Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

200 de kilometri de trasee pentru biciclete in jurul Sibiului

Asociația ”Tură în Natură” din Sibiu a inaugurat în urmă cu câteva zile traseul pentru biciclete ”Mocănița – Valea Hârtibaciului”, lung de 42 de kilometri, și își propune ca până vara viitoare să deschidă publicului alte patru trasee, care totalizează încă 160 de kilometri.
Toate cele cinci trasee pentru bicicliști au ca punct de plecare Sibiul și acoperă cele mai frumoase zone din jurul orașului. ”Toate traseele vor fi bine marcate, iar turiștii găsesc periodic panouri informative cu cele mai atractive obiective din zonă sau cu elementele naturale. Ne-am propus ca aproximativ 70 la sută din fiecare traseu să fie off-road, vrem să scoatem oamenii din oraș, să-i ducem departe de circulația auto, sa petreacă timp în natură și să descopere zone istorice”, a declarat Mihai Proca, președintele Asociației Tură în Natură.
Următorul traseu pregătit pentru inaugurare, după cel deschis sâmbătă, 1 noiembrie, va străbate Măgura Cisnădiei și va avea aproximativ 50 de kilometri. Traseul este în mare parte deja stabilit pentru că se bazează pe un drum mai vechi pentru biciclete. Membrii asociației vor să termine de amenajat acest traseu până la sfârșitul acestui an, în funcție și de condițiile meteorologice. ”Proiectul nostru vizează marcarea a cel puțin 200 de kilometri de traseu pentru biciclete, însă suntem aproape siguri că vom depăși acest țel. Ideea era ca fiecare dintre cele cinci trasee să aibă cel puțin 40 de kilometri și, din câte am stabilit până acum, numai traseul Țara Făgărașului va avea peste 60 de kilometri, dus-întors”, mai spune Mihai Proca. Traseul Țara Făgărașului pornește din Sibiu, ajunge în Turnu Roșu, apoi în Avrig și se întoarce la Sibiu. ”Este și cel mai greu dintre toate pentru că traversează Oltul și drumul național. Nu avem altă variantă și va trebui să găsim o soluție adecvată pentru toată lumea în acest caz”, explică președintele asociației.
Un alt traseu care va fi inaugurat anul viitor se numește Țara Secașelor și ajunge până în Ocna Sibiului, Topârcea și Păuca. Cel de-a patrulea traseu se numește Mărginimea Sibiului și merge spre Gura Râului purtându-i pe bicicliști de-a lungul Cibinului.
Toate traseele enumerate mai sus au fost incluse în proiectul ”Unda verde pentru biciclete”, aceasta fiind doar o componentă a proiectului. Cealaltă componentă vizează promovarea mersului pe bicicletă și conștientizarea celorlalți participanți la trafic în privința bicicliștilor. Membrii asociației au mers prin școli și au vorbit cu elevii despre ciclism și un stil de viață sănătos. În perioada următoare vor avea loc întâlniri cu reprezentanți ai mai multor firme și companii din Sibiu, intenția fiind de a promova mersul pe bicicletă la serviciu.
Proiectul "Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!” este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Operatorul acestui program în țara noastră este Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile iar partenerul său Fundația pentru Parteneriat. Costul total eligibil al proiectului este de 73.622,00 Euro din care co-finanțarea asigurată de Asociația Tură în Natură este de 7.562 Euro. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Anonymus

Acum 9 ani

Felicitari lor si initiativei pe care o au... sa speram ca se vor implica si autoritatile mai mult in aceste campanii de realizare a traseelor...
Raspunde

Maniu

Acum 9 ani

O initiativa excelenta! Bravo! Unde putem gasi o harta a traseelor? Multumesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus