s din Braşov!\” \”Pîrliţii de olteni! Fraierii de ardeleleni! Pămpălăii de moldoveni! Hoţii de bucureşteni!\” Trosc, jap, bum, pleosc! Ca la circ. Eventual, mai lărgiţi raza de acţiune şi vă plesniţi interetnic, sasul pe român, românul pe ungur, ca să fie supa mai condimentată. Şi timpul trece… Şi cei cocoţaţi pe sus şed bine-mersi şi se uită la voi – dacă se uită – rîd de se prăpădesc şi-şi văd de şmenurile lor în continuare.

  Ei, pauza s-a terminat. Cafteală plăcută în continuare!

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Ne,ne,ne, cafturile interetnice s-au consumat în ciclul primar, după care ne-am împăcat iremediabil. Acuma cu voi avem treabă, cu miticii de pretutindeni.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioana

  S-au consumat pe naiba.

  Oricum, nu mă cunoşti, nu te cunosc, cu toate astea iată-mă-s: pericol \”mitic\” de Bucureşti, dovedit detectivistic, după IP.

  Mişto.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  la loc comanda

  Doua cuvinte intrate gresit in vocabularu national \”miticii\” trebuiesc numiti \”marini\” ca asta-i numele predominant din zona si \”baron\” trebuiesc denumiti \”sefi de clan mafiot\”- baron fiind titlu nobiliar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact