Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cartea “Pentru ce mergem la Opera?" a dirijorului Tiberiu Soare lansata la Sibiu

În cadrul Festivalului Internaţional al Artei Lirice dirijorul Tiberiu Soare îşi va lansa, la Sibiu, volumul „Pentru ce mergem la Opera?”.

Volumul „Pentru ce mergem la Opera?”, publicat de Fundaţia Calea Victoriei, cuprinde cele 13 conferinţe susţinute de dirijorul Tiberiu Soare în anii 2012-2013. Cartea reproduce în scris poveşti fascinante şi explicarea ingenioasă a unor opere şi balete celebre, dezvăluite de-a lungul seriei de întâlniri interactive - Pentru ce mergem la Opera.

„Acest proiect muzical călătoreşte odată cu autorul sau şi echipa fundaţiei prin ţară, pentru a ajunge mai aproape de publicul meloman, prin discuţii, muzică şi sesiuni de autografe. Până în prezent, cartea a fost lansată în Bucureşti, Braşov, Iaşi şi în toamna aceasta la Sibiu. Drumul cărţii va continua alături de concertele şi spectacolele dirijate de Tiberiu Soare din ţară”, spun organizatorii.

Fondurile rezultate vor fi folosite în sprijinul derulării proiectelor muzicale şi a promovării unor tineri muzicieni valoroşi, selectaţi împreună cu dirijorul Tiberiu Soare. Un număr mare de cărţi sunt donate bibliotecilor judeţene şi conservatoarelor din ţară, pentru ca tinerii să aibă acces la acest proiect cultural şi educaţional unic în România.

Evenimentul va avea loc vineri 26 septembrie, ora 20:00, în Sala Festivă a Bibliotecii Judeţene Astra, după Recitalul Cameral susţinut de Veronica Anuşca – soprana, Emanuela Pascu – mezzosoprana, Mihai Murariu – pian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus