X

Sapte copii nascuti cu spina bifida si hidrocefalie au fost operati pro bono la Polisano

În ultimul an şapte copii cu vârste cuprinse între 1-3 ani, născuţi cu malformații la nivelul sistemului nervos central, au fost operaţi pro bono în cadrul Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului European Polisano. Pe lângă tratamentul chirurgical, copiii au beneficiat de controale periodice post-operatorii sau, în cazurile deosebite, de reintervenţii chirurgicale.

Proiectul, început în urmă cu un an, reuneşte ASBH – Asociația Germană de Spina Bifida și Hidrocefalie, ARSBH – Asociaţia Română de Spina Bifida și Hidrocefalie, Centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilităţi „Speranţa”, Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Clinic de Urgență Sibiu şi Spitalul Polisano. Proiectul face parte din campania de responsabilitate socială care are ca scop descoperirea și tratamentul precoce al maladiilor sistemului nervos la nou-născuți și copii.

“Clinica Polisano face parte dintr-un proiect de responsabilitate socială destinat descoperirii şi tratamentului precoce al maladiilor sistemului nervos la nou-născuţi şi copii. Astfel, copiii, majoritatea provenind din familii defavorizate, au beneficiat de intervenții neurochirurgicale pentru a corecta malformatiile congenitale, ce puteau detrmina grave afecțiuni ale creierului cum ar fi pierderea abilităților mentale și fizice”, a declarat dr. Claudiu Matei, şeful Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Polisano.

Dintre cei şapte copii, şase provin din judeţul Sibiu, iar unul din judeţul Alba. Medicii sibieni spun că există mai multe cazuri cu malformaţii şi la Centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilităţi „Speranţa”, unde o serie de beneficiari se află sub observaţie şi tratament.

Spina bifida este un defect congenital care implica dezvoltarea incompleta a tubului neural, cu expunerea sistemului nervos central şi cu risc consecutiv de infecţie şi/sau paralizie. Bebeluşii care se nasc cu spina bifida oculta adesea nu manifestă semne sau simptome exterioare, de aceea este vital ca boala să fie detectată înainte de naşterea copilului şi tratată imediat.

Hidrocefalia reprezintă acumularea în exces a lichidului cefalorahidian la nivel cerebral (fapt ce poate fi fatal în cazuri severe sau nediagnosticate la timp).

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    @@@

    Eu aici am servit o lobotomie totala si la final mi-au inlocuit creierul cu apa distilata. De atunci nu mananc, nu dorm si stau pe net si postez cu indarjire suave ineptii .

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact