Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

1 Decembrie: Parada mai mare decat la Alba Iulia/FOTO

Paradă impresionantă la Sibiu, unde 1500 de militari, mai mulți chiar decât la Alba Iulia, au defilat pe bulevardul Corneliu Coposu. În pofida vremii pătrunzător de friguroase, aproape 3.000 de sibieni au asistat la defilarea forțelor militare și ale Ministerului de Interne.

Parada a început cu forțe ale Academiei Foțelor Terestre, continuatoarea primei școli de ofițeri din România. Studenții sibieni au fost urmați de cei mai tineri reprezentanți ai sistemului de învăţământ militar din România, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba-Iulia.

Au urmat efectivele Școlii de Aplicație pentru Unități Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu”. Jandarmii sibieni au făcut și ei impresie printre sibieni.

O apariție aparte în timpul paradei a fost fetița de numai 4 ani a unuia dintre jandarmii sibieni, care a fost costumată în echipament al Jandarmeriei române.

La paradă a participat și unica unitate de formare a echipelor canine din Ministerul Afacerilor Interne. Echipele canine ale Centrului Chinologic de la Sibiu sunt folosite în misiuni de combatere a migrației ilegale la frontierele Uniunii Europene, de detectare a substanțelor  stupefiante și a materialelor explozive, de bio-detecție, precum și pentru salvarea persoanelor surprinse de avalanșe.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au defilat și ele astăzi, iar printre acestea s-au aflat și medicii de pe ambulanțele SMURD.

Au defilat și 75 de mașini şi tehnică de luptă, inclusiv autospeciala pentru accidente chimice, radiologice si nucleare din cadrul ISU Sibiu, dar și mașinile de intervenție care au luat parte la misiunea de salvare a militarilor supraviețuitori ai accidentului aviatic din urmă cu mai bine de o săptămână.

Începând cu ora 17.00, mai mulți militari aparţinând Academiei Forţelor Terestre din Sibiu vor participa la tradiționala retragere cu torţe de Ziua Națională.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

13 comentarii

alzara

Acum 9 ani

Victorie la Chisinau : 55 la 45 . Simetrie cu 16 nov.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

bani arsi de pomana....
Raspunde

ok

Acum 9 ani

frumoasa defilarea, pacat ca nu au fost si tancuri ca anul trecut!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Au fost si tancuri. Cum sa nu. A fost cea mai frumoasa parada de 1 decembrie de la Sibiu
Raspunde

Infanteristul

Acum 9 ani

- tancurile vin din .... vest - trebuie sa mai asteptati o leaca !! ):
Raspunde

Teodor

Acum 9 ani

LOCURI DE MUNCA SIGURE SI LA INDEMANA ORICUI! Cu vointa si seriozitate puteti face parte dintr-un sistem ( NU este JOC PIRAMIDAL, NU este MLM!) in care puteti castiga sigur 300 dolari lunar, ca operator on line, lucrand 3 ore pe zi. Totul este legal(oferim contract si facem davada platilor). Va vom invata cum puteti intra in acest sistem daca ***”info” la adresa de email: ***
Raspunde

roman

Acum 9 ani

victorie la limita in Republica Moldova ... zilele negre nu s-au terminat din pacate pentru acesta bucata de pamant rupt din trupul tarii ...rusii sunt mai tigani decat ungurii , diavoli in persoana umana.
Raspunde

Camelia

Acum 9 ani

***extrem de serioase! Contract legal si oferit imediat! Dovada platii este acum disponibila! Primele castiguri au fost deja trimise! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU e MLM si NU e ***! Lucrati comod cate 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 de dolari lunar! Va transmitem detalii, dupa ce *** \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde

sorina

Acum 9 ani

***extrem de serioase! Contract legal si oferit imediat! Dovada platii este acum disponibila! Primele castiguri au fost deja trimise! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU e MLM si NU e ***! Lucrati comod cate 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 de dolari lunar! Va transmitem detalii, dupa ce *** \"Info\" la adresa de email: [email protected]
Raspunde

adi

Acum 9 ani

La Multi , Multi Ani Tuturor Romanilor care si fac ceva pt tara lor ,....nu doar cei care stau numai pe margine si arunca cu noroi , iar cand sa se implice - pas...se retrag....
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Dl. Johannis a fost prezent? Cred ca nu! Cat a fost primar, nu s-a prea deranjat de ziua nationala a celor care l-au votat in masa... Acum, ca presedinte, va trebui sa treaca peste rânza de sas si sa fie prezent macar fizic de Ziua Nationala a României, ca sufleteste... cine stie...
Raspunde

@11

Acum 9 ani

Daca taceai, filozof ramaneai: presedintele \"care a fost votat in masa\" a fost la Alba Iulia. Citeste: \" „Suntem, azi, o națiune de cetățeni care a arătat, în fața întregii lumi, că prețuiește valorile democrației, că are curaj și că își dorește o schimbare. Ca președinte al României, îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate națională. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă asumarea unor obiective naționale”, a spus Klaus Iohannis, la Alba Iulia. Pricepusi?
Raspunde

roman

Acum 9 ani

ba trebuia s-a mearga la alba -iulia ,ca acum este presedintele tuturor ,romanilor ,acolo s-a infaptuit unirea in 1918 ,si cum gugustuci vostri i-si aduc aminte de tara numai cind se lasa cu bai de multime in rest vorba imnunului national ,descurcate romane [desteaptate ],gata dupa 21 decembrie ne apucam de tara ca in 25 de ani ati facuto varza .la munca si dupa distractile
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus