Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Victor Ponta: Vreau ca toti romanii sa inceapa sa simta in propriile buzunare ca economia incepe sa mearga bine!

Ce garanţii oferiţi românilor că majorările de salarii, pensii şi alte ajutoare se vor aplica aşa cum aţi promis?
Victor Ponta: Cata vreme sta in puterea mea, nu se vor mai taia niciodata salarii si pensii in Romania, ci vom aplica toate maririle pe care le-am anuntat si vom cauta fonduri si pentru altele! Ceea ce am incercat in acesti doi ani si jumatate e sa facem dreptate pentru cei loviti de taierile din 2010, dar si pentru categorii uitate de guvern cu niste venituri foarte mici – precum medicii si profesorii tineri. Am incercat sa sprijinim cat mai multe categorii cu masurile luate, dar sunt foarte constient ca mai sunt multe de facut. O bună parte a românilor deja simt în propriile buzunare faptul că bugetul a avut mai mulți bani, pentru ca economia  a crescut si am redus risipa. O simt pensionarii a căror pensie s-a mărit de la an la an, o simt cei care beneficiază de salariul minim pe economie care a crescut la 900 de lei și o simt toți cei care beneficiază de ajutoare sociale mărite. 
Iar în proiectul de buget pentru 2015 sunt cuprinse deja măsuri precum majorarea tuturor pensiilor cu 5% şi creşterea pensiei minime de la 350 la 400 de lei, dublarea alocaţiei pentru 500.000 de copii din familiile sărace, creşterea salariului minim, majorarea cu 16% a indemnizaţiei persoanelor cu dizabilităţi, marirea salariilor profesorilor. Știm că mai avem multe de făcut, dar lucrurile sunt pe drumul cel bun si ii indemn pe oameni sa aiba incredere.
 
L-ati acuzat pe dl Iohannis ca va taia pensiile daca va ajunge presedinte. Care e argumentul dvs?
Programul domnului Iohannis ar costa bugetul de stat peste 6 miliarde de euro doar în 2015! Aceşti bani nu pot veni decât din noi datorii şi din tăieri de salarii si pensii. Să nu uităm că premierul propus de Klaus Iohannis este Cătălin Predoiu, a carui semnatură se află pe toate deciziile de tăieri de salarii şi pensii din 2010. 
Chiar recent, la o emisiune TV, cand a fost intrebat daca va mentine indexarea pensiilor, a refuzat sa spuna DA! Prin urmare, chiar cred ca dl Iohannis are in plan taierea pensiilor, si argumentele sunt chiar declaratiile si proiectele domniei sale.
 
Cum va evolua economia României în 2014?
În cei doi ani și jumătate de când suntem la guvernare, România a avut creștere economică, iar în 2013 chiar am uimit toata Europa si am depasit si cele mai optimiste prognoze. Anul acesta până acum toate semnalele sunt bune: ultimele date ne arată că producția industrială a crescut, a crescut consumul, exporturile au ajuns la un maxim istoric, ceea ce este foarte bine. 
O altă veste excelentă este faptul că avem excedent bugetar, ceea ce înseamnă că guvernul a cheltuit mai puțini bani decât a încasat. De aceea ne gândim acum să plătim în avans banii câștigati în instanță de profesori, magistrați și alți funcționari care au dat guvernul Boc în judecată. Am ajuta astfel bugetele pe 2015 și 2016 și am încuraja consumul, pentru că oamenii ar primi banii în luna decembrie, luna sărbătorilor.
Vreau ca toti romanii sa inceapa sa simta in propriile buzunare ca economia incepe sa mearga bine!
 
În statistici, lucrurile arată bine, dar care este efectul rezultatelor economice asupra românilor?
Tocmai asta imi doresc: sa ajunga fiecare familie din Romania sa simta aceste rezultate bune in propriul nivel de trai. De aceea marim pensiile si salariile, de aceea crestem diverse ajutoare si indemnizatii, de aceea am redus TVA la paine si vom reduce si la fructe, legume si carne, de aceea am redeschis spitale. In acelasi timp, am redus CAS si am eliminat peste 90 de taxe si tarife, ca sa ajutam in paralel si mediul de afaceri si sa cream locuri de munca. Daca economia produce mai mult, putem da mai mulți bani la educație, la sănătate, la infrastructură, putem să aplicăm mai multe măsuri sociale atât de necesare pentru cei cu venituri mici. 
Contracandidatul meu, domnul Iohannis, este susținut de oameni care nu sunt de acord cu aceste  politici. Ei își doresc să revină la austeritatea din 2010-2011 și să renunțe la măsurile pe care noi le-am luat. Dl Iohannis numeste “pomeni electorale” pensiile marite, alocatiile dublate pentru copiii saraci, salariile marite ale profesorilor, subventiile crescute ale agricultorilor, cresterea indemnizatiilor persoanelor cu handicap. Sunt masuri absolut necesare pentru acesti oameni. Daca le numeste “pomeni electorale”, in mod cert daca va ajunge presedinte le va taia!
As vrea sa-l vad pe dl Iohannis spunandu-i in fata unui medic debutant ca banii in plus pe care ii primeste la salariul si asa mic sunt ”pomana electorala”. Sau sa-i spuna unui pensionar care primeste pensia minima, pe care ne-am angajat ca o crestem, ca nu merita acei bani in plus fiindca ar fi “pomana electorala”…
 
Ce le transmiteți românilor înainte de votul de duminică?
Tuturor românilor le transmit să vină pe 16 noiembrie la vot și să-și exercite acest drept fundamental cu gândul la România și la viitorul pe care îl putem construi împreună. Este un moment foarte important pentru soarta României și dorința mea cea mai mare este să fim un popor unit și să depășim starea de discordie și conflict pe care Traian Băsescu și oamenii săi au promovat-o în ultimii 10 ani. Putem avea ca națiune un proiect comun și un președinte de care să fim mândri, care își iubește țara și promovează valorile sale autenti¬ce, fie că vorbim de tradiție, credință, istorie sau speranțele noii generații.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

dana

Acum 9 ani

Suntem datori pentru copii nostri sa votam schimbarea . Nu ne mai lasam impresionati de discursul tipic oltenesc de aseara, plin de tupeu D-le Ponta. De cand aveti putere de decizie pentru tara aceasta nu ati imbunatatit nimic, totul s-a bazat pe vorbe goale. Va invit insa in Sibiu sa vedeti \"fapte\" si va asigur ca inaintea D-lui Iohannis acest oras nu arata sub nicio forma cum arata astazi.
Raspunde

cum e cu minciuna?

Acum 9 ani

Mai mongoloid balaoaches, cum a fost cu \"fa, ... Pisicuto\"? O tara intreaga te vedea la posturile tv guitand sintagma, iar tu, privind in camere cu zambet tamp, pretins, probabil, inteligent, dar in mod real SFIDATOR, sustineai ca n-ai zis. Borfeluta ta gurista - Strambeanu Stirea -sustinea ca n-ai in vocabular acest apelativ, in timp ce noi, milioane de romani, te auzeam si vedeam intr-o barca trasa de niste slugoi de-ai tai prin apa pana la genunchi, zicand \"fa, numaistiucumochema\". Minti cum respiri, natural, minciuna fiind o alta functie, nemaiintalnita, a organismului tau. Porcule (iti spun asa pentru ca de cand esti la butoane, ai dobandit pufosenia lui ghitza).
Raspunde

io

Acum 9 ani

se pricepe la vb asa cum se pricepe sa plagieze , sa minta si sa vina cu fituici la dezbateri...nu mersi NU VOTEZ MISTER XEROX
Raspunde

Daciana

Acum 9 ani

...Victoras - ce ne facem , romanii nu te vor ?! mi-ai promis o noapte in patul presedintelui - ma duc la clausi in noaptea de dupa electorat ??? (((:
Raspunde

@4

Acum 9 ani

Daciana, vei vedea. ROMANII vor vota pe cel care trebuie sa restituie Sibiului ce a furat Johannis : LICEUL DE ARTA, SPITALUL DE FTIZIO, CAMINUL DE BATRINI, MUZEUL NATONAL, ETC. Chstia cu plagiatul este urechista dar furtul sub masca retrocedarulor sunt ”fapte bine facute” cu care romanii nu pot fi de acord.
Raspunde

@4

Acum 9 ani

daciana merge la iohannis...olgutza la pinochio....cindrea pe la amante daca l mai vor k nevasta cica si o cafteste k la carte ....ha ha
Raspunde

Magda

Acum 9 ani

Te doare-n c....... de buzunarele romanilor Tonta ! Ce locuri de munca din cite ai promis ai realizat pentru tinerii acestei tari ! Legalizarea prostitutiei, pentru ambele sexe ? Astea-s locurile de munca, tu ne-ai vine miine chinezilor , rusilor sau albanezilor mincinos ieftin de piata ! Votam JOHANNIS !
Raspunde

toro

Acum 9 ani

,ai dreptate deja in cei 3 ani de cind esti la slanina [putere ],mi s-a schimbat radical viata ,cu marile indexari facute la pensia mea de *** ,acum imi permit o data pe luna s-a imi mai cumpar in plus un litru de ulei si cteva kg de crumpene ,s-a nu mai vorbesc ca acuma vine geru si uin loc s-a stau la gura sobei ,umblu cu plapuma in cap s-a nu ma imbolnavesc ca si medicamentele nuimi permit s-a le achizitionez ce mai dezmatr total de cind esti sinistru al tari ,si tu aia cu retrocedarile sunt cladiri construite de comunitatealor [sasi ] in cei 1000 de ani ,ce vrei s-a mutam patrimoniu sibiului la mitici la vale ,s-au nu sti ca cele msai valoroase pinze de brukentasl au fost luate cu japca de comunisti si tinute la bucuresdti ,si ce greu lea restituit inapoi ,uitativa la pinochio [ponta ]ce iomagine degaja ,de smecher de ferntari si jargon de gorj are VOTAM JOHANNIS
Raspunde

Georg____DIASPORA si INVESTITII STRAINE

Acum 9 ani

BANCA NATIONALA a ROMÂNIEI: __Anul trecut, investiţiile străine directe în România s-au ridicat la 2,71 miliarde euro, dar românii din străinătate au trimis acasă 4,23 miliarde în acelaşi an, a anunţat Banca Naţională a României.____ ***www.gazetaromaneasca.com/observator/38-prim-plan/8063-romanii-din-diaspora-au-trimis-acas-mai-mult-decat-investiiile-strine-423-miliarde-in-2013-pe-primul-loc-romanii-din-italia-cu-925-milioane-euro-.html
Raspunde

Georg:__PONTA, Cota Progresiva, IMPOZITUL

Acum 9 ani

EXCLUSIV MEDIAFAX - Cota progresivă ar putea creşte din 2016 în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%. Impozitele pe case şi terenuri cresc cu câte 25% în 2015 şi 2016 - REACŢIA ministrului Finanţelor____ Guvernul intenţionează să renunţe la cotă unică de 16%, începând din 2016, şi să introducă cote progresive de impozitare a venitului, în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%, potrivit unui document elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), ministrul delegat pentru Buget şi consultat de MEDIAFAX._________ ***www.mediafax.ro/economic/exclusiv-mediafax-cota-progresiva-ar-putea-creste-din-2016-in-trei-trepte-de-15-25-si-35-impozitele-pe-case-si-terenuri-cresc-cu-cate-25-in-2015-si-2016-documentul-ministerului-finantelor-13550644
Raspunde

Zt4MIif6sR0P

Acum 9 ani

Am auzit ieri la televizor ca in urma taiileror salariale cu 25% la absolut toti bugetarii,s-a facut o economie la bugetul salariilor cu 8%.Cum Sfantu' Pitagora si Regula de 3 simple vine asta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus