Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

In centrele DGASPC Sibiu se sarbatoreste Ziua internationala a drepturilor copilului

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la proclamarea zilei de 20 noiembrie ca Zi Internațională a Drepturilor Copilului, în centrele rezidențiale pentru copii, din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, se vor organiza dezbateri, workshop-uri, jocuri tematice, realizarea de colaje, picturi, toate cu tematica "Ziua Internațională a drepturilor copilului".

„Această zi istorică ne amintește încă o dată că drepturile copilului trebuie respectate de noi toți și că orice încălcare a acestora trebuie drastic sancționată. Printre cele mai importante drepturi amintesc: dreptul la viață, dreptul la familie, dreptul la un nume, dreptul la o cetățenie, dreptul de a fi protejat împotriva violenței și a discriminării, dreptul la sănătate, dreptul la educație , dreptul de a se exprima liber. Noi, adulții, uităm deseori că am fost copii și uneori ne manifestăm inadecvat încălcându-le copiilor acestor drepturi elementare”, spune Laura Vîlsan, directorul DGASPC Sibiu.

La nivelul DGASPC Sibiu este organizată o structură funcțională care intervine în asemenea cazuri precum și o linie telefonică unde pot fi semnalate astfel de încălcări ale drepturilor copilului , la telefon 0269 983-Telefonul Copilului.

Copiii din Centrul de Plasament ”Speranţa” își vor petrece ziua de 20 noiembrie participând la o expunere referitoare la Drepturile Copilului după care vor urma discuții pe această temă. Ziua se va încheia cu ilustrarea prin desen a dreptului la sănătate.

Tot cu această ocazie, în cadrul Complexului de Servicii “Prichindelul” vor fi prezentate drepturile și obligațiile copilului în cadrul unor filmulețe.

Sub egida “Toți copiii au drepturi” beneficiarii din cadrul Complexului de Servicii "Sf. Andrei" Mediaș vor avea parte în această zi de jocuri distractive și vor lua parte la discuţii libere legate de drepturile și libertățile copilului.

Copiii din Centrul de Plasament Agârbiciu își vor petrece ziua participând la o serie de activități în domeniul protecției copilului unde li se vor prezenta materiale informative, vor avea loc discuții și jocuri interactive de grup referitoare la drepturile copilului. Toate picturile vor fi expuse în cadrul unei expoziții „Drepturile copilului”organizată în incinta centrului.

În cadrul Centrului de Plasament Orlat vor fi organizate proiecții video și informare privind drepturile copilului, urmate de un program artistic.

În cadrul Centrului de Plasament “Tavi Bucur” Cisnădie va avea loc un simpozion despre drepturile și obligațiile copilului.

În data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, această zi devenind Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului în întreaga lume. În Romania, Convenţia a fost ratificată prin Legea nr. 18/1990, la 28 septembrie 1990. Prevederile Convenţiei, au stat la baza elaborării Legii privind protecţia şi promovarea , drepturilor copilului prin care se fac cunoscute drepturile şi libertăţile de care trebuie să se bucure fiecare copil.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus