Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Trei echipe de jandarmi din Gorj, supliment pentru meciul Romania-Letonia. Se asteapta o mare de oameni

Peste 1500 de oameni sunt așteptați în această seară la România-Letonia, meciul în urma căruia naționala de baschet a României se poate califica din nou la Campionatul European, după nu mai puțin de 27 de ani. Jandarmii sibieni vor primi “întăriri”, în vederea acestei partide, de la Inspectoratul de Jandarmi Gorj. “Mai multe echipaje din cadrul Jandarmeriei Sibiu, sprijinite de 3 echipe de jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, vor fi destinate pentru asigurarea ordinii publice cu ocazia meciului de baschet. Aceasta este considerată o partidă cu grad mediu de risc. Jandarmii vor fi prezenţi în zona imediată a locului de desfăşurare a competiţiei sportive, vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii şi vor acţiona pentru descurajarea faptelor antisociale, intervenind în cazul în care ordinea publică va fi tulburată. Jandarmii vor constitui posturi de ordine, siguranţă publică, îndrumare şi direcţionare persoane sau restricţionare acces”, se arată într-un comunicat din partea IJJ Sibiu.

Toată lumea, la sală!

Federația Română de Baschet, dar și Asociația Al 6-lea Jucător, au lansat un apel de susținere a echipei naționale, pentru partida din această seară. “Pentru a crea o atmosferă de mare sărbătoare în tribunele Sălii Sporturilor “Transilvania” din Sibiu, îi rugăm pe toți suporterii care doresc să fie alături de naționala României la importantul joc împotriva Letoniei să vină, cu mic, cu mare, la confruntarea de miercuri seară, îmbrăcați în ținute care să conțină culorile tricolorului nostru: roșu, galben sau albastru! Să realizăm împreună un spectacol tricolor în tribune, care să prefațeze astfel și o calificare mult așteptată, și să strigăm împreună: “Hai România!”” – este anunțul postat pe pagina oficială  Federației.

Cum a câștigat România în Suedia

Precedentul meci disputat de România în campania de calificare a fost unul pe muchie de cuțit. Calificarea a venit în ultima secundă de joc, după un tip in al lui Titus Nicoară. Unul dintre echipierii suedezilor a scos mingea prin plasă, dar arbitrii au considerat coș valabil. Faza le-a adus românilor strigătul final al victoriei:

Calcule

Umăr la umăr, România și Letonia au statistici relativ apropiate, cu un ușor dezavantaj pentru echipa noastră. Ambele echipe au o medie de 80 de puncte marcate și 17 pase decisive pe meci. Letonia stă mult mai bine la recuperări, în această campanie de calificare – 40 față de 32 ale României. O linie mai bună au adversarii noștri de astăzi și la aruncările de 3 puncte (o reușită de 34%, față de 28%), dar și la libere (74%, față de 70%). România depășește Letonia, însă, la procentajul aruncărilor de 2 puncte – are o medie de reușite de 64%, față de doar 50%, Letonia.

România se califică astăzi dacă învinge Letonia. În cazul în care pierde, ajunge la mâna rezultatelor. O analiză a fiecărei grupe și cum se poate califica Naționala noastră a fost publicată pe site-ul FRB.

Foto: fibaeurope.com
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus