Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Maine, zi decisiva pentru Johannis in cazul "incompatibilitate SC Apa Canal". "Ma bucur..."

ACTUALIZARE
 
Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, primarul Klaus Johannis spune că se bucură de faptul că s-a luat decizia urgentării dosarului. ”Mă bucur că se dorește fixarea unui termen rapid pentru a rezolva o temă care este în mod fals folosită de către contracandidații mei la alegerile prezidențiale. Îmi exprim speranța ca, odată cu clarificarea acestui subiect, campania electorală să nu mai fie viciată prin folosirea unor astfel de atacuri. Din respect pentru cei peste două milioane două sute de mii de români și familiile lor care au ales să mă sprijine în această campanie electorală, semnând pentru candidatura mea, consider că este nevoie din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție de o soluție cât mai rapidă la această speță. Am toată încrederea în justiția din România, iar orice decizie a justiției trebuie respectată. Ca și până acum, voi răspunde cu promptitudine la orice apel sau solicitare a instanței de judecată”, scrie Johannis.
 
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit primul termen, în 25 septembrie, în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, în care Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), instanţa supremă urmând să dea o decizie definitivă.
În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Johannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale, informează Mediafax.
În septembrie 2013, Klaus Johannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare.
Recursul urmează să fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

unu\'

Acum 9 ani

Probabil ca daca am fi avut campania electorala inainte de decizia definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Brasov prin care a fost deposedat de un imobil obtinut prin fals,era tot \'\'o temă care este în mod fals folosită de către contracandidații mei la alegerile prezidențiale\'\'.
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Desi este evident ca nu-l inghit pe sas,sper ca nu-i va fi blocata in niciun fel candidatura, nu de alta dar ar fi transformat in \'\'fostul mare salvator al Romaniei\'\'si a fost deja de prea multe ori \'\'fost-viitor\'\'.In 2004 am avut de ales intre doi auto-declarati comunisti.Dupa 10 ani e posibil sa aveti de ales intre doi indivizi care,spun presa si Justitia,au luat ceva ce nu li s-ar fi cuvenit.Alegeti!
Raspunde

Vm

Acum 9 ani

,,vorba lui Caragiale ,mai actual ca oricind,,curat murdar,,...sau vorba cetateanului turmentat,,eu cu cine votez,,
Raspunde

Alin

Acum 9 ani

E posibil ca maine sa se judece doar cererea de preschimbare a termenului, nu inseamna neaparat ca este si primul termen de judecata.
Raspunde

Alin

Acum 9 ani

Sau poate ca nu exista fixat un termen si atunci nu au ce sa preschimbe. Oricum este ciudat.
Raspunde

@johanis

Acum 9 ani

Domnule Johanis dacă nu deținem toți banii pentru un copil exista posibilitatea sa-l achiziționam în leasing?
Raspunde

bicher@6

Acum 9 ani

ptr tine , o ajut eu pe nevasta-ta. tu , impusca-te !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus