Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

IPS Streza a primit titlul de Cetatean de onoare al judetului: ”Dumnezeu are cu fiecare din noi un plan”

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Streza, însoțit de mai multe fețe bisericești a asistat, de la prezidiu, la ședința Consiliului Județean Sibiu de joi, la finalul căreia a fost supus votului proiectul de hotărâre potrivit căruia urma să îi fie acordat titlul de ”Cetățean de onoare al județului Sibiu”. După un Laudatio citit de pr. Aurel Pavel, decanul Facultății de Teologie ”Andrei Șaguna” din Sibiu, consilierii au votat în unanimitate acordarea titlului. ”Este un moment important pentru noi, Consiliul Județean, consilierii județeni, pentru județul Sibiu și pentru cetățenii Sibiului. Este un semn de apreciere din partea tuturor locuitorilor județului”, a declarat președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, înainte de a-i înmâna mitropolitului Ardealului diploma care atestă acordarea titlului amintit.
ÎPS Laurențiu a subliniat că meritul acelui titlu aparține și celor din jurul său. ”Totul se datorează în primul rând lui Dumnezeu și apoi tuturor prietenilor mei. Lor le-am spus că Dumnezeu are cu fiecare din nou un plan. Și doar la sfârșitul vieții îți dai seama că toate au fost rânduite de EL. A rânduit Dumnezeu ca eu să fiu înconjurat de oameni de valoare”.
Născut în Țara Făgărașului (la Sâmbăta de Sus) și fost episcop al Caransebeșului, ÎPS Streza a mai spus că iubește Sibiul, unde s-a ”integrat”.

Eu împart această diplomă cu toți cei care slujesc alături de mine la altarul Ardealului”, ÎPS Laurențiu Streza


Cei 86%

La finalul cuvântului său, ÎPS Streza a făcut și aprecieri referitoare la scena politică și la influența pe care Biserica Ortodoxă o are în rândul alegătorilor. ”Instituția Bisericii nu este una simplă. Este una fundamentală societății. Nu spunem că Biserica reprezintă 86% dintre alegători, pentru că fiecare votează după propria voință. Dar tuturor celor care vin pe la noi și vor să fie președinte le spunem că dacă vor să promoveze vreo lege împotriva vieții, atunci se vor întâlni cu cei 86% dintre alegători”.

Foto: CJ Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

alzara

Acum 9 ani

Câtã infatuare !
Raspunde

Bleahh

Acum 9 ani

Cata nerusinare la nelu cindrea asta....sa amestece tot mai mult politica ,cu biserica!
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

o trazni-te-ar dracu de satana! ptiu de aici drace ! sa va mai prind ca cersiti bani prin oras sau pe la usi, pe gat va bag cartoanele !
Raspunde

gil

Acum 9 ani

Popo, Popo ce-ți mai place shaorma , si ție Cindreo sa lingi rahatu pentru Pontachio.
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Aşa prevede politica de zi cu zi, practicată de \"competenţii\" ....numiţi nu aleşi.
Raspunde

un cetatean

Acum 9 ani

Penibil! Oameni mici...si de doi banuti!
Raspunde

altul

Acum 9 ani

...doar scarba. Un om cu verticalitate nu accepta titlul dat de mascariciul Cindrea, cel putin nu acum cand alegerile bat la usa.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Răul este organizat și lucrează în echipă. Pe ăștia nici apa Iordanului nu-i mai spală de păcate.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Nu ignorati: Aceasta este ADEVARATA si SINGURA PUTERE in STAT...Cel putin pana când cei doi REGI si un IMPARAT vor arata clar cine are MAJORITATEA absoluta. (se cunosc deja zeci de mii nascuti fara Certificat de Nastere si zeci de mii fara buletin, numar social, dar EXISTENTI de facto, insa sunt pur si simplu ignorati, nimeni nu vorbeste despre ei)....
Raspunde

am o curiozitate

Acum 9 ani

toti cei care il criticati pe pontache si clica lui nenorocita, mergeti si la vot? ptr ca altfel ...
Raspunde

www

Acum 9 ani

ha ha...il baga si pe cindrelu azi maine la zdup.cum da popa mana cu ei cum vin mascatii pe ei...
Raspunde

Cornelius

Acum 9 ani

Asa aduna Cindrea voturi de la oamenii neinformati de la tara...din pacate, mai sunt inca multi. In rest , nu e bun de nimic .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus