Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Topul angajatorilor din judetul Sibiu

Continental Automotive Systems, Marquardt Schaltsysteme SCS, Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, Faurecia Automotive Seating, SC Medimpact SA Mediaş și S.C. Dressel + Hofner International S.R.L Mediaş sunt printre primii angajatori din judeţ. Dintre aceştia, majoritatea  se adresează sibienilor cu studii superioare, dar mai sunt câţiva care au mereu posturi disponibile pentru persoanele cu studii medii.
 
În fiecare lună la nivelului judeţului Sibiu există o cerere de angajare pentru aproximativ 400-550 de posturi. Pentru că sunt obligaţi de lege angajatorii anunţă posturile la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) unde sunt afişate permanent. Lista e destul de lungă pentru că cei mai mulţi angajatorilor oferă un post sau două, dar reprezentanţii AJOFM spun că există câteva firme în judeţ care practic „oferă permanent posturi bune, indiferent de sezon, iar ei sunt cei care vin în general în ajutorul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă”. 
“Este cerere mare şi aşa a fost tot anul la studii medii pentru lucrător comercial, confecţii, muncitori necalificaţi, casieri, agenţi de securitate şi electricieni. Pentru că a fost vară, au crescut mult cererile venite din partea firmelor de construcţii care solicitau mână de muncă necalificată. Pe studii superioare, profesia de inginer rămâne în continuare cea mai căutată la marile firme din Sibiu şi Mediaş, inginer însemnând orice specializare ca inginer. Aici sunt mereu locuri de muncă, iar, în Sibiu cel puţin, a inginer cred că e imposibil să nu îţi găseşti un loc de muncă”, spune Dana Radu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu.
 
Viitorii angajaţi se iau de pe băncile şcolii
 
Chiar dacă legea îi obligă să anunţe la AJOFM posturile, reprezentanţii marilor firme spun că ajung la viitorii angajaţi după ce le vizualizează CV trimise direct pe adresa firmei sau pe mulţi îi angajează încă din timpul facultăţii.
Continental Automotive Systems a fost una dintre primele companii care s-a instanat în Zona Industrială de Vest din Sibiu, acum 10 ani. De la o echipă de doar 30 de angajați, în decurs de zece ani, compania a ajuns la peste 2.800 de locuri de muncă, dintre care 800 pentru ingineri. Reprezentanţii firmei spun că au nevoie în general de ingineri pe partea de electronică, programare, mecanică şi electromecanică. “Spre deosebire, poate, de alte firme din oraş noi avem practic o sursă permanentă de obţinere a forţei de muncă, respectiv avem un contract cu Universitatea «Lucian Blaga», care ne permite să trimitem la anumite cursuri specialişti din firma noastră, care să explice ce înseamnă munca în Continental şi ce se aşteaptă de la viitorii ei angajaţi. Avem şi programe de practică pe timpul verii, studenţii vin la noi şi cam 80% dintre ei rămân apoi să se angajeze aici. Le oferim program part-time de 4-6 ore, astfel încât să poate frecventa şi şcoala. Aceasta rămâne pentru noi principala modalitate de contractare a forţei de muncă”, spun reprezentanţii Continental.
La Spitalul Clinic Judeţean Sibiu se caută îngrijitori, periodic asistenţi, când se mai deblochează posturi, persoane pe administraţie, contabili. Spitalul Clinic Judeţean este cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Sibiu, având peste 1.800 de angajaţi. “La noi se dă anunţ la AJOFM, se afişează pe site-ul nostru, iar cei interesaţi verifică periodic şi vin cu CV-urile, după care sunt aleşi cei mai buni”, spun şi reprezentaţii spitalului sibian.
Angajatorii nu se plâng, dimpotrivă sunt mulţumiţi de ce oferă piaţa sibiană şi de faptul că deşi nevoia lor de forţă de muncă este în creştere, la fel este şi oferta, “numărul absolvenţilor este constant şi tinerii ies din şcoală destul de pregătiţi”. Iulia Popa, din partea companiei Faurecia, spune că pentru ei Sibiul este ideal în ceea ce priveşte ocuparea posturilor vacante. “Noi suntem în căutare de forţă de muncă destul de des şi ne interesează în special inginerii textilişti. Dăm anunţuri pe site, în ziare şi se găsesc imediat candidaţi. În Sibiu să ştiţi că nu sunt probleme cu găsirea inginerilor, iar acest lucru este un mare avantaj pentru noi şi, cred eu, şi pentru alte firme de profil din oraş”, spune Iulia Popa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

ina

Acum 9 ani

Trist e ca nu se cauta decat in doemniul IT si inginerie
Raspunde

george

Acum 9 ani

Cele mai noi locuri de munca, la domiciliu ca operator on-line cu contract legal si posibilitati de castig nelimitate.pentru detalii trimiteti textul< Info> la adresa de e-mail:[email protected]
Raspunde

Portar

Acum 9 ani

Daca n-ai pile, cunostinte,relatii e imposibil sa-ti gasesti ce meriti...
Raspunde

eu

Acum 9 ani

Este abureala ! totul e pe pile, relatii si contracte temporare...............etcccccccccc
Raspunde

truditor

Acum 9 ani

ba s-a ne bucuram ca avem unde lucra si s-ai dea dumnezeu sanatate lui ,johannis ca pe barba lui si fdgr ,au venit investitori in sibiu ,si acem vreo 40 000 de noi locuri de munca ,ca pe alea pe care vi -lea promis actualu jupin a judetului [11 000] nici o speranta ,ba primele 100 lea rezolvat ,pentru neamuri ,cunostinte si prieteni ,dar in minus alea vreo 3-400 plecate o data cu deconcentratele in alta localitati la care se subordoneaza sibiul ,si ma refer la anaf ,posta ,cfr ,drumuri ,cnas ,opc ,etc ,sibiu devenind golas de institutile care produc bani ,noi suntem filantropi nu ne trebuie astea vreo 1000 de locuri de munca le dam la alti mai saraci
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus