Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Au mai ramas cateva zile pana la finalizarea inscrierilor pentru EFFE

Festivalurile românești mai au la dispoziţie o săptămână pentru a se înscrie pentru obţinerea statutul de festival european EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe.

În România, numărul festivalurilor înscrise este în creștere, în momentul de față fiind înregistrate peste 70 de festivaluri. România se regăsește printre țările în care cele mai multe festivaluri au finalizat aplicația și au achitat taxa de înscriere. Reprezentanții festivalurilor care și-au făcut cont pe site-ul www.effe.eu sunt rugați să finalizeze aplicația și să achite taxa de înscriere, până cel târziu la data de 15 noiembrie.

Până astăzi au fost înregistrate 1700 de festivaluri din Europa. Printre festivalurile importante înscrise se regăsesc Berliner FestSpiele, Festival d’Automne, Edinburgh Festival, Ljubljana Festival, Holland Festival, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Festivalurile care primesc marca de calitate Festival European vor beneficia de o vizibilitate ridicată, posibilitatea de a găsi noi parteneri, implicarea în comunitatea artistică şi recunoaşterea valorii extraordinare pe care o au.

"Pentru doar 50 de euro, festivalurile pot aplica și beneficia de oportunitatea de a fi incluse în ghidul festivalurilor EFFE, un ghid interactiv adresat tuturor festivalurilor din Europa. Costurile de înscriere pentru marca de festival european sunt cu mult mai mici față de orice spațiu de publicitate sau modalitate de promovare folosită pentru creșterea audienței globale", spun reprezentanţii "Radu Stanca".

Christel Simons, managerul de proiect EFFE, a declarat la întâlnirea IETM de la Sofia: „Era digitală în care trăim este bine reprezentată de noțiunea unei platforme... Ideea EFFE este de a aduce împreună toate tipurile de festivaluri pe o platformă care să le reprezinte pe fiecare în parte. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei. În era tehnologică, putem ajunge la toate festivalurile, le putem uni și se pot crea noi categorii de public”.

EFFE este un proiect pilot lansat de Comisia Europeană şi iniţiat de Asociaţia Europeană a Festivalurilor (EFA) și are scopul de a aduce mai multă vizibilitate festivalurilor europene şi de a promova excelenţa şi inovaţia. Festivalurile din toate domeniile culturale și de toate dimensiunile sunt invitate să se înscrie pe site-ul www.effe.eu şi să-și finalizeze aplicația până la data de 15 noiembrie 2014.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus