Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Noul consilier local a depus juramantul. Noi presedinti alesi pentru Cultura si Social | Foto si video

Liana Iunesch este noul consilier local al Sibiului, directorul Colegiului Samuel von Brukenthal a fost ales președintele Comisiei de cultură a Consiliului Local, Comisia Socială este condusă din această săptămână de Maria Gârleanu, iar Comisia de comerț și servicii publice are un nou președinte în persoana consilierului local Annemarie Fazakas. Toate aceste modificări au fost adoptate joi după-amiaza de către Consiliul Local Sibiu în urma decesului Mariana Fritzmann, consilier local din partea FDGR.
Liana Iunesch a depus jurământul de consilier local, fiind cea nominalizată de Forumul Democrat al Germanilor din România să acceadă de pe listele de supleanți în forul legislativ al Sibiului, în locul rămas vacant din cauza dispariției celei care a fost Mariana Fritzmann. Liana Iunesch are 42 de ani și a absolvit Literele la Sibiu, în 1997, specializarea Germanistică/Anglistică. În 2003 a finalizat un masterat la Universitatea Kassel din Germania. Din 2010 este doctor în științe umaniste, domeniul filologie. Doctoratul a fost obținut la Universitatea București, cu lucrarea “Metodica limbii germane moderne în formarea cadrelor didactice pentru învățământul primar în secțiile cu limbă de predare germană în România”.

Noi președinți ale comisiilor Consiliului Local

Decesul Marianei Fritzmann a dus și la vacantarea a două posturi de președinte de comisie de specialitate a Consiliului Local: cea pentru cultură (Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, sportive, de agrement şi tineret fiind numele complet) și cea socială.
Decizia aleșilor locali a fost aceea ca în fruntea Comisiei pentru cultură să fie numit consilierul local Hermann Gerold, cel care conduce și Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal”. Una din cele mai importante atribuții ale reprezentanților acestei comisii este cea legată de selecția proiectelor pentru Agenda culturală a Sibiului.
Cum Hermann Gerold a condus până acum Comisia de comerţ şi servicii publice, în locul lui pe această poziție a fost ales un alt consilier FDGR, Annemarie Fazakas.
În fine, în fruntea Comisiei Sociale (la ușa căreia bat sibienii care doresc să primească o locuință socială) a fost aleasă Maria Gârleanu, consilier FDGR.

A doua ședință fără Iohannis. Urmează o nouă ședință extraordinară

Ședința de joi a fost cea de-a doua și ultima la care Klaus Iohannis lipsește în calitate de primar, el fiind în concediu fără plată de la începutul lunii octombrie. De atunci, proiectele de pe ordinea de zi a Consiliului local poartă la inițiator semnătura viceprimarului Astrid Fodor, căreia Iohannis i-a delegat atribuțiile sale. Ales președinte al României, Klaus Iohannis a anunțat că va demisiona din funcția de primar pe 2 decembrie. Tot în acea zi este așteptat ca aleșii locali să fie convocați într-o ședință extraordinară pentru delegarea atribuțiilor de primar unuia dintre cei doi viceprimari ai Sibiului. În mod evident, este de așteptat ca forul legislativ local – dominat copios de reprezentanții FDGR – să îi delege atribuțiile viceprimarului Astrid Fodor.
Potrivit legislației în vigoare, alegerile locale pentru desemnarea unui nou primar ar trebui organizate în cel mult 90 de zile de la demisie, dar în practică este dovedit că prin inacțiunile sale Guvernul ar putea amâna organizarea unui astfel de scrutin până la următoarele alegeri la termen.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

@Redacția

Acum 9 ani

De ce nu ștergeți mesajele-reclamă cum sunt cele trei de mai sus?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus