X

Iohannis, inaintea protestelor de sambata: domnului Ponta ii este frica de voturile romanilor din diaspora

Klaus Iohannis cere reprezentanților Ministerului de Externe să mărească numărul de secții de vot din străinătate, mai ales după ce Biroul electoral central a anunțat că a creat baza legală pentru această suplimentare încă de marți. Vineri după-amiază, însă, ministrul de Externe anunța că mărește doar numărul cabinelor de vot, nu și cel al secțiilor din străinătate.
”Suntem în situația total neașteptată să constatăm că Guvernul ne-a mințit. Astăzi aflăm de la Biroul Electoral Central că Guvernul ar fi putut să mărească numărul secțiilor de votare din diaspora, dar nu a vrut și a încercat să ne spună că acest lucru nu se poate. Domnului candidat Victor Ponta îi este pur și simplu frică de voturile românilor din diaspora. Îi este frică deoarece românii din diaspora știu foarte bine să facă diferența între mine, un candidat care se va implica pentru România respectului, a prosperității și a locurilor de muncă și Victor Ponta care, iată, inclusiv în calitatea lui de premier a mințit. Este o situație foarte trist că un candidat profită de funcția publică pe care o are pentru a îngrădi un drept constituțional”, a declarat Iohannis într-o conferință de presă susținută la Sibiu.
În seara zilei de vineri, peste o mie de sibieni au participat la un marș de solidaritate cu românii din diaspora, care au întâmpinat dificultăți în a-și putea exercita dreptul de vot în primul tur al alegerilor prezidențiale din acest an. Pentru seara de sâmbătă proteste și marșuri similare sunt anunțate și în restul marilor orașe din țară. Iohannis a anunțat că este solidar cu aceste ieșiri în stradă. ”Îmi exprim solidaritatea cu toți cei care vor protesta să li se respecte dreptul la vot. Îi chem pe toți cetățenii cu drept de vot să iasă și să îl folosească, să arate că ei hotărăsc în România, că ei își aleg președintele și nu politicienii care își folosesc funcțiile pentru a suprima acest drept. Candidatul Victor Ponta este un pericol pentru democrația din România. Votăm în 16 noiembrie pentru mult mai mult decât pentru președinte, votăm pentru democrație. Dacă Victor Ponta pune în pericol dreptul la vot, oare ce alte drepturi fundamentale va mai periclita?”, s-a mai întrebat Iohannis.

Este timp pentru mărirea secțiilor

Candidatul ACL pentru funcția supremă în stat consideră că numărul secțiilor de vot mai poate fi suplimentat. ”Eu solicit Guvernului, mai exact Ministerului de Externe, să mărească numărul de secții de votare. Vom vedea dacă au înțeles care este miza. Eu am impresia că au înțeles, dar nu vor. Dacă se dorește, se poate orice. Păi, dacă peste noapte Guvernul a hotărât că vrea să racoleze sute de primari și a dat ordonanță de urgență, credeți că – tot așa, peste noapte – nu se poate hotărî să mărească numărul secțiilor de votare? Sunt secții unde au fost zece oameni la vot. Sunt altele unde au fost mii de oameni. A fost o organizare proastă. Acest Guvern știe să facă lucruri proaste”, a mai spus Iohannis.

BEC: Nu există impedimente legale pentru organizarea de noi secţii în străinătate
Sursa: agenția de presă Mediafax

Biroul Electoral Central a emis un comunicat de presă în cursul serii de vineri, prin care informa că numărul secțiilor de vot din străinătate poate fi mărit, iar de acest lucru este responsabil Ministerul Afacerilor Externe. Agenția de presă Mediafax notează că BEC invocă Legea 370/2014 şi precizează că în interpretarea sa, cuprinsă într-o decizie proprie, nu există un "impediment legal" referitor la organizarea de noi secţii de votare în străinătate", aşa cum a invocat MAE "în contextul discutării celor mai eficiente măsuri pentru organizarea turului doi de scrutin". BEC reaminteşte că în exercitarea dreptului la vot, "alegătorii pot utiliza şi formularul declaraţiei pe proprie răspundere, descărcat de pe site-urile BEC şi MAE, care poate fi completat în afara secţiei de votare, "cu îndeplinirea condiţiei privind datarea şi semnarea acestei declaraţii numai în faţa membrilor biroului electoral al secţiei de votare din străinătate".Ministrul de Externe, Titus Corlăţean a fost întrebat, vineri, despre suplimentarea secţiilor de votare în străinătate, susţinând că BEC a adoptat o hotărâre "care nu confirmă existenţa unei baze juridice, potrivit legii (…) şi nu permite înfiinţarea de noi secţii".
Corlăţean a susţinut că, pentru înfiinţarea de noi secţii de votare, este necesară o întreaga procedură, care cuprinde solicitarea aprobării autorităţilor din statul care acreditează, dar şi chestiuni de ordin logistic, practic, personal, securizarea sediului.
"Nu putem bulversa oamenii cu câteva zile înainte de vot, din acest punct de vedere, dar printr-o mai bună organizare şi o utilizare la maximum a capacităţii logistice evident va creşte numărului celor care doresc să voteze", a justificat ministrul de Externe.
MAE a anunţat, sâmbătă, că se află " într-un proces de evaluare, privind atribuţiile ce îi revin în baza legii 370/2004 şi a hotărârilor BEC", după ce BEC a ţinut să precizeze că nu există impedimente legale pentru organizarea unor noi secţii de votare în străinătate.
MAE "a luat notă" de precizările BEC şi a constatat că, deşi iniţial "din Hotărârea BEC nr.4H/4.11.2014 nu rezulta temeiul legal privind înfiinţarea de noi secţii de votare", în urma unor "precizări suplimentare" cerute de minister BEC a comunicat "explicit existenţa temeiului legal pentru completarea listei secţiilor de votare în străinătate".
"Înţelegând că, din momentul emiterii, în noaptea de 7/8 noiembrie 2014, a adresei nr.1391 ic/BEC/P/2014 şi comunicatului nr. 30, BEC (…) a creat cadrul legal pentru exercitarea de către autoritatea publică centrală cu competenţă exclusivă în organizarea şi numerotarea secţiilor de votare din străinătate", MAE informează că se află "într-un proces intern de evaluare consolidată pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin în baza legii 370/2004 şi a hotărârilor, deciziilor, adreselor şi comunicatelor emise de BEC".

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

31 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Magda

  Sintem o grupa de la 80 km de München,
  pe 16.11.14 vom vota JOHANNIS !
  Declaratiile le-am descarcat , le-am completat,( in
  afara de data si semnatura pe care le vom completa la sectia de votare din München)
  Votati-l pe Johannis sa ne recapatam demnitatea
  de cetateni ai Romaniei , sa traim cu fruntea sus!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  simona

  Romanii din strainatate au vazut cum se poate trai frumos intr-o tara civilizata si pot sa vada diferenta. Trebuie sa stie ca suntem alaturi de ei si-i asteptam la vot pe 16 nov., sa schimbam fata Romaniei si sa ne recapatam demnitatea. Nu mai acceptam sa fim reprezentati de mincinosi si oameni fara caracter. Votam Iohannis!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lili

  Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! *** Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul \”Info\” la adresa de email: enache_lili2014@yahoo.com

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  UNUL

  Diaspora aduce votul castigator doar ptr basescu nu pe alti candidati….astia nu au facut pregatirea cu echipamente si cu serviiciile ptr unul din voi………populatia voteaza bine si multi vor vota ca si la referendul de demitere…..dar vor vota cu unul Victorios ….imi pare rau ptr primarul nostru care va disparea depe harta politica a tari…si cu onoarea ce o are va demisiona si din primaria Sibiu findca adevarurile spuse despre el il face sa stea o vreme la catedra la locul lui

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @unul

  Nu cred ca dlui primar ii mai place la catedra! Mai ales ca nu prea se mai da fizica la admiterea la facultate si nu mai poate da meditatii…Si e pacat, fiindca piata imobiliara sibiana il asteapta cu nerabdare…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @Lili

  Votati Johannis= BOC, BLAGA, CANCHEU, IGAS, FALCA, IALOMITEANU, Roberta ANASTASE, UDREA, MACOVEI, VASS SI BASESCU.
  Astia sunt inebuniti ca daca nu iese Johannis sa-i protejeze cu gasca din ” justitia independenta” va trebui sa raspunda pentru tot ce au furat.
  Spera la fel ca Base in PRESCRIPTIE si numa Johannis le poate asigura prescriptia …

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gelu

  INTRATI PE YOU TUBE SA VEDETI CE PARERE ARE JOHANIS DE DIASPORA…\”AAAAAA….DA….AM UITAT…SA MA INTORC SA SPUN CEVA\”. MAI NU AM PUTUT CA POLITRUCUL E ASA INCET LA MINTE. E INCET RAU. NAH GHINION!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ardeleanul

  APEL CĂTRE ROMÂNII DIN VECHIUL REGAT:
  Vă rog să cugetaţi adânc, înainte de a vota Duminica viitoare.
  Iar clasa politică românească va trebui să priceapă odată şi odată, că noi ardelenii şi bănăţenii nu stăm sluj în faţa nimănui! Aroganţa şi nesimţirea ei adâncesc zi de zi, prăpastia care ne separă.
  După părerea mea nu există neapărat două Românii, dar există două mentalităţi diferite. Ceea ce este şi mai grav de fapt.
  95 de ani aţi venit peste noi cu aere de stăpâni şi cu aroganţa fanariotă, venită din moştenirea celui mai corupt sistem ce a existat vreodată în Europa, cel otoman.
  În afară de emigraţia ardelenilor spre Bucureşti, nu fiindcă ar fi vrut asta neapărat, ci fiindcă era musai s-o facă, altfel nu aveai prea multe şanse de afirmare profesională, într-o grămadă de domenii, de sute de ani se vine dinspre Moldova şi Valahia spre Transilvania şi Banat, cu foarte rare şi mărunte excepţii, iar în anii comunismului omogenizarea şi asimilarea etnică şi religioasă a Transilvaniei şi a Banatului, a fost politică oficială!
  E momentul să ne ascultaţi şi voi pe noi !!! Dacă vreţi !!! Dacă nu, responsabilitatea a ceea ce va urma, va fi doar a voastră !
  Ceea ce a făcut Transilvania şi Banatul să arate aşa cum arată astăzi, a fost împletirea a trei mari culturi, cea maghiară, cea germană şi cea românească. Voi vreţi să ne luaţi tocmai această identitate, născută din diversitate! Ei bine, noi nu vrem asta şi de acum înainte ne vom bate, pentru această identitate !!!
  Dacă toţi ne lăudăm cu bisericile şi satele săseşti şi şvăbesti, cu bisericile şi satele ungureşti şi secuieşti, cu bisericile şi satele maramureşene şi sibiene, atunci pentru Dumnezeu, respectaţi-ne aşa cum suntem şi nu mai încercaţi să ne schimbaţi!
  Ajunge !
  Şi să nu faceţi pe naivii şi neştiutorii! Om fi noi mai înceţi la minte şi la vorbă, dar şi când ne hotărâm să facem ceva, nu ne mai opreşte nimeni!
  Merită să citiţi, mai jos, un editorial interesant, care pune punctul pe i…
  Care Românie ?
  de Stelian Tănase,
  \”Le spun uneori studenților mei că nu suntem încă o țară, chiar dacă avem de aproape 100 de ani un stat cu acest nume, România. Ideea e că unirea din 1918 s-a realizat prea recent și că provinciile aduse la un loc, cu istorii prea diferite, cu diferențe prea mari de cultură și civilizație, nu au avut timp să se sudeze. Românii nu sunt o comunitate deocamdată. Unde mai pui că de fapt în 1940 dezvoltarea normală a României s-a terminat și s-a reluat abia în 1990, după 50 de ani. Istorie europeană ne-a fost potrivnică. Dacă pui cap la cap acest date te-ai lămurit cam despre ce este vorba. Lipsa timpului și a șansei istorice a dus la existența a două Românii distincte.
  Toate aceste considerații mi-au fost reamintite zilele astea de harta electorală rezultată după votul din 2 noiembrie.
  Avem o Transilvanie colorată în albastru pe de o parte și Vechiul regat colorat în roșu.
  Mai există și o insulă verde cit trei județe locuite de maghiarime în mijloc – dar noi scriem aici despre 20 de milioane de români.
  Dacă harta arăta ca o tabla de șah nu ar fi fost nicio problemă. Dar acest decupaj intre două zone -separate și geografic de Carpati – cu caracteristici distincte, da. Harta electorală din 1990,1992 a dat același desen, care separa două Românii. Atunci cineva enervat din Transilvania mi-a zis așa – Rămîneți voi cu România voastră. Care ar fi deosebirile, totuși ? Transilvania are un indice de alfabetizare superior Vechiului Regat, are un standard de viață mai ridicat, un grad de urbanizare mai mare. Transilvania e mai industrializată decît Vechiul Regat. Etc. Mă opresc aici cu comparațiile.
  Cînd treci cu mașina pe șosea de la Pitești la Sibiu, parcă ai intra în altă țară, nu te-ai afla tot în România. Casele sunt mai îngrijite, drumurile mai bine întreținute, curățenia satelor e mai mare, lumea e mai educată și mai politicoasă. Asta nu e de ieri de azi. Dinicu Golescu cînd a plecat în pribegie in 1821 de la București la Brașov și a dat peste un oraș construit din piatră, a înțeles gradul de înapoiere al Țării Românești. La o analiză, putem spune că situația nu s-a schimbat pină azi, 2014. Diferențele dintre Transilvania pe de o parte și Moldova/Țara Românescă pe de alta au rămas la fel de mari. Niciodată aceste provincii zise românești nu s-au apropiat ca nivel de trai, civilizație și cultură.
  Prăpastia/barierele au rămas aceleași. Lucru esențial – înapoierea Munteniei și Moldovei este principalul obstacol în calea europenizării României.
  Mai e nevoie de cîteva generații pentru a face corecțiile necesare. Dacă Transilvania mai are bineînțeles răbdare și timp să îi aștepte pe regățeni.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  andrei3

  diaspora avotat basescu ca la paris in 2009
  asta vreti basescu2!!!
  nimic despre tokes si alti zsolt?vine pretina merkel sa va aduca ceva voturi ca fara blaga turcana si alti pdlei luati 20%in primul tur

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Băi,ardelene, ce spui tu acolo sunt chestii destul de subiective și interpretabile. De fapt, deosebirile sunt mult mai pragmatice, ar mai exista două hărți, cea a pibului pe județe și cea a redistribuirii bugetului la nivel de județe. Acolo sunt de fapt, deosebirile care provoacă starea asta de nemulțumire și dezbinare. Harta alegerilor vine să pună capac unei stări anormale în orice societate. Există două vorbe populare care ar defini această stare, \” cel care plătește lăutarii comandă muzica\”, și încă una care definește cel mai bine starea actuală a ardelenilor: \”și footuți și cu banii luați\”.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Tizu

  Cred ca Iohannis ar fi un bun presedinte dar a gresit alegerea grupului de sustinatori. Nu trebuia sa se coalizeze cu PDL-ul… Daca PNL era acuma fara PDL situatia la sondaje era invers, adica Iohannis avea mult mai multe intentii de vot decat Ponta… Unele greseli costa tare scump si mie imi pare rau dar…….
  Genosse, es tut mir sher leid. Schade!

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georg

  DOCUMENTE Dovada ca primarii din Italia au oferit Romaniei spatii si ajutor logistic pentru deschiderea de noi sectii de vot in localitati cu multi romani, dar conducerea Ministerului de Externe a refuzat ofertele ____
  (de Red. Politic HotNews.ro
  Duminică, 9 noiembrie 2014, 10:16)_____

  Primariile din doua orase italiene cu mari comunitati de romani au pus la dispozitia Romaniei spatii si ajutor logistic pentru deschiderea de sectii de vot in Italia, la cererea diplomatilor romani din Peninsula, dar conducerea Ministerului de Externe a refuzat ofertele. Doua documente oficiale ale primariilor din Riano si Verbania, puse la dispozitia HotNews.ro de consilieri locali, arata ca oficialii italieni au fost pregatiti sa ofere ajutor guvernului Romaniei pentru sectii de vot inca dinaintea turul 1 al prezidentialelor, dar MAE nu a raspuns ofertelor._____
  ***www.hotnews.ro/stiri-politic-18504765-documente-dovada-primarii-din-italia-oferit-romaniei-spatii-ajutor-logistic-pentru-deschiderea-noi-sectii-vot-localitati-multi-romani-dar-conducerea-ministerului-externe-refuzat-ofertele.htm

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Magda

  Votul diasporei de duminica trecuta a fost din nou o dovada de batjocura a guvernului mincinos
  si corupt Ponta,+ baronii rosii psd-isti,
  fata de cetatenii Romaniei, aflati in strainatate,
  tot din cauza lipsei locurilor de munca promise de
  Pinochio.
  Jos ciuma rosie , jos Tonta, rusinea acestei tari !
  Votati Johannis ,el va aduce locuri de munca in toata Romania, ca si la Sibiu , tinerii vor ramine in tara si nu vor pleca in strainatate decit in concedii. Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georg

  Cred ca unii comentatori nu inteleg…___ NU e vorba de Ponta sau Johannis..___ E vorba despre DREPTUL LA VOT….___ Din cele 3,5 mil.cetateni romani in strainatate au putut vota numai 116.000. Si nu au venit la 20:30 cum scriu unii…___ Unii au venit cu 8–9 ore inainte, erau deja in sala de vot, deci usile la 20:50 inchise, dar ei INAUNTRU si NU LI S–A PERMIS SA VOTEZE….___ CONSTITUTIA?…

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  iulia

  *** Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! *** *** care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul \”Info\” la adresa de email: ***

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georg

  PROTESTE în DIASPORA pentru un vot corect în turul doi. Românii ies în stradă la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin şi Dublin___
  (de Andrei Luca POPESCU Publicat la: 09.11.2014 13:17)_____
  După ce mii de români din ţară au ieşit în stradă sâmbătă seară, la Cluj, Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Constanţa sau Oradea, pentru a cere Guvernului organizarea corectă a alegerilor în străinătate, cei din diaspora ies şi ei din nou să protesteze. Duminică după-amiază sunt anunţate proteste ale românilor la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin sau Dublin.____(continuare, vide LINK: )___________
  ***www.gandul.info/stiri/proteste-in-diaspora-pentru-un-vot-corect-in-turul-doi-romanii-ies-in-strada-la-londra-paris-madrid-viena-berlin-si-dublin-13516742

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mia

  Nu vine sa cred ce spuneti aici .
  va aduceti aminte acum 2 ani de echipa care ataiat salarile ,pensile ?
  I-a uitativa in ce partid se afla acum si de cine este condus .
  Se pare ca nu va intereseaza si vreti sa faceti aceasi gresala ca atunci .

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Teodor

  Locuri de munca sigure si la indemana oricui! Cu vointa si seriozitate puteti face parte dintr-un sistem ( NU este JOC PIRAMIDAL, NU este MLM!) in care puteti castiga sigur 300 dolari lunar, ca operator on line, lucrand 3 ore pe zi. Totul este legal(oferim contract si facem davada platilor). Va vom invata cum puteti intra in acest sistem daca trimiteti textul”info” la adresa de email: ***

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ptr. 16 Magda

  Ati putea afla acolo in Geramnia daca banii pentru proteste vin de la Braune Stephan Max (prieten ff apropiat cu Johannis aicim, devenit cetatean roman in 2001 si actual este in PNL Sibiu) si daca acesta este un fost STASI????
  Vizionati si asta: https://www.youtube.com/watch?v=12kDTTrA3QI. poate ajutati de-acolo din DIASPORA sa se stie ca acesti copii sunt in viata si o duc bine.
  Cu multumiri.

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Magda

  Desteapta-te romane, din farsa cea de moarte a lui Tonta tradatorul, prietenul chinezilor si al rusilor,
  sustinut de baronii rosii, ciumati, rusinea Romaniei !

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @magda

  Draga Magda, nu Ponta ii aduce pe rusi sau pe chinezi. Daca vor, vin ei singuri nu asteapta invitatii speciale! Cum puteti fi atat de naivi sa credeti ca un om ne poate duce spre sfera de influenta a 2 mari puteri?! Ne iau sau ne accepta ele daca au interes, daca nu, ne lasa cu ochii in soare!!!

 30. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @27

  Acest Braunne e o mare figura! A venit in Romania cu ajutoare prin 90 si a ramas aici vazand ce oportunitati de *afaceri* a gasit…Are cineva o alta versiune despre Herr Braune ?

 31. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  unu

  ba sulfe psd ,daca veneau si il sustinea pe ponta nu mai erau pltiti de aginturile straine s-a destabilizeze tara voastra impartita pe feli de grupupuri mafiote ,ba aia de afara au vazut cum se traieste acolo m,vor s-a se intoarca acasa si s-a duca o viata normala in propia tara nu pribegi si umiliti de tarile de adoptie cu stgmatu emigrant ,nu va interesaeaza numai cind va face bugetu ,trimitind milarde de euroi acasa ,s-a aveti voi de unde da pomeni electorare ,in loc cu bani primiti de la milioanele de concetateni din diaspora ,s-a crati locuri de munca ,infrastuctura si modernizare,vaconstruiti stadioane si telegondole ,in rest praf si pulbere ,pina si voi patri -hoti ,concedil;e nu la faceti in tara ,s-au tratamentele medicale la imperialisti ,de masini ce s-a mai vorbim interzisloganu ,asta este numai cind mergeti la bobor s-a le cersiti votu ,restu mertedes ,audi ,bmw,toyota ,etc si odraslele voastre studi la sorbona ,cambrigii si alte facultati care pe timpu impuscatului numai nomenclatura din juru impuscatului avea onoarea s-a se pregateasca la imperialisti si burghezi afara ,ba sunt convins ca daca se vrea cu adevarat vot cinstit afara sepoate organiza birouri electorare in tote comunitatile de romani de afara ,dar va sperie scoru cu care il va bate ,johannis pe pinochio [ponta ] de gorj ,asa cu ce pacaliti boboru dinmoldova si oltenia ,voturi sigure ca acolo se voteaza cu litru de ulei si primaru in frunte ,daca se poate si cite 3-4 in cabina de vot ca s-a fiti siguri ca nu ati irosit litru de ulei si galosi de cauciuc si ala pune stampila dingreseala pe johannis .,de ce credeti ca copy -paste ,maninca popcornde 6 luni intruna ,melescanu este apropape +sondori [sudori ] de opinie succes garantat ,dormiti in pace bobor roman si dupa sudalme si ocarururi ,5 ani ,trezitiva si votati cu capu nu cu matu ,JOHANNIS PRESEDINTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact