Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Actualizare. Elicopter militar, cazut in zona Malancrav. Opt militari au murit | Foto si video

Actualizare 17:50

Cei zece militari aflaţi în elicopter erau angajaţi ai Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. Printre piloți și maiștri militari era și un cadru medical.

Actualizare 15:14

Un grup de 30 de oameni, personal ISU și paramedici s-au rătăcit pe dealurile din zonă și încă nu au ajuns la locul accidentului. Cinci mașini de intervenție sunt blocate și încă nu au ajuns la locul unde s-a prăbușit elicopterul.

Actualizare 15:00 Bărbatul rănit în accidentul aviatic din Sibiu care a fost dus cu elicopterul SMURD la UPU din Târgu Mureş va fi transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, întrucât are arsurile de gradele II şi III pe 40% din suprafaţa corpului, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit medicului-şef de gardă de la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Turucz Emilia, computerul tomograf a arătat că rănitul nu are leziuni interne.
Militarul are însă leziuni şi fracturi maxilo-faciale, care nu îi pun viaţa în pericol, a spus Turucz, care a arătat că, pe de altă parte, arsurile suferite de acesta impun transferul la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
Ea a afirmat că bărbatul are arsuri de gradele II şi III pe 40% din suprafaţa corpului, majoritatea pe partea superioară.
"Începem să organizăm transferul la Bucureşti, ideea e să ajungă cât mai repede, e bine că nu are leziuni interne pentru că ar agrava situaţia", a declarat Turucz.
În ceea ce îl priveşte cel de-al doilea rănit, medicul a spus că el este în continuare aşteptat să ajungă cu ambulanţa la UPU Târgu Mureş.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, a spus că acesta ar urma să ajungă ”din moment în moment” la spital.
”Din primele informaţii, ştim că era conştient, are traumatisme cranio-cerebrale, fracturi la picioare şi arsuri la mâini”, a precizat Negoiţă.
Una dintre persoanele ajunse printre primele la locului accidentului spune că cei doi militari care au supravieţuit prăbuşirii elicopterului erau în afara aparatului de zbor, reuşind să iasă singuri. El a spus că unul dintre ei era conştient, în picioare şi acoperit cu o pătură, iar celălalt era întins pe jos, într-o stare mai gravă. ”Când am ajuns elicopterul era în flăcări”, a precizat surse citată de Mediafax.

 

 


Actualizare 13:20 Mașinile de intervenții așteaptă la marginea satului Mălăncrav, înspre Stejărișu, ca echipele de teren să identifice locul prăbușirii. Ceața foarte deasă care s-a așternut în zonă limitează vizibilitatea la aproximativ 100 de metri, relatează reporterii Turnul Sfatului. ”Terenul este foarte accidentat și mașinile obișnuite nu pot înainta”. În altă ordine de idei, Ministerul Apărării a emis un comunicat de presă potrivit căruia accidentul a avut loc în jurul orei 10:40. ”Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, 21 noiembrie, în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu. Pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului, la faţa locului s-a deplasat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, însoţit de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene”, se arată în comunicatul MApN.

 

Actualizare 12:10 Reprezentanții Inspectoratului de Urgență anunță că opt din cei zece pasageri au decedat. Ceilalți doi militari sunt transportați la Urgență, cu arsuri. Deocamdată nu au fost date informații referitor la starea celor doi. Epava elicopterului a fost găsită în satul Ștejărișu, care aparține de comuna Iacobeni.

Actualizare 11:50 Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a anunțat că locul tragediei a fost identificat. Două elicoptere - unul militar și unul al SMURD - se îndreaptă spre zona respectivă, a anunțat ministrul, care se deplasează și el înspre locul prăbușirii. Zona respectivă nu este acoperită de nicio rețea de telefonie mobilă. Apar și primele ipoteze care ar fi dus la producerea accidentului. Prima susține că unul din motoarele elicopterului a luat foc, iar cea de-a doua invocă o eroare umană, amplificată de condițiile meteo.

Actualizare 11:45 Digi24 transmite faptul că din cele zece persoane care se presupune că s-ar fi aflat în elicopterul prăbușit, șase au decedat. Aceeași sursă anunță că aparatul de zbor se îndrepta dinspre Câmpia Turzii către poligonul de la Cincu, aflat la limita dintre județele Sibiu și Brașov.

Actualizare 11:35 Elicopterul a fost văzut intrând în derivă acum aproximativ două ore. Oamenii locului vorbesc despre faptul că înainte de a se prăbuși, elicopterul a fost văzut luând direcția Iacobeniului, înspre o zonă împădurită. ”Acum vreo două ore cred că s-a petrecut tragedia. Oamenii din sat vorbesc că elicopterul s-a învârtit razant, de vreo două ori, deasupra satului. Era în derivă. După aceea s-ar fi îndreptat către Iacobeni, oamenii din sat au plecat în căutarea locului, s-au mobilizat. O grămadă de ambulanțe și de mașini de pompieri au trecut de asemenea prin sat în căutarea locului”, povestește Marius Dudaș, secretarul comunei Laslea, de care aparține satul Mălâncrav.

Știre inițială. Un elicopter militar a căzut în zona comunei Mălâncrav. Inspectoratul de Situații de Urgență Sibiu a fost sesizat în urma unui apel la numărul de urgență 112. ”Încă nu am găsit aparatul, acum suntem în zonă. Confirmăm incidentul, vom veni cu informații atunci când vom ajunge la locul accidentului”, a declarat Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu. Vom reveni cu amănunte

 

Foto accident: contul de Facebook al lui Luca Nony

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

NATO-SHIT!

Acum 9 ani

D-zeu sa-i ierte si condoleante familiilor lor!...daca o fi fost eroare de pilotaj asta e,se intampla,insa daca de vina sunt rablele ultravechi ale armatei romane atunci putem sa ne fie rusine,,pt ca suntem in NATO doar cu numele,fortati de americani sa-si faca ei scut anti-racheta la Deveselu si carne de tun in fata rusilor.
Raspunde

Iulia

Acum 9 ani

Dumnezeu sa-i ierte!
Raspunde

@felicia

Acum 9 ani

Nici aici nu ai bunul simt sa te abtii! ! deci este clar cata seriozitate presupune anuntul , daca se promoveaza la astfel de articole.!
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Ingrozitor! Condoleante familiilor! Poate ceea ce voi scrie mai departe o sa-i infurie pe unii... Dar se pare ca judetul nostru atrage ghinionul de cand a fost votat in masa dl.Johannis... E adevarat se putea intampla, din nefericire, oriunde... Ieri tamponare, azi catastrofa aviatica... Degeaba o sa ma injurati... Cine isi tradeaza neamul...
Raspunde

x

Acum 9 ani

tembel mai esti...
Raspunde

x

Acum 9 ani

Daca neamul nostru nu mai scoate oameni ca lumea, doar ortoducsi, ce sa i faci???
Raspunde

Ovidiu

Acum 9 ani

Oferte de lucru alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul \"Info\" la adresa de email:[email protected]
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

..din pacate armata romana e la pamant din punct de vedere al dotarii.elicoptere si avioane depasite si lipite cu scotch si sarma.D-zeu sa-i odihneasca !
Raspunde

pls

Acum 9 ani

Cică primul care a ajuns la fata locului era un cioban. Pai și cine sa ajungă ? Vreun strungar? Și dacă pica în piață mare tot un cioban ajungea primul. Ca doar suntem la sibiu
Raspunde

dany

Acum 9 ani

da a fost un cioban a cazut elicopteru la 200 de metri de ei dupa care a ajuns o masina de teren care ea transportat pe cei doi am fost si eu la locu acidentului pfff :(
Raspunde

Munca la domiciliu

Acum 9 ani

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cautam oameni foarte hotarati si foarte seriosi care vor sa aiba un castig garantat, cu o munca interesanta si foarte usoara de numai 3 ore pe zi! Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator cu conexiune internet, rabdare,seriozitate. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste, incepe sa lucreze. Castiguri 300 de dolari lunar! Solicitati detalii trimitand “info” la adresa de mail: ***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus