X

Actualizare: Autostrada noua are prima crapatura | Foto si video

Actualizare 17:00 O crăpătură cu o lungime de aproximativ zece metri și cu o lățime de aproape un centimetru a apărut marți după-amiaza pe mijlocul benzii întâi a lotului de autostradă deschis circulației în urmă cu zece zile. Zona în care a apărut fisura se află la km 60, acolo unde muncitorii de la Impregilo SpA au lucrat non-stop înaintea deschiderii traficului.
Imediat după semnalarea acestei fisuri, traficul în zonă a fost închis pe banda respectivă. Muncitorii de la Impregilo au preluat câteva probe de-a lungul fisurii și au astupat-o cu lapte de ciment. ”Nu ține de terasament, ci doar de stratul de asfalt. Nu este o problemă mare”, au declarat surse din rândul constructorilor. Inițial, acestea au declarat pentru Turnul Sfatului că restricțiile în trafic au fost necesare pentru ”un control de rutină”. Lucrările de acoperire a fisurii au fost finalizate extrem de rapid, astfel încât în nici trei ore restricția de circulație a fost ridicată.
De cealaltă parte, nici reprezentanții CNADNR nu consideră, deocamdată, că fisura apărută este un semnal de alarmă. ”Am fost anunțați asupra acestui aspect, nu cred că este unul de amploare. Acea zonă, însă, trebuie ținută sub supraveghere, să vedem cum va evolua după ciclurile de îngheț-dezgheț”, au arătat reprezentanții Drumurilor Naționale, pentru Turnul Sfatului.

Fisura apărută este paralelă cu axul drumului, iar drumari independenți de această lucrare sunt sceptici în ceea ce privește calitatea lucrărilor. ”Motivele apariției unei astfel de fisuri pot fi mai multe. Este posibil ca materialul de umplutură să nu fi fost unul de calitate sau tehnologia de așternere a terasamentului să nu respecte standardele. Dar, cu siguranță este vorba de un real semn de întrebare având în vedere că această fisură a apărut după nici două săptămâni. Cât trafic să fi fost în zonă astfel încât să fi generat, deja, această problemă?”, a declarat pentru Turnul Sfatului un inginer cu experiență în construirea de autostrăzi.

Știre inițială. Muncitorii de la Impregilo SpA au restricționat traficul pe o porțiune de câteva sute de metri a lotului III din autostrada Orăștie – Sibiu, lot deschis circulației pe 14 noiembrie. Astfel, în zona kilometrului 60 a respectivei autostrăzi (cam la jumătatea distanței dintre nodul de la Apoldu de Jos și viaductul de la Aciliu) în acest moment se circulă pe o singură bandă. ”Nu este vorba de nimic grav, doar facem unele verificări. Este un control de rutină. Restricțiile vor fi ridicate în câteva ore”, au declarat reprezentanții Impregilo SpA pentru Turnul Sfatului.
Pe porțiunea de autostradă amintită lucrările la calea de rulare s-au terminat chiar în dimineața zilei de 14 noiembrie, când au fost trasate ultimele marcaje rutiere. Întârzierile în execuție s-au datorat alunecărilor de teren care au obligat constructorul să excaveze terasamentul deja construit pe o porțiune de aproximativ un kilometru lungime, să consolideze terenul și să ridice din nou terasamentul care pe alocuri ajunge la 12 metri înălțime. Termenul scurt în care a fost executată această lucrare a ridicat semne de întrebare asupra calității lucrărilor. ”Nu este nicio problemă. Au fost respectate toate cerințele tehnice și la fiecare 30 de cm de terasament construit erau prelevate probe”, asigurau constructorii la deschiderea circulației.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

16 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ToTo

  nasol nasol nasol, mai ales ca si la un pod de pe centura Sebesului a fost inchisa o banda sapt trecuta. Lucru de KKT la toti nu doar la Impregilo…..

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georg_ Asteptati dupa DEZGHET

  Iarna mai vine si INGHETUL, gheata se tot dilata si impinge, apoi, la dezghet, cu apa multa, lutul GRAS si impermeabil ALUNECA, fiindca nu mai sunt radacinile copacilor care sa suga apa si sa fixeze solul…DEZASTRUL ESTE PROGRAMAT…Nici macar Diavolul nu mai are nevoie sa lucre, sta si râde, ESPERTII lucra mai bine decât el…

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @georg

  Mult stimate Georg, matale esti pensionar sau șomer
  de ai timp de romane foiletoane pe acest forum? Sau asta e slujba matale sa aduci laude unora si sa lovesti in altii? E frumos, Georg, ce faci?

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Munca la domiciliu

  Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cautam oameni foarte hotarati si foarte seriosi care vor sa aiba un castig garantat, cu o munca interesanta si foarte usoara de numai 3 ore pe zi! Cerinte: – cunostinte minime PC – necesar calculator cu conexiune internet, rabdare,seriozitate. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste, incepe sa lucreze. Castiguri 300 de dolari lunar! Solicitati detalii trimitand “info” la adresa de mail: ***

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact