Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Porr, Manitiu, Santa, Bacila si alti opt doctori din Sibiu, cercetati pentru incompatibilitate si conflict de interese de catre ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis în această dimineață un comunicat în care anunță că 29 de foști și actuali manageri de spital, șefi de secție și directori medicali (din care 12 sunt din Sibiu), au încălcat legea în privința incompatibilităților și a conflictelor de interese de natură administrativă și penală.

În cazul doctorilor Paul Jurgen Porr, Ioan Manițiu, Valeria Vălean, Adrian Șanta, Emil Băcilă, Marcel Pereanu, Nicolae Grigore, Calcatinge Maria – Diana și Popa Florina Ligia, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal. Alți trei doctori, Mihai Neamțu, Bogdan Păcală și Mihai Roman sunt acuzați de ANI de conflict de incompatibilitate, fiind în același timp directori medicali și administratori de societăți comerciale.

Lista doctorilor sibieni:

Incompatibilitate și conflict de interese de natură penală:

PORR JURGEN PAUL - Șef Secție - Secția Clinică Interne I - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 09 iulie 2010, întrucât, simultan cu funcția de Șef al Secției Clinice Interne I a Spitalului Clinic Județean Sibiu, exercită și funcțiile de manager – administrator, al unei societăți comerciale (în perioada 09 iulie 2010 – prezent) și funcția de Președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (în perioada 05 martie 2013 – prezent), încălcând, astfel, dispozițiile art. 184, alin. 12 din Legea nr. 95/200 raportate la art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006.

În calitate de Șef al secției Clinice Interne I, în exercitarea atribuțiilor de decizie în ceea ce privește managementul medical la nivelul secției pe care o conduce, a participat în mod indirect la decizii privitoare la planul economico-financiar anual (d.p.d.v. al achizițiilor publice de medicamente) al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Spitalul a achiziționat în anul 2013 de la S.C. Pfizer Ro S.R.L., medicamente în valoare de 677,5 Lei în baza unui acord-cadru de furnizare, a celor 4 contracte subsecvente de furnizare în valoare de 546,37 Lei, și a unei facturi fiscale în valoare de 131,13 Lei, firmă producătoare de medicamente cu care persoana evaluată a încheiat în perioada 25 septembrie 2008 - 08 aprilie 2014, un număr de opt contracte de cesiune de drepturi și un contract de prestări servicii consultanță, și de la care a primit beneficii financiare în valoare de 12.624 Lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

MANIȚIU IOAN - Șef Secție - Clinica Cardiologie I - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 04 mai 2006, întrucât, simultan cu funcția de Șef al Secției Clinice Cardiologie I în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 184, alin. 12 din Legea nr. 95/200 raportate la dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006.

Persoana evaluată a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, prin prisma atribuțiilor ce ii revin în calitate de Șef al Secției Clinice Cardiologie I în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a încheiat contracte cu patru societăți furnizoare de medicamente, societăți comerciale care au stabilit relaţii comerciale prin încheierea de contracte cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

VĂLEANU VALERIA VIOARA - Șef Secție - Secția de Oncologie - Spitalul Clinic de Urgență Sibiu

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 mai 2007, întrucât, simultan cu funcția de Șef al Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sibiu, exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 184, alin. 12 din Legea nr. 95/200 raportate la dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006.

Persoana evaluată a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în timpul exercitării funcției de Șef al Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a obținut foloase materiale pentru sine, urmare a încheierii de contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuală cu S.C. Pfizer România S.R.L. și S.C. Roche România S.R.L., în condițiile în care cele două societăți au încheiat contracte de furnizare medicamente cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

De asemenea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a mai încheiat contracte de execuție lucrări (valoarea contractului fără TVA fiind de 25.479 lei), cu societatea comercială la care soțul persoanei evaluate a deținut calitatea de administrator – președinte al consiliu de administrație în perioada 18 noiembrie 2011 – 26 aprilie 2013.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

PEREANU MARCEL - Șef Secție - Secția Clinică de Neurologie - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 25 mai 2007 (data publicării legii 144/ 2007), întrucât, simultan cu funcția de Șef al Secției Clinice de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006 raportate la art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006.

De asemenea, întrucât Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a stabilit relații comerciale cu trei societăți comerciale cu care persoana evaluată are încheiate contracte și convenții, PEREANU MARCEL a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

ȘANTA ADRIAN - Șef secție - Clinica Radiologie-Imagistică Medicală - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și fost Manager interimar (02 august 2010 - 20 octombrie 2010), respectiv Manager al spitalului (20 octombrie 2010 - 09 iulie 2012)

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 august - 12 noiembrie 2010, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a exercitat și funcția de medic primar în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și alin. (4) din Legea nr. 95/2006.

ȘANTA ADRIAN a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în cadrul căruia exercită funcția de Șef al Secției de Radiologie și Imagistică Medicală, a încheiat un contract de sponsorizare cu societatea comercială în cadrul căreia soția acestuia deținea funcția de medic (în perioada 01 februarie 1993 – 01 septembrie 2013) și cu care aceasta a încheiat prin internediul Cabinetului medical individual, un contract pentru servicii de medicina muncii, contract valabil și în prezent.

De asemenea, spitalul a stabilit relații comerciale și cu societatea comercială în cadrul căreia, persoana evaluată a ocupat funcția de medic primar (în perioada 07 decembrie 2012 - 01 februarie 2013), încheind cu această societate în perioada 2010 - prezent, un număr de 96 acorduri-cadru/ contracte de furnizare medicamente.

La data de 01 februarie 2013, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, persoana evaluată a încheiat un contract de prestări servicii medicale cu societatea comercială în cadrul căreia a ocupat funcția de medic primar, contract valabil până la data de 01 februarie 2016.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

CALCATINGE MARIA – DIANA - Șef Secție - Secția Interne - Spitalul Municipal Mediaș

În perioada exercitării funcției de Șef al Secției Interne din cadrul Spitalului Municipal Mediaș, a semnat două contracte de consultanță științifică în domeniu medical cu o societate comercială care desfășoară relații comerciale cu Spitalul Municipal Mediaș și cu care acesta din urmă a încheiat în perioada 2008 - 2014, un număr de 26 de contracte și acorduri de furnizare produse medicamentoase.

În anul 2011, CALCATINGE MARIA-DIANA a încheiat, la rândul său, două contracte cu societatea comercială respectivă, în urma cărora aceasta a obținut un folos patrimonial în valoare de 13.063, 20 Lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

BĂCILĂ EMIL - Șef secție – Secția Cardiologie II - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

În timpul exercitării funcției de Șef al Secției de Cardiologie II din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a încheiat contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuală cu S.C. Pfizer România SRL, obținând un folos material pentru sine în cuantum de 9.166 lei (din care 3.797 lei aferenți perioadei 2013-2014), în condițiile în care societatea a încheiat un Acord Cadru de furnizare medicamente cu spitalul la data de 01 februarie 2013.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

GRIGORE NICOLAE - Șef secție - Clinica Urologie - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

A încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, la data de 01 aprilie 2013, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a încheiat cu Clinica Polisano (clinică în cadrul căreia GRIGORE NICOLAE a activat în perioada 2004 – 2013 ca și medic colaborator) un contract de furnizare servicii medicale de imagistică de înaltă performanță pacienților internați.

 În baza contractului sus menționat, clinica a obținut venituri în cuantum de 580.752,22 Lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

POPA FLORINA LIGIA - Șef Secție - Secția Fizioterapie I - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

În timpul exercitării funcției de Șef al Secției de Fizioterapie I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a încheiat contracte civile, contracte de consultanță, contracte de cesiune a drepturilor de autor cu mai multe societăți comerciale cu care Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a încheiat și derulat contracte de furnizare servicii medicale, contracte de furnizare produse.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

Doctori aflați în incompatibilitate, în opinia ANI:

ROMAN MIHAI-DAN - Șef Secție - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 03 ianuarie 2012, întrucât, simultan cu funcția de Șef al Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 184, alin. 12 din Legea nr. 95/2006 raportate la art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006.

PĂCALĂ BOGDAN MARIUS - Șef Secție - Spitalul de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și fost Director medical interimar al spitalului (în perioada 02 decembrie 2013 - 03 martie 2014)

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28 mai 2007, întrucât, simultan cu funcțiile de Șef secție, respectiv Director medical interimar în cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006.

NEAMȚU MIHAI LEONIDA - Fost Director medical în cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 09 septembrie 2008 – 09 aprilie 2012, întrucât, simultan cu funcția de Director medical al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu a exercitat și funcția de administrator unic al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 183, alin. (9) din Legea nr. 95/2006.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

dd

Acum 9 ani

caracatita din sistemul sanitar!
Raspunde

periscop

Acum 9 ani

din ciclul: \"Jurământu\' lu\' Hipocrit\"...
Raspunde

firfirici

Acum 9 ani

Dihonia pe Sibiu cu ajurorul cozilor de topor interne, in tara liber la fraude.Ba vreau o informatie, cit sa furat de la bancorex, citi bani mi s-o tras sa se acopere frauda,citi is arestati? Asta-i putin la cite intrebari mai am la marile jafuri din tara de ex cei 600 de miliarde date primariei brasov,becthel,centura Sibiu,petrom, deconcentrate si atitea altele de care nu se pomeneste nimic.Liniste totala subt implicati ai nostrii toarasi care vor la cascaval in continuare, nu unde le e locul.
Raspunde

Costel Georgescu

Acum 9 ani

Aparatul represiv a lui Basescu nu are loc de nici de medicii de o inalta maestrie si care isi fac corect datoria !!
Raspunde

alexandru

Acum 9 ani

Neamtu Mihai Leonida si famiglia sa conduc discretionar si Spitalul de copii. Acum pregateste terenul pentru a-l lasa mostenire fiului vitreg (al nevestei), un descreierat periculos care a ajuns sa opereze copii.
Raspunde

bula@5

Acum 9 ani

asa e,ma,asa e . basesescu e de vina, pupa-l aici (.) in gaura
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Cu siguranta tu stai capra la mafiot si-i sti gustul gaurillr
Raspunde

verzisori

Acum 9 ani

bai firfirici daca vrei informati de bancorex suna la antena 3 la emisiunea lui gidea cin are ca invitat special pe fostu general acum avocatu lui bercea mondial [abraham ] si intreabal cum a primit credit cu dobinda de 15 la suta cin pe vremea aia dobinfa era aroape cu trei cifre ,si uite asa mai cu o aciza ai fost sponsor la ce au furat uni ,astia smecheri au ramas cu folosele si noi fraieri cu ponoasele ,si culme tupeulu de tip antena 4 ne da si lecti de moralitate cu fosti penali dar protejati intre ei ,s-au nu vezi ce impacientanti se da lupi moralisti de unde a dacut johannis case ,de la bancorex bai gidea
Raspunde

mihai

Acum 9 ani

Cand vad asemenea comentarii ticaloase,si imbecile la adresa unor medici de exceptie, mi se face scarba ca sunt obligat sa respir acelasi aer cu acesti semidocti,anonimmi , mediocrii si frustrati !
Raspunde

gavril

Acum 9 ani

Aici e vorba despre o cloaca si lucratura si sabotaj national mafiot impotriva Sibiului ptr, a distruge cuncurenta stiindu-se ca medicii sibieni sunt foarte buni. Vezi si cazul Vonica, toata lucratura si sabotajul s-a facut la Bucuresti si din alte zone plus tergiversarea atribuirii terenului si constructiei unui nou spital regional.Sibieni cereti justitie straina ca in tara asta e coruptie generalizata
Raspunde

cristina

Acum 6 ani

Asa este sunt niste hoti , mai alea doctorita Valeanu , mama mea a fost operata si ii s-au dat medicamente pentru cu totul alte boli grave ,care se dau INAINTE DE OPERATIE dandu-i medicamente fara prospect, cand am citit pe internet prospectul ne-am ingrozit (mamei mele deja ii cazuse parul de la ele) ca ulterior la consulatie doctorita Valeanu nu a ai recunoscut nimic in legatura cu acest medicament. Pe langa faptul ca a gresit tratamentul , corpul ramane sensibil , efectele lui apar si dupa ani de zile. Habar nu are sa vorbeasca , pe langa suferinta prin care trece un om bolnav ii mai si spui ca doctorita:" si ce daca mori!".Feriti-va de astfel de oameni!!Sanatate si putere tuturor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus