Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Biserica Evanghelica din Piata Huet se redeschide dupa mai bine de doi ani

Cu un concert de orgă susținut de Ursula Philipi, acompaniată de soprana Melinda Samson și de Sador Medve, la trompetă, reprezentanții Parohiei Evanghelice din Sibiu vor marca în prima zi a săptămânii viitoare redeschiderea Bisericii Sf. Maria. Aceasta a fost închisă publicului la începutul lui 2012, pentru desfășurarea șantierului de reabilitare și consolidare a acoperișului catedralei din Piața Huet. ”A fost demontat și acel eșafodaj complex din interior. Sperăm să vină cât mai multă lume, pot încăpea aproximativ 800 de persoane”, spune prim-preotul Kilian Dörr. Concertul este programat luni, 27 octombrie, de la ora 18:00.

O re-deschidere posibil temporară

Eșafodajul de lemn construit în interior (foto) înainte de lucrările de reabilitare avea rolul de a susține bolțile asupra cărora punea presiune acoperișul catedralei. Lucrările finanțate din fonduri europene s-au încheiat la finele verii acestui an.
Monumentul în jurul căruia a fost construit, la propriu, Sibiul ar putea fi închis din nou publicului, în viitorul apropiat. Reprezentanții Parohiei Evanghelice C.A. intenționează să depună un nou proiect pentru finanțare europeană, în vederea reabilitării exteriorului și interiorului catedralei ce a fost construită începând cu secolul al XIII-lea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus