Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

96.730 de recipiente pentru deseuri, livrate in Sibiu. Pana la jumatatea lui 2015, colectam selectiv

Autoritățile județene anunță încheierea uneia din ultimele etape din cadrul proiectului care va schimba modul în care locuitorii județului Sibiu își aruncă deșeurile: la finele acestei luni a avut loc recepția finală a contractului de livrare a recipientelor pentru colectarea selectivă, al căror număr total este de 96.730 de bucăți. Containerele, pubelele și unitățile de compostare individuală au fost livrate primăriilor din județ, iar în perioada următoare acestea vor ajunge și în gospodăriile sibienilor. Valoarea achiziției celor aproape 100.000 de echipamente este de 17 milioane de lei, fără TVA, livrările din contract fiind realizate în cinci luni, față de nouă luni – perioada contractuală.
Următoarea etapă înaintea implementării propriu-zise a sistemului de colectare selectivă a deșeurilor este angajarea operatorilor care să ridice deșeurile și care să opereze stațiile de sortare și de compost, construite în cadrul proiectului ” Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Sibiu”.
”În luna decembrie vom lansa licitațiile, separat pentru contractarea operatorilor de colectare a deșeurilor și separat pentru operarea stațiilor”, anunță Oana Popa, din cadrul Unității de Implementare a Proiectului a Consiliului Județean Sibiu.
Potrivit ei, estimările autorităților județene prevăd ca de la jumătatea anului viitor, sistemul de management al deșeurilor să devină un proiect implementat. Adică, sibienii să arunce separat hârtia și cartonul, plasticul și metalul, sticla, deșeurile biodegradabile, respectiv deșeurile reziduale.
Pentru a convinge sibienii să respecte acest mod de a valorifica deșeurile, autoritățile județene speră să primească finanțare pentru un proiect de informare, al cărui țintă o reprezintă în special populația tânără din mediul rural.

 „Este un pas important în definitivarea celui mai mare proiect cu finanţare europeană derulat în judeţul Sibiu până acum, prin care localităţile vor administra recipientele achiziţionate. Ne dorim ca în scurt timp colectarea deşeurilor în judeţul Sibiu să se facă la standarde europene, să intrăm intr-o mult aşteptată normalitate în acest domeniu, pentru un mediu mai curat şi condiţii de viaţă mult mai bune”, Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

un sibian

Acum 9 ani

megaabureli marca PSD...Sibiul e in urma la capitolul asta macar 5 ani...si va miscati in continuare cu viteza melcului...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus