Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Si cand credeai ca nimic nu te mai poate surprinde...

... a apărut în oraș un nou restaurant. Ca niciun altul pe care îl știu. Jules Bistro a deschis de curând pe strada Mitropoliei o minunăție de restaurant. În curtea interioară vis-a-vis de Biserica Calvină, o curte scoasă din catalogul Ikea, pavată la perfecție și atât de liniștită de nu iți vine să crezi ca ești, efectiv, la 50 de pași de tumultul central. Prima impresie, perfectă. Meniul nu e unul foarte bogat, ceea ce, am învățat până acum, e un semn bun. De obicei se întâmplă ca cei ce se apucă de prea multe să nu le iasă nimic bun. Trei feluri de supă cremă, o selecție de tartine, patru preparate din carne de vită și șnițel vienez, câteva feluri de paste, salate și deserturi. That's it. Și pentru asta tot am stat cinci minute să mă decid. Pe lângă tartinele parisienne am oscilat serios între burger și biftec. Am cerut o recomandare și am primit o adevărată lecție de digestie în funcție de care e programul meu ulterior. Dacă mai am de lucru, burgerul, daca am timp de siestă, biftecul. N-am timp de siestă, dar m-a cucerit complet explicația. Alături, un vin roze și o promisiune de desert. Unde, by the way, am găsit platoul de branzeturi cu nuci pe care toată lumea îl servește ca aperitiv. Ntz, ntz, ntz, luați aminte la Jules, people. 
 
Tartinele sunt gustoase, poate o idee prea uscate, foarte light și foarte aromate. Combinația de cremă de brânză, jambon, așchii de parmezan și busuioc proaspăt merge perfect. Singurul lor defect este că sunt banale în comparație cu biftecul. Care este, fără îndoială, cel mai bun din oraș din câte am gustat până acum și aproape la fel de bun ca cel pe care îl fac acasă. Carnea e tocată cu cuțitul, amestecul e făcut ca la carte, lipsesc din el și muștarul și ketchup-ul care însoțesc orice alt biftec am gustat eu în Sibiu. Și, tot un unicat pe piata biftecurilor, untul n-a fost simplu, ci amestecat cu mirodenii și apoi înghețat. Un pic complicat de utilizat la primele două felii, dar super-delicios la următoarele. Apropo, încă un exemplu de servire ireproșabilă, pâinea prăjita a venit tot câte două felii, ca să nu se răcească și să se întărească. Jur că aș fi vrut desert. N-aș mai fi plecat de sub terasa boltită încă vreo două ore, dar n-a mai încăput nici măcar un gram. Interiorul restaurantului nu l-am vizitat, pentru că plănuiesc să mai trec pe acolo. Din ce se vedea pe geam, arată la fel de frumos ca și curtea. Mă bucur că mai există oameni cu imaginație, că în orașul ăsta care geme de restaurante, cineva a avut inspirația să creeze ceva unic. Pe enumerarea de mai sus, plus o salată cu avocado, o apă minerală și două Cola am lăsat 120 de lei. Pare puțin pipărat, dar merită și ultimul bănuț.
 
Mușchetar de treflă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4410

Comentarii

15 comentarii

ion

Acum 9 ani

Ma amuza lacunele tale in ale gastronomiei. Dar e bine ca inveti. Felicitari
Raspunde

@ion

Acum 9 ani

Ne scuzati domnule master chef Ion. am citit acest articol si ma regasesc in spusele celui ce a facut aceasta recenzie. sunt fan biftec, sunt preparator de biftec si abia astept sa merg sa-l incerc.in acelasi timp este bine ca esti amuzat. romanii trebuie sa fie veseli. cand ne gandim ca urmeaza ponta la conducerea tarii.....putem doar sa ne rugam
Raspunde

mia pentru @ion

Acum 9 ani

I-a mai termina indiferent cine va fi la putere ,romanii trebuie sa fie veseli . Numai daca nu au ce face atunci se prefac nefericiti.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

daca catalogul IKEA este referinta ta...ca sa mai spun...
Raspunde

ToTo

Acum 9 ani

M-ai facut curios, o sa merg sa gust biftecul, sunt curios daca il depaseste pe legendarul de la Imparatul, sau pe cel de la Turn pe care (in ordinea asta) le gasesc cele mai bune
Raspunde

Andreea

Acum 9 ani

Superba locatia, ireprosabila servirea!! IKEA este prezenta peste tot.....bun gust, rafinament...
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

incantatoare locatie, design super ! perfecta amenajare pt o cladire istorica. toaleta ar trebui daca exemplu pt 99% locatii din oras. nu e de mirare, patronii au antecedente cu design ul pe dincolo...
Raspunde

hm

Acum 9 ani

Biftecul este slabut. Carnea este buna dar reteta lasa de dorit, este sub cel de la Turn sau mai nou cel de la Villa. Preturile sunt nejustificat de mari raportat la locatie.
Raspunde

Teodora

Acum 9 ani

Locuri de munca absolut serioase! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Raspunde

Gio

Acum 9 ani

Muşchetar de treflă?
Raspunde

bravo

Acum 9 ani

acum sincer, o sa mai incerc si locatia asta dupa recomadarea asta, doar ca am o problema, in reliatae doua ;) una am ascultat de voi la schoko, am incercat si a fost putin satisfacator, apoi acum Jules! din poza imi pun doar o singura intrebare? desi arata bine de tot, ce cauta cartofii prajiti langa biftec? asta e una , a doua: tartinele arata doar ca un toast parjit cu un pic de sunculita (cel putin in poza) nu imi dau seama cu ce ar fi imbunatatit combinatia ;) na apoi cand oi trece pe acolo poate stiu mai multe :) doar ca ?....
Raspunde

Foamea , bă !

Acum 9 ani

Aiurea, dupe ce înfuleci la ăștia nu ți se mai scoală o lună și faci mătreață în zona inghinală.
Raspunde

Ion

Acum 9 ani

Am probat localul, fiind amuzat de articol. Localul e ok, curatel. Nimic spectaculos. Mancarea ok, din 2 feluri 1 a fost reusit. Preturi cam mari pt ceea ce ofera.
Raspunde

Miruna

Acum 9 ani

Am ramas profund dezamagita: mancarea exagerat de scumpa, sewrvirea proasta desi localul era aproape gol si nota de plata si asa imensa a fost\"incarcata\" cu 60 lei in plus. In loc de un pahar de proseco au marcat o sticla . Nu mergeti ca o sa regretati! Noua ne-au stricat o seara frumoasa de sambata!
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Frate, dar ce bani au unii de mananca biftek-uri pe la Romischer si La Turn!!! Mie mi se pare exagerat de scump cat a platit ! Asa salarii mari au ziaristii de la Turnul...? Sau mananca o data pe saptamana, dar la restaurante de fite?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus