Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

277 de producatori locali in Piata Transilvania. "La doi ani de la infiintare, piata a ajuns la maturitate"

Sâmbătă dimineaţa reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu şi ai Camerei Agricole a Judeţeului Sibiu au mers în Piața Țărănească Transilvania, pentru a-i felicita pe producători cu ocazia a doi ani de la înființarea pieţei.

„Piaţa Transilvania împlineşte astăzi doi ani, deci eu spun că a ajuns la maturitate, a devenit un brand. Pe 1 septembrie când am început acest proiect cu Camera Agricolă şi colegii mei de la Consiliul Judeţean, am făcut-o pentru că această piaţă a fost cerută de producătorii locali, care doreau un loc al lor unde să îşi defacă produsele. Pieţele din Sibiu, cărora nu vrem să le facem concurenţă, asigură zilnic o masă producătorilor, dar producătorii noştri de la Piaţa Transilvania nu produc atâtea produse pentru a vinde zilnic şi doreau un loc ca acesta, unde să vină o dată pe săptămână şi să aducă în faţa sibinilor ce au muncit să pregătească pentru această zi, produse de panificaţie, patiserie, brânzeturi şi multe altele”, a spus Ioan Cindrea, preşedintele CJ.

În 2012, când a fost dechisă, în piaţa vindeau 47 de producători, iar în prezent numărul lor a crescut la 277.

Producătorii provin din 37 de localităţi din judeţ printre care Răşinari, Poplaca, Sadu, Tălmaciu, Tălmăcel, Jina, Şura Mare, Slimnic, Hamba, Alţâna, Hosman, Daia, Tilişca şi Cisnădie. Lor li se adaugă şi producători din judeţele limitrofe Alba, Vâlcea, Mureş, dar şi din Olt şi Bistriţa-Năsăud.

"Eu vin aici în fiecare sâmbătă, îmi place că găsesc mezeluri proaspete, miere naturală 100%, iau şi prăjituri pentru nepoţi, că sunt mulţi care vând şi am de unde alege", spune sibianul Grigore Badiu.

Piaţa rămâne deschisă şi în sezonul rece

La Piaţa Transilvania producărorii locali vând pe lângă produse de patiserie, legume, fructe, lactate, flori şi mezeluri, o serie de produse care nu se găsesc în celelalte pieţe din Sibiu, cum sunt produsele de porc din rasa Mangaliţa, chişcăul de la Ţapu (un fel de ketchup făcut în casă din roşii şi ardei) şi sucuri naturale din fructe şi legume. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că nici în sezonul rece piaţa nu va fi închisă.

„Noi iniţial am vrut să deschidem dar fără perioada sezonului rece, însă producătorii ne-au cerut să îi lăsăm să vină şi în perioada rece, căci ei au clienţi şi oamenii vin la piaţă şi când e frig, aşa că sâmbătă de sâmbătă pe producători o să îi găsiţi mereu aici”, a spus Ioan Banciu, vicepreşedintele CJ Sibiu.

Şi pentru a marca cei doi ani de la înfiinţare, autorităţile locale le-au oferit producătorilor câte o diplomă, iar pentru clienţii pieţei au organizat o tombola. „Noi am putut observa cum această piaţă s-a dezvoltat de la o săptămână la alta. Producătorii vin la noi cu actele, le verificăm produsele după care le asigurăm o masă unde pot vinde. Pentru a le arăta recunoştinţa noastră pentru că oferă sibienilor produse fabricate după rețete tradiționale, nu în masă, astăzi domnul Cindrea le va înmâna tuturor câte o diplomă, iar sibienii prezenţi în piaţă vor participa la o tombolă şi 20 dintre ei vor pleca acasă cu un coş plin de bunătăţi provenite de la producătorii din piaţă”, a spus Georgeta Purima, directorul Camerei Agricole Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

19 comentarii

FELICITARI

Acum 9 ani

La multi ani!
Raspunde

Biliboc

Acum 9 ani

Minciuni à la Cindrea...În Piața Transilvaniei sunt aceași bișițari ca în toate celelalte. EVAZIUNE CA-N VESTUL SĂLBATIC. De mizeria de acolo de ce nu scrieți?
Raspunde

@2Biliboc

Acum 9 ani

Ai perfecta dreptate,e o evaziune fiscala crunta in toate pietele din Sibiu ,mai ales la cea de legume-fructe de la Cibin,nu-ti da nimeni bon fiscal,toata marfa o au oltenii si tiganii la negru,cand vine Antifrauda fug toti ca potarnichile cu banii la buzunar...vai si amar de tara asta plina de hoti,prosti si analfabeti!!!!!!!!
Raspunde

Profit

Acum 9 ani

PE TROTUAR la fel ca c---le!!! money money money make you happy Cindrea!!!! Trotuarul (inexistent in zona) e al lui, Directia sanitară tot a lui, protectia consumatorului ...? a cui sa fie oare?
Raspunde

Calu

Acum 9 ani

O prostie marca CINDREA POPO-listu. Ambiție ieftină...Când va pleca Cindrea-Habarnam de la județ, se va termina și cu tarabele din fața Sălii Transilvania...
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

La mulți ani și felicitări domnului Cindrea pentru proiectul de succes
Raspunde

Bula

Acum 9 ani

Cindrea=IMPOTENT POLITIC ...si nu numai...
Raspunde

mihnea

Acum 9 ani

indiferent de chestia politica. Chiar e fain sa existe aceasta piata. Cu toate ca tot mai mult e invadat de bisnitari de legume, chiar se gasesc produse bune chiar de la producatori. Mai ales fata de piata Cibin, unde descarca diminetile bisnitarii din dube uriase produse de la METRO. Totusi cum se poate asta?
Raspunde

mihnea

Acum 9 ani

indiferent de chestia politica. Chiar e fain sa existe aceasta piata. Cu toate ca tot mai mult e invadat de bisnitari de legume, chiar se gasesc produse bune chiar de la producatori. Mai ales fata de piata Cibin, unde descarca diminetile bisnitarii din dube uriase produse de la METRO. Totusi cum se poate asta?
Raspunde

rety

Acum 9 ani

bai sifon mai laso aia cu analfabeti si apucate de marile proiecte ,ca joannis a facut in 2 ani de mandat 60 de starzi de la a la z ,3 poduri modernizate ,inceput un pasaj calera suri -mici +spitalu nou care se construieste pe timotei popovici aproape finalizat ,si tui afara de 2-3 mese de zarzavaturi si vopsit gardu spitalului nimic si nici ala inca nu lai terminat ,tie ca s-a faci ce a realizat johannis in 2 ani 2012 -2014 iti trebuia vreo 100 de ani ,dar cu conditia s-a nu dai tepe si sa-ti angajezi toate neamurile ,asteptam alea 11 000 de noi locuri de munca si marele proiect cu care teai laudat in campanie ca ala din 2001 -2004 ai sarit peste el ,[electrificarea cai ferate sibiu -iasov ] si anume spitalu regional de urgenta ,cel putin lasal pe ,johannis si nu i-i mai baga strimbe la frustrati tai de la centru ,s-au nu vezi ca te foloseste pentr-u a impiedica marile proiecte ale sibiului ,esti un mare sifon si detractor al sibiului
Raspunde

Piata taraneasaca?

Acum 9 ani

Mie taranul ala cu duba Hortisem mi se pare cel mai tare.
Raspunde

ilie

Acum 9 ani

ca la cibin
Raspunde

Nemilosu

Acum 9 ani

E plin de falseturi in piata, daca vorbim de miere. Si da, Hortisem si alti tarani...Cei adevarati vor fi scosi incet-incet de acolo
Raspunde

Fraierul

Acum 9 ani

Când faci puțin, te lauzi mult, altfel va spune lumea că n-ai făcut nimic; JALNIC ACEST CINDREA.
Raspunde

$

Acum 9 ani

Speculantul care vinde legume si fructe pe Mihai Viteazu (fara a plati bani la Domeniul Public ca ocupa si trotuarul) vinde si in Piata Transilvania. Asta isi depoziteaza legumele si fructele in dubite parcate pe marginea drumului.
Raspunde

@15

Acum 9 ani

Si ca acest speculant sunt cu sutele la Sibiu,ma intreb ce draq fac institutiile de control gen Antifrauda,Fiscul,Politia Economica,OPC-UL?sau isi umplu si astia pivnitele si camarile cu de toate de la tarabagii ca pe vremuri?inseamna ca au trecut 25 de ani degeaba...mi-e greata !
Raspunde

ALOOOOO MILITIA

Acum 9 ani

in domeniul legumelor si fructelor e cea mai mare evaziune fiscala,depaseste cea din industria carnii..si nu se ia nici o masura...asa ca noi cumparatorii ar trebui sa sanctionam vanzatorii din piete...cumparand doar din centre comerciale(kaukland,carf,metro,etc)unde sant raioane cu fructe si legume romanesti...si se ofera bon fiscal...institutiile nu fac nimic..
Raspunde

@17

Acum 9 ani

Ar putea sa fie o solutie, dar din pacate supermarket-urile vand 90% GUNOAIE. Asa ca omu\' cumpara tot de la romulanii din piata.
Raspunde

lele

Acum 9 ani

Chiar tigancusa de Purima,directoarea agricola a judetului, povestea nurorii ei ca ea ii cunoaste personal pe vanzatorii din acea piata si ca aproape toti sunt aceasi bisnitari ca in celelalte piete, si ca Piata Taraneasca este o ambitie prosteasca a lui Cindrea si ca trebuie cu orice pret sa functioneze.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus