Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Un meci cat o calificare. Romania ȋsi joaca ultima carte de calificare pentru Eurobasket 2015, la Sibiu

Naționala de baschet masculin a României va disputa, miercuri, ȋncepând cu ora 19:00, ȋn Sala Sporturilor "Transilvania" din Sibiu, meciul decisiv de calificare la Campionatul European 2015 ȋmpotriva liderului grupei, Letonia.

Reprezentativa României ȋși joacă ultima carte de calificare, după ce a reușit să ȋnvingă Suedia ȋn urma unui meci dramatic, disputat ȋn deplasare: scor 88-86. "Suedia a fost un adversar foarte dificil, a jucat foarte bine pe final, și sunt foarte bucuros că ne ȋntoarcem cu o victorie din deplasare. Acum trebuie să ne concentrăm din nou pentru ultimul meci decisiv cu Letonia", a declarat selecționerul României, Marcel Țenter, ȋntr-o conferință de presă.

România se află pe poziția a doua ȋn Grupa F, acumulând 9 puncte ȋn cele 5 meciuri disputate: victorii acasă și ȋn deplasare cu Suedia și Slovacia, cărora li se mai adaugă ȋnfrângerea din Letonia.

Iată cum arată clasamentul Grupei F, ȋnaintea ultimei runde:


1. Letonia – 10 puncte (5 victorii)
2. România9 puncte (4 victorii)
3. Suedia – 6 puncte (1 victorie)
4. Slovacia – 5 puncte (0 victorii)

Pentru a nu mai aștepta jocul rezultatelor din celelalte grupe, "tricolorii" au nevoie de o victorie cu Letonia pentru a obține o calificare istorică la Eurobasket 2015. Ultima calificare a naționalei României la un turneu final european datează de 27 de ani.

Conform regulamentului, la Campionatul European 2015 se vor califica echipele de pe primul loc ȋn fiecare dintre cele șapte grupe, la care se adaugă ȋncă șase echipe clasate pe locul al doilea, cu cea mai bună linie de clasament.

 

Sursă foto: www.sptfm.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

2 comentarii

florea mihai

Acum 9 ani

hai romania
Raspunde

ffff

Acum 9 ani

felicitari galeriei sibiene si publicului sibian ,o contributie totala la victorile nationalei ,pur si simplu i-a impins de la spate o echipa modesta ,intr-o alta locatie decit sibiul esecu era total ,hai romania
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus