Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Manualele scolare lipsesc in continuare de pe bancile copiilor. Vinovati sunt doar cei care conduc, PSD si Victor Ponta. Orice scuza inventeaza acestia este lipsa de raspundere

Un astfel de lider nu este în stare să îşi asume nici măcar o singură responsabilitate: Victor Ponta este vinovat şi trebuie tras la răspundere pentru lipsa manualelor școlare de pe băncile elevilor de clasa clasa I şi       a II-a.
Deşi şcoala a început de 3 săptămâni, Guvernul Ponta nu a rezolvat problema manualelor pentru elevii de clasa I şi a II-a. Această situaţie se poate prelungi câteva luni. 
Incompetenţa Guvernului Ponta s-a văzut încă de acum doi ani. Programa şcolară a fost schimbată din 2012, dar licitaţia a fost demarată cu o mare întârziere, abia după 2 ani. Licitaţia a părut de la început una cu dedicaţie, lucru confirmat şi de Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor.
Deşi elevii trebuie să înveţe după o nouă programă, Ponta şi Pricopie au promis, pentru a ieși din situație, că readuc manualele vechi pe băncile şcolii. Promisiunea nu a fost onorată și implicaţiile băneşti sunt enorme: peste un milion de lei pentru retipărirea vechilor manuale, care vor fi folosite câteva săptămâni, până ajung în şcoli noile manuale. Concluzia: Ministerul aruncă pe geam 1.000.000 de lei fără să le pese nici de copii, nici de banii statului și nici de programa școlară!
 Licitaţiile au fost fie cu dedicaţie, fie au fost mimate. Soluţiile au întârziat să apară, s-a făcut risipă de bani – atât din bugetul de stat, cât şi din buzunarele părinţilor, care au fost puşi în situaţia să cumpere materiale auxiliare sau fişe în lipsa abecedarelor.
Elevii de clasa I şi a II-a au început fără manuale din cauza învârtelilor, neglijenței și incompetenței.
Guvernul Ponta a aruncat problema în cârca dascălilor, a directorilor de şcoli şi a părinţilor. Doar ei mai pot să-i ajute pe elevi să depășească acest impas generat de incompetența guvernului Ponta. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

19 comentarii

Georgi

Acum 9 ani

Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde

T.H.

Acum 9 ani

Ma lasi tu....?? Doamneeee da dc casca asta gura? dc ea ? pe individa asta nu pot sa o respect..... pt ca nu inspira seriozitate. E o blonda la fel ca Udrea si o marioneta.
Raspunde

Tupeu

Acum 9 ani

Cat tupeu poate sa aiba PDL-isti astia,incredibil.Dupa ce si-au batut joc de toata tara asta timp de 10 ani mai au tupeu sa vorbeasca.
Raspunde

Andreea

Acum 9 ani

INCREDIBILLLLLLL.... Te bate Dumnezeu tu femeie!!! tu vorbesti de incompetenta??? I need a bullet!!!
Raspunde

Norocul prostului

Acum 9 ani

Femeia aceasta a avut noroc cu redistribuirea ca altfel nu avea ce sa caute la noi in Sibiu! Chiar nu este in masura sa critice oe cineva...
Raspunde

Sibian

Acum 9 ani

Hai sa iti povestesc eu ce a facut Guvernul Ponta pentru copii : 1.A acordat un ajutor de 200 de euro pentru elevii din familiile fara posibilitati,pentru achizitia unui computer.2.A majorat bursele oferite elevilor olimpici.3.A scutit elevii de la plata pentru eliberarea actelor de studii.4.A decontat anual peste 150000 de abonamente de transport pentru elevi.5.A achizitionat peste 600 de microbuze scolare pentru transportul elevilor si multe altele. Asa ca nu te mai prefa ca nu stii.Omul acesta a facut toate aceste lucruri in doar 2 ani,pe cand voi nu ati facut nimic altceva decat sa taiati.Votez Victor Ponta
Raspunde

lavi

Acum 9 ani

Da sigur pe vremea lor erau toate bune și frumoase! !!de aia o gramada de scoli nu aveau avize și nici condiții de funcționare. ..nu au investit nimic ptr școlile noastre!!!!!
Raspunde

elena

Acum 9 ani

Lasa ca a avut grija Iohannis sa ne vanda copii
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Raluca e perseverenta. Sibienii absenti . O meritam.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

uite-o capra ...
Raspunde

ua

Acum 9 ani

sa trezit iarasi solista de sub masa stolojan,soldoveanca botoxata sa comment?la tupeu stai bine transo
Raspunde

Sebi

Acum 9 ani

asta se crede la un eveniment monden in campanie? Las-o dracu ..e primul an cand nu ajung cartile? Voi ati inchis o gramada de scoli si ia-ti pus pe copii sa mearga km intregi pe jos si acuma comenteaza de carti. Du-te la club si lasa politica muiere ca nu ai ce cauta aici. Cand veniti cu un portofoliu cu ce ati facut atunci sa vorbiti. Tu ce puii mei ai facut?
Raspunde

mia

Acum 9 ani

Huuuooo javra ordinara ahtiata dupa banii educatoarelor k sa le tii in functie! Tu si cu scorpia de cumatra.ta javra aia ordunara care baga numai contre si fitile! Nu ai facut o gradinita noua de la zero in 10 ani, huoooo
Raspunde

mmm

Acum 9 ani

asta-i tampita.....
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Ce a facut ma Ponta? :)) \".A decontat anual peste 150000 de abonamente de transport pentru elevi\"? Bai nene, pe ce lume traiesti?! S-a facut deja un an de cand elevii nu mai primesc bani pentru asa ceva. Nu mai dezinforma, nene, si spune ca elevii de clasa 1 chiar nu au manuale.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Mama mea suge pulℓa.
Raspunde

Antiportocalii

Acum 9 ani

Fufa botoxata nesimtita...marsh la moldovenii tai rupti de foame si mai lasa-ne cu patriotardele tale ....cand ati fost 10 ani la putere ce-ai facut,ati taiat salarii,pensii si ati inchis spitale....voi porocalii jegosi si hoti ar trebui trasi pe roata...cu un glonte ar fi prea usor pt voi!!
Raspunde

ERATA

Acum 9 ani

~Portocalii~ am vrut sa scriu!
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

GENOCID CULTRAL si INTELECTUAL: Ar trebui sa cugetati mai adanc si sa va dati seama; ACESTA este adevaratul DEZASTRU al Societatii si Statului, de fapt GENOCID CULTURAL si INTELECTUAL....(nu alegeri, barfe, autostrazi) 1. Ce se aude cu zi–de–zi INTRERUPERI de CURENT? Functioneaza laptop la lumanare? 2. Clasele a I.–a si a II.–a de anul acesta sunt o GENERATIE SACRIFICATA, a priori ANALFABETA... 3.Cititi putina psihologie si fiziologie si dati–va seama, porniti de la scrisul–de–mana cu dreapta si dezvoltarea lobilor cerebrali pe partea stanga a craniului. 4. dezvoltarea creierului e in stransa legatura cu mecanismele de perceptie, aperceptie, practica.... 5. Numai in America s–a renuntat la scrisul–de–mana, in EUROPA, leaganul civilizatiei, NU... 6.Ce se fac cei cu laptop–si–pe–buda in conditii de varf–de–munte, desert, sate–pustiite? 7.Dar semnatura–de–mana o vor face cu cruce cu creion chimic udat si punerea destului, sau amprenta digitala? AICI este ADEVARATUL DEZASTRU, o generatie–cobai SACRIFICATA TOTAL...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus