Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Au nevoie de carnet? Inca un pieton "bagat in spital" de un biciclist neatent

Pentru că ”venea tare” de pe Podul Gării, un biciclist în vârstă de 48 de ani nu a mai apucat să evite un alt bărbat, care traversa regulamentar strada pe trecerea din dreptul străzii Treboniu Laurean (înspre cartierul Gușterița). ”Pietonul, în vârstă de 57 de ani, a suferit răni grave şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu pentru investigaţii amănunţite şi a rămas internat”, arată reprezentanții Poliției sibiene. Niciunul din cei doi bărbați nu a consumat alcool, dar biciclistului i-a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Accidentul a avut loc luni dimineață, imediat după ora 09:00, la o lună după ce un alt sibian – în vârstă de 88 de ani – a suferit o fractură la un picior, fiind lovit tot de un biciclist. Și, la fel, pietonul accidentat traversa pe trecerea de pietoni, având prioritate. La fel, biciclistul de 31 de ani este cercetat într-un dosar penal pentru vătămare din culpă, în urma accidentului care a avut loc la intersecția străzilor Bâlea cu Ștefan cel Mare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

Alex

Acum 9 ani

Au nevoie de legislatie ... unii habar nu au de regulile de baza sau de prioritati. Chiar saptamana trecuta era sa iau pe capota 2 biciclisti care au intrat in sensul giratoriu fara sa se asigure sau sa dea prioritate. Si mai au nevoie sa fie invatati cum se trece strada pe trecerea de pietoni cu bicicleta mai ales pentru intersectia Rennes cu Scoala de Inot cand biciclistii trec strada nestingheriti pentru ca ei se cred invulnerabili pentru ca sunt pe pista de biciclisti.
Raspunde

biciclist

Acum 9 ani

De acord, dar ce facem cu pietonii de pe pistele de biciclete? Facem si carnet de pieton?
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

toata povestea inclusiv partea cu pietonii de pe pistele de biciclete tine de elementara educatie...care cam lipseste cu desavarsire...restul il aflam din ziare si din comunicatele politiei.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Să lăsăm selecția naturală să-și facă treaba.
Raspunde

sofer

Acum 9 ani

Sa fim bine intelesi: pietonii au prioritate pe trotuar, masinile/soferii pe carosabil. Trecerea pentru pietoni reprezinta locul pe unde au voie sa treaca strada, nu locul unde au prioritate! In lege scrie clar: pietonii pot traversa doar dupa ce se asigura, daca drumul este liber. Oare cind vor incepe politistii sa aplice legea si pentru pietoni? Sa popularizeze prevederile legii, apoi sa aplice sanctiuni pentru nerespectarea legii. Nu doar pentru traversare prin loc nepermis.
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Tu unde ti-ai luat carnetul la Pitesti? Iti recomand sa citesti regulamentul de aplicare al Oug 195/2002 actualizata (art 135 lit.h) ca sincer nu stiu unde ai citit prostiile pe care le debitezi.
Raspunde

@5

Acum 9 ani

daca toti soferii ar fi ca tine, vai si amar...
Raspunde

mmm

Acum 9 ani

Duminica, la coborarea din Paltinis ,un biciclist m-a depasit. Eu aveam 65 km/ora, va dati seama cam cat avea biciclistul in depasire ?
Raspunde

@mmm

Acum 9 ani

du dacia aia 1300 la Rabla ..... si nu mai te miorlai.
Raspunde

Dani

Acum 9 ani

@8 . Ci care-i problema ca aveai 65km/h si te-a depasit un biciclist? Pe Grossglocknerstrasse-o sosea alpina din Austria, la coborare poti prinde si 80-90km/h. Pe pasul Stelvio Italia la fel. Nu se plange nimeni. Pe Paltinis am prins 78,7 record personal. Pe Transfagarasan m-am limitat la 70 datorita traficului. Daca esti civilizat in trafic si ai tehnica pe coborare nu esti un pericol pentru nimeni. Faptul ca oamenii aia sunt accidentati pe trecerea de pietoni este tragic iar cei care au provcat accidentul sa fie trasi la raspundere conform legii fara alte comentarii. Viteza se adopta in functie de conditiile de drum si mai ales de pricepere. Daca esti iresponsabil atunci platesti fara alte comentarii.
Raspunde

me

Acum 9 ani

Sa fim seriosi, distanta dintre podul garii si acea trecere de pietoni este suficient de mare ca sa se poata frana (mai ales in cazul unei biciclete). Nu de carnet au nevoie, ci de atentie.
Raspunde

Miki

Acum 9 ani

\"Accidentul a avut loc luni dimineață, imediat după ora 09:00, la o lună după ce un alt sibian – în vârstă de 88 de ani – a suferit o fractură la un picior...\" Si in perioada asta cate accidente conduse de soferi neatenti au avut loc ? Cati oameni au murit ? Nu credeti ca cei doi biciclisti neatenti sunt de fapt exceptiile, ca majoritatea biciclistilor sunt de fapt responsabili ?
Raspunde

2roti

Acum 9 ani

Cei ce critica biciclistii sper ca nu sunt aia care intra in sensul gir. pe prima banda si ies pe a 2-a , sa nu mai punem in balanta nr de accidente create de biciclisti sau rata de mortalitate pe care acestia o produc in comparatie cu ....cu orice.
Raspunde

alzara@13

Acum 9 ani

Deja suntem doi care stoi cum se circula in intersectie. N -am exclus agentii de circulatie (la alti MAI -nicio pretentie) .Pe cand o campanie informare? Raluca & Razvan ?
Raspunde

biciclist

Acum 9 ani

Ce sa mai zici ce SOFERII cu carnet, care se uita la tine (deci nu poti zice ca nu te-a vazut) si apoi se pune in misacara de pe drumul fara prioritate si te obliga sa te opresti.
Raspunde

biciclist

Acum 9 ani

Se pare ca Traian Deleanu nu a fost niciodata cu bicicleta sa vada cum sunt respectati biciclistii in trafic.
Raspunde

sofer

Acum 9 ani

stau si citesc, ma minunez, imi fac cruce si iar ma minunez. oare cand politia rutiera va sta la panda sa amendeze pietoni care traverseaza pe trecerea de pietoni fara sa se asigure. toti pietoni treverseaza cand esti la 2-3 metri de trecerea de pietoni si tot ei cu gura mare ca nu poti oprii, pai o masina nu se opreste instantaneu. pai daca mergi cu 30 km/ h(nu am pus 50, nu prea merg cu viteza asta) asta inseamna 8 m/s plus 1 s sa reactionezi, deci ai trecut peste pieton !! iar politia sa mendeze biciclistii care trec pe trecerea de pietoni calare pe bicicleta, pe cei care nu stiu sa semnalizeze schimbarea de directie cu mana sau cei care merg in paralel si nu in coloana, sa vezi tu acolo bani la buget !!! ca pana acum doar de viteza, filola se ocupa politia
Raspunde

Ion

Acum 9 ani

@Alex Daca o pista de biciclete intersecteaza o strada, atunci pe partea de pe carosabil BICICLETA are prioritate. E foarte trist ca nu stii asta. Biciclistii nu se cred invincibili ci pur si simplu au prioritate pe pista. Si toti participantii la trafic ar trebui sa fie mai atenti si respectuosi.
Raspunde

un sibian in devenire

Acum 9 ani

n-ai cu cine, niste tarani, niste ciobani, de unde educatie?
Raspunde

@Alex

Acum 9 ani

Daca era sa-i iei pe capota inseamna ca ei erau deja in giratoriu si atunci TREBUIA sa le dai prioritate. Daca ai stii cate masini nu vad biciclistii in giratorii... Vorbesc din experienta. Si noi trebuie sa le cedam trecerea soferilor ce au nevoie de ochelari. In principal se intampla din cauza zonei fara vizibilitate din spatele stalpului parbrizului. Probabil asta a fost si la tine ...
Raspunde

roata

Acum 9 ani

au pista in sub arini si poplaca (noroc cu cj si cindrea ca a realizat-o) sa mearga pe acolo ca sunt pericol.
Raspunde

@20

Acum 9 ani

Mda, te duce capu si sper sa nu iti iei niciodata carnetul sau daca il ai .. preda-l de urganta. Daca eu vin din stanga biciclistilor (aka din sensul giratoriu) si ei intra in sens si imi taie calea fara ca macar sa se uite la mine (repet VENEAM DIN STANGA LOR), vrei sa zici ca ei erau in sens si eu trebuia sa le dau prioritate? Serios du-te si preda-ti carnetul daca il ai deja sau daca nu nici macar sa nu te gandesti la el.. Si sa nu mai zic de biciclistii care fac TOT sensul de pe pista de biciclisti (banda 0.5?) si taie calea la toata lumea. Si eu sunt biciclist mare parte din vreme dar totusi pentru ca am facut si o scoala de soferi cam stiu cum trebuie sa ma incadrez sa nu incurc pe altii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus