Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Iohannis isi primeste astazi mandatul de presedinte al Romaniei

Curtea Constituţională a stabilit că se va întruni astăzi, la ora 10,00, pentru a decide asupra confirmării rezultatelor alegerilor şi asupra validării preşedintelui. La ora 12,00, este programată ceremonia de validare, în cadrul căreia ar urma să îi fie înmânat preşedintelui ales un exemplar din hotărârea CCR, informează Agerpres. 
Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 54,43% (6.288.769 voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie, iar reprezentantul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% (5.264.383 voturi), potrivit procesului-verbal final privind rezultatul votării, publicat pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC). Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 11.719.344, adică 64,10%. 
Numărul de alegători care s-au prezentat la urne înscrişi în listele electorale permanente a fost de 10.042.721. Cei care au votat în altă secţie de votare decât cea în care au fost arondaţi conform domiciliului - 1.569.668, iar numărul total al celor care au votat utilizând urna specială a fost de 106.955 persoane. Din voturile exprimate, 1,41% au fost nule, adică 166.111. 
Potrivit rezultatelor finale furnizate de BEC, numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne în străinătate a fost de 379.116. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

dragnea si ponta

Acum 9 ani

Felicitari Dl.presedinte Johannis...Sanatate si mult succes pentrru urmatoriul deceniu......ps...cindreo,besoiule,marinescu si toti acolitii penali va dati seama ce inseamna un deceniu presedintele romanie?astai klaus werner johannis
Raspunde

votac

Acum 9 ani

johannis s-a nu uiti de sibiu ,marile investiti obstructionate de detractori si sabotori sibiului [acua -parc,unesco,dezvoltarea turismului ,etc ,toate prioritati nationale si internationale in rest mult succes s-a le areti la toti ce inseamna un presedinte cu adevarat ,impartial si cu viziune economica
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Este VALIDAT ca este LEGAL ales si in LEGALITATE in toate (pâna acum) de CSJ, deci ALEGEREA ESTE CONFIRMATA JURIDIC...MANDATUL il primeste la Investitura, in 22 Dec. 2014, când DEPUNE JURAMÂNTUL fata de TARA si POPOR...si când pleaca Basescu...Pâna atunci NU ESTE PRESEDINTE...
Raspunde

Rupi Gabor

Acum 9 ani

D-le presedinte. Bunul Dumezeu sa va ajute sa puteț conduce țara asta asa cum vații promis. Ardealul este cu dvs. Gaborii cu palarii sint cu dvs, mare lucru nu putem face, pentru ca dvs decideț cu consilieri. Dar in schimb noii va putem susține in rugaciunile noastre, ca bunul Dumnezeu sa va ajute in toate ce veții face.
Raspunde

Ce rau va pare...

Acum 9 ani

spagarilor ca nu v-a iesit socoteala ! Asta era principala stire!
Raspunde

thomas

Acum 9 ani

Johannis Werner klaus sa dea Dumnezeu sa fiti cel mai bun presedinte de pana acuma si atunci cand votam din nou dupa 5 ani sa iesiti din primul tur cu 70 %,asa cum ati facut si la Sibiu. Sa dispara mafiotii de la putere ex. PONTA -DRAGNEA, CINDREA si multi altii ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus