X

FOTO Toamna studenteasca: Anul universitar intampinat in mijlocul comunitatii

Mii de oameni, de la studenți și boboci însoțiți de părinți, până la oficialități și simplii trecători, cu toții au întâmpinat debutul noului an universitar în Piața Mare a Sibiului. Discursurile personalităților prezente au fost întâmpinate cu aplauze, ceremonia încheindu-se cu un super concert susținut de trupa Zdob și Zdub.

Rectorul Universității ”Lucian Blaga”, Ioan Bondrea, rectorul Academiei Forțelor Terestre, Ghiță Bârsan, președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, prefectul județului, Ovidiu Sitterli, primarul Sibiului, Klaus Johannis, dar și ministrul delegat pentru Învățământul Superior, Mihnea Costoiu, cu toții le-au urat succes studenților în noul an universitar.

”Vă doresc să faceți ceea ce vă place și ceea ce învățați de la cadrele didactice să vă fie de folos în găsirea unui job adecvat”, a spus rectorul ULBS, Ioan Bondrea. ”Vă invit să punem acest început de an universitar sub semnul Gaudeamus Igitur, dar cu mintea îndreptată către viitor”, a spus și rectorul AFT, Ghiță Bârsan.

”Este o tradiție ca în această Piață Mare a Sibiului principalele instituții de învățământ superior să deschidă anul universitar, ca o dovadă a aprecierii comunității. Este o dovadă a unității, deschiderii și colaborării mediului universitar”, a declarat prefectul județului, Ovidiu Sitterli. ”Nu putem concepe dezvoltarea Sibiului, a județului Sibiu și a sudului Transilvaniei fără efortul studenților și al dascălilor, care a devenit motor de dezvoltare economică”, a menționat, în discursul lui, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea.

"Sunt convins că, dacă parteneriatul între oraș și universități va fi consolidat, toată lumea va avea de câștigat, iar dumneavoastră, studenților sau celor care din această toamnă deveniți studenți, vă spun: Nu uitați! Nu studiați pentru a avea la sfârșit o diplomă frumoasă de pus în sufragerie! Dumneavoastră studiați pentru competențele pe care doriți să le aveți la sfârșitul studiilor, pentru că veți fi și veți dori să fiți membrii valoroși ai societății noastre. Veți dori și veți găsi loc de muncă foarte bun, atunci când vă concentrați pe conținut și nu pe formă. Vă mulțumesc și vă doresc tuturor un an universitar foarte bun!", a spus, în discursul lui, primarul Klaus Johannis.

Evenimentul a continuat cu o ceremonie religioasă oficiată de cadrele Facultății de Teologie din Sibiu și s-a încheiat, într-un final, cu recitalul trupei Zdob și Zdub, concert oferit de conducerea Universității ”Lucian Blaga”.

Miercuri, 1 octombrie, va avea loc la Sala Thalia o gală de premiere a  elevilor și studenților cu rezultate deosebite, urmată de un concert oferit de grupul Brio Sonores.

Evenimentele Toamnei Studențești continuă pe 2 octombrie, când în holul Facultății de Inginerie va avea loc un târg de ofertă educațională a liceelor și universităților din Sibiu. Seara, de la ora 19:00, compania de dans Microbis din Sibiu va prezenta în premieră spectacolul ”Damnatul”. 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Adrian Razvan

  Esti perseverent ? Ai rabdare ? Esti responsabil ? Esti ambitios ? Crezi in tine, si in succesul tau ? Ai ambitia de a deveni independent ? Daca da, iti garantez si te voi invata pas cu pas cum sa iti atingi telurile ! Vom deveni parteneri, buni prieteni, capatam incredere deplina unul in altul si CASTIGAM ! Nu este nevoie decat de un calculator conectat la internet. Pentru mai multe detalii astept un mail de la tine la aceasta adresa: profir_razvan@yahoo.com

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  deziluzie optica

  Deschidrea anului universitar un Pub creat de Rect .orul linginicur maramu de nimic bun la fel ca negu, cu plecaciuni la cel care a furat copii, case, scoli, gradinite, licee, si a facut parcari din strazi. Pentru ce? unii investesc in medalii, biserci, bani, bmw, case, scoli,licee, gradinite naziste!!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Este hilar ce se întâmplă, Zdob și Zdub au un cotă de vreo 20.000 de euro, pe așa ceva se duc banii Ministerului Învățământului asta în timp ce învățătorii și profesorii din învățământul liceal și gimnazial câștigă banii ăștia în 10 ani. Ne-am tâmpit, sau ce dreacu e cu noi???

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Rectorul Ghiță Bârsan (cum naibii să fii rector și să te cheme Ghiță și Bârsan pe deasupra?!) le dorește studenților ca cele învățate în scoală să îi ajute în găsirea unui \”job\” adecvat…măi, să fie!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georg

  REPERTORIUL COMUN il are cineva tiparit? :___ […]Evenimentul a continuat cu o ceremonie religioasă oficiată de cadrele Facultății de Teologie din Sibiu și s-a încheiat, într-un final, cu recitalul trupei Zdob și Zdub, concert oferit de conducerea Universității ”Lucian Blaga”.[…]

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gogu

  Se cheltuiesc bani pe prostii! Unii vor sa=si faca un capital de imagine… Exact Zdop si Zdup le lipsea, ca in rest au de toate. Halal! Saracie cu ciucuri!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact