Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Primul investitor din Zona Industriala Vest a Sibiului a implinit zece ani | Foto

La finalul  lui 2004 erau produse primele 1,73 de milioane de rulmenți, cu cei 233 de angajați primului investitor din ZIV. Anul trecut, erau peste 700 de angajați, iar producția anuală număra 23,3 milioane de rulmenți și 4,6 milioane de transmisii. Acum, la zece ani de activitate, NTN-SNR Rulmenți a inaugurat a treia hală de producție, cu 100 de noi angajați și un ”target” de 3,5 milioane de rulmenți.

12 milioane de euro au fost investiți în clădirea cu numărul 3, care acoperă o suprafață de 10.000 de mp. Echipamentele aduse aici costă alte opt milioane de euro, ceea ce face ca investiția totală a grupului NTN-SNR să fie de 75 de milioane de euro (clădiri, instalații și echipamente de producție). După inaugurarea de săptămâna trecută a noii clădiri, NTN-SNR Rulmenți a ajuns la 27.000 de mp suprafață de producție, logistică și birouri, unde lucrează 760 de oameni. Planurile conducerii întreprinderii prevăd extinderi și în viitor, astfel încât aici să lucreze, până în 2018, aproximativ 1.800 de oameni. În 2003, când au început lucrările la fabrica SNR Rulmenți Sibiu, Zona Industrială Vest era doar un câmp de la marginea orașului.

O fabrică ce trebuia să fie în Moldova. Sau în Brașov

”Am venit în urmă cu zece ani la Sibiu, pentru prima dată, la inaugurarea primei clădiri. Atunci eram directorul unei fabrici din Franța, dar am simțit potențialul Sibiului. SNR s-a dezvoltat foarte bine la Sibiu și sunt sigur că în următorii zece ani vom reuși să ne dezvoltăm în continuare”, a afirmat Alain Chauvin, director general adjunct al grupului NTN-SNR Roulements, grup cu peste nouă unități de producție în Europa și Brazilia și cu peste 4.100 de angajați. ”Și noi, sibienii, suntem convinși că ați făcut o alegere bună”, a declarat viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, încredințând reprezentații NTN-SNR de sprijinul administrației locale.

Președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, povestește cum investitorii care au venit în căutarea unui loc pentru fabrica lor acum mai bine de zece ani au fost direcționați, mai întâi, înspre alte locuri. Cindrea spune că s-a întâlnit cu investitorii francezi din calitatea sa de președinte al Agenției naționale de ocupare a forței de muncă, funcție pe care o ocupa atunci. ”Am direcționat investitorii spre Bârlad-Vaslui, unde tocmai se închisese o fabrică de rulmenți, apoi spre Brașov, unde urma să se închidă o astfel de fabrică. Investitorii mi-au mai cerut o destinație și le-am propus Sibiul. Am și au găsit aici o administrație prietenoasă, iar în acest proiect toate autoritățile și-au dat mâna”, a povestit Cindrea.

80% din angajații cu studii superioare din cadrul NTN-SNR Rulmenți Sibiu sunt absolvenți ai Universității ”Lucian Blaga”, arată reprezentații companiei. ”Acum zece ani eram prodecanul Facultății de Inginerie, mă ocupam de parteneriatele externe. Cu doamna Melinda Mathe am încercat să punem la cale, pas cu pas, viitorul, din punctul de vedere al resurselor umane. Pentru că nu ajung numai facilitățile din domeniul energiei, factorul important este resursa umană. În acești zece ani, am colaborat foarte bine”, arată Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

Forță de muncă calificată a cerut și actualul director general fabricii de la Sibiu, Patrick Moleins. ”Aici, totul este la dispoziția noastră: de exemplu, avem Universitatea, dar și o calitate a vieții foarte bună. Avem nevoie de forță de muncă calificată, de aceea îndemn la atragerea tinerilor, care să vină și să locuiască în acest oraș”.

În industria auto

La Sibiu, producția celor de la NTN-SNR este dedicată pieței auto, cu rulmenți pentru cutiile de viteze, transmisii, pompe de apă, roți și motoare. De asemenea, aici se mai produc arbori de transmisii. A fost înființat și un centru de cercetare-dezvoltare, în care lucrează 30 de ingineri. Dacia și General  Motors se numără printre cei mai importanți clienți ai fabricii de la Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

alunelu

Acum 9 ani

S-a vazut patriotismul local al dlui Cindrea: locul 1 Moldova, locul 2 Brasov. Sibiul e ultimul pentru el.
Raspunde

martin

Acum 9 ani

bai daca taceai [cindrea ] filozof ramineai ,fiecare pasare pe ciocu ei piere ,acum teai dat pe fata cit esti desibian get beget ,ba ia exemplu la colegu tau de partid de la cluj [rus ] cind a fost vorba de intersu clujului ,in 2008 a votat boc cel nazdravan [pmp ] ,si rezultatu s-a vazut ,gilau -turda ,pista de avioane prin devierea somesului ,2 stadioane ,o sala polvalenta si centuri dediamante +toti ivestitori care seprezentau la negocieri cu acest frustrat [boc ] directionate spre cluj si napoca ,si dintrun oras nesustenabil a reusit sa-l salveze ,pe bani boborului ,si tu si alti detractori ai sibiului ,ati fost impotriva la tot ce s-a construit in sibiu si judet ,si aici ma refer la aeroport cind faceai afirmati de gen ce ne trebuie aeroport pentru 2-3 pasageri ,s-a nu mai vorbim de electrificarea cai ferate sibiu -iasov ,bai tu ai o afinitate pentru iasov ,de neai vindut anafu si alte instituti de deconcentrate ,ale sibiului ,dar vei avea mari surprize ,daca nu justifici vinzarea sibiului la taraba pe bucati ,ca tu esti vremenic acolo ,sio esti pus s-a lupti pentru judet si sibiu ,astep alea 11 000 de noi locuri de munca ,so marile proiecte [spitalu regional de urgenta ,cargoul ,de la aeroport ,sala polivalenta de10 000 de locuro ] in vedereaorganizari in 2020 a campionatului european de baschet feminin ,dezvolttarea statiunilor ,paltinis si bilea ,readucerea statei cfr la stadiu normal pe care la avut pina am fost izolati cu buna stinta de colegi tai comiunisti de la iasov ,adica intrarera trononului sibiu -curtici in culoaru european cf ,si explicati si dat cu subsemnatu citi din bani incasati de la sibieni si conjudeteni se intorc inapoi pentru investiti ,dat socoteala ca nu vreau cabani mei s-a se duca la comarni -iasov ,s-au in stadioane la mitici ,sunt multe de facut si in judet nu mai fiti voi filantropi pe bani nostri a sibienilor ,in rest felicitari forumului german ,ca de nu erati voi acum eram o amintire de ce am fost cindva adica motoru economiei romanesti [la sibiu se facea de la pioneze de toate si foste unicat ]dar comunisti a pus capac la tot ce a fost industrie in sibiu
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Uniunea Tineretului face apel la vot impotriva ciumei roșii. Trebuie sa oprim epidemia. Daca nu revin minerii pe la Bucuresti. Nu vrem sa se mai traga intre instituțiile statului. Jos PSD.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Felicitari (iata o noutate) d -lui Cindrea ! Era presedintele ANFM , nu AJOFM , provincialilor ! A procedat CORECT, combatand somajul national ; nu era reprezentantul orasului Sibiu in Guvernul Romaniei. Surprinzator de corect.Asemenea, Iohannis va fi presedintele Romaniei, nu al orasului Sibiu (caci si Mediasul ar fi o problema, ca sa nu spun inamicul Brasov...) !
Raspunde

iulia

Acum 9 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus