Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Primaria a sesizat penal Politia pentru continuarea lucrarilor la Hotelul Roberts

Familia recent pensionatului director al Camerei de Conturi, Emil Citrea, va fi cercetată într-un dosar care are la bază o sesizare a Primăriei municipiului Sibiu. Potrivit unui răspuns transmis Turnul Sfatului, reprezentanții administrației locale au trimis sesizarea după ce, deși au fost somați în patru rânduri, cei care extind Hotelul Roberts au refuzat să prezinte actele în baza cărora sunt autorizați să continue lucrările de extindere. În cursul lunii august, Poliția Locală Sibiu a dispus sistarea lucrărilor, deoarece depășeau limitele impuse prin autorizația de construire.
Hotelul în cauză este deținut și extins de SC Reddison SRL, societate al cărei unic acționar este fiica lui Emil Citrea, care până la începutul acestei luni a condus Camera de conturi Sibiu. Emil Citrea este și cel care a împrumutat SC Reddison SRL cu aproape 640.000 de lei, potrivit declarației de avere completată de fostul director.

Cu tupeu

Faptul că lucrările de extindere a Hotelului Roberts depășesc limitele legale a fost constatat de Serviciul Poliție Locală Sibiu la începutul lunii august. Prin procesul verbal întocmit atunci, Poliția Locală a aplicat o amendă de 10.000 de lei și a dispus sistarea lucrărilor și încadrarea în limitele prevăzute de autorizația de construire.
Lucrările, însă, au continuat astfel că zidurile noii construcții au ajuns deja la etajul trei, în condițiile în care autorizația de construire emisă anul trecut pe numele lui Citrea și a soției acestuia prevede maxim un etaj peste parter. Inspectorii Poliției Locale au verificat respectarea celor dispuse prin procesul-verbal din august în 2 septembrie, dar și în zilele ulterioare, după ce și locatari din zonă au sesizat continuarea lucrărilor.
”În data de 3 septembrie 2014, un locatar de pe strada Charles Darwin a transmis telefonic o sesizare cu privire la faptul că lucrările de construcție la imobilul de pe strada Charles Darwin, nr. 16 nu au fost oprite, în ciuda existenței unui proces verbal care dispunea sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate. Inspectorii Poliției Locale au efectuat controale la fața locului în zilele de 2, 4, 8 și 12 septembrie 2014, proprietarii de la adresa menționată refuzând să prezinte acte în baza cărora sunt autorizați să continue lucrările”, se arată într-un răspuns transmis de ziarului Turnul Sfatului, de către reprezentanții Primăriei Sibiu.

E vorba de o infracțiune

”În baza articolului 24, litera b din Legea 50/1991, Poliția Locală Sibiu a adresat o sesizare Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu”, se mai arată în răspunsul Primăriei Sibiu. Articolul respectiv din lege arată că este vorba de o infracțiune în cazul în care se constată ”continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control”.
Încă de săptămâna trecută, Turnul Sfatului a solicitat, în scris, o declarație din partea reprezentanților Hotelului Roberts, pe tema continuării lucrărilor, fără a primi însă un răspuns.
Pe de altă parte, reprezentanții Hotelului, alături de Emil Citrea, au bătut de mai multe ori, în ultimele zile, la ușile Primăriei Sibiu, pentru a dezamorsa situația. Potrivit informațiilor primite de Turnul Sfatului, Emil Citrea și fiica acestuia, Ianina Roberts, susțin în fața reprezentanților Primăriei Sibiu că la mijloc este o eroare, din moment ce procesul verbal prin care a fost aplicată amenda și dispusă sistarea lucrărilor este întocmit pe numele lui Emil Citrea și a soției acestuia, chiar dacă - în prezent - autorizația de construire este cesionată societății Reddison SRL.
Între timp, Ianina Roberts a obținut în cursul lunii august un certificat de urbanism în vederea modificării autorizației de construire ale cărei limite sunt, acum, depășite.


Citește și
Directorul Camerei de Conturi Sibiu construiește ilegal
Extinderea hotelului Roberts merge înspre penal


Foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Vlad Tepes

Acum 9 ani

Daramati toata constructia fara nici o ezitare. punct. ce tupeu au unii...
Raspunde

babyu

Acum 9 ani

Te pui cu astia,cu relatiile lor. In alta tara era daramata de mult.
Raspunde

ehehe

Acum 9 ani

Aici nu se vede grija de legalitate ci ura, invidia si frustrarea veneticilor pe cladirile sibiene
Raspunde

Geta

Acum 9 ani

Oferta locuri de munca legale! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! Contract legal si oferit imediat! Dovada platii! Au fost trimise deja primele castiguri! NU e vorba despre joc piramidal sau despre MLM! Lucrati ca operator online, 3 ore pe zi, si incasati 300 dolari lunar! Pentru mai multe detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Raspunde

Ioan

Acum 9 ani

Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus