Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Mii de sibieni au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei alaturi de Junii Sibiului

Sala Transilvania s-a umplut până la refuz în data de 1 decembrie, mii de sibieni dorind să celebreze Ziua Națională a României alături de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului”.

Spectacolul omagial  „Noi suntem români!” a adus la Sibiu pe cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din România, în cadrul unui maraton folcloric transmis în direct de Televiziunea Română. Sărbătoarea a avut menirea de a pune în valoare tradiţiile şi specificul nostru ca neam românesc.

Spectacolul a fost susţinut de către Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului”, orchestra „Lăutarii” din Chişinău (dirijor Nicolae Botgros) şi soliști de renume ai folclorului românesc: Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Mariana Anghel, Nineta Popa Ionescu.Împreună cu tineri din ansamblul folcloric „Ceata Junilor” şi solişti îndrăgiţi precum Alina Bîcă, Adrian Neamțu, Viorica Telcean, Daniel Rosalim, Marcel Părău, Alina Pinca, Izabela Tomița Popescu, Codruța Rodean, Ion Drăgan, Dumitru Teleagă, Olguța Berbec, Tudor Furdui Iancu, Angelica Flutur, Nicușor Iordan, Ovidiu Homorodean, Paul Ananie, Andreea Haisan, Stana Stepanescu, Nicu Mîță, Gabriel Dumitru, Daniel Pop, Alexandru Brădățan, Şirin Narenji. Organizatorii au propus o călătorie muzical coregrafică prin cele mai reprezentative zone ale ţării, spre bucuria tuturor românilor din ţară şi din străinătate.

Evenimentul a inclus și acordarea titlul de cetățean de onoare al județului Sibiu maestrului coregraf Ioan Macrea. ”Am considerat, împreună cu întreg Consiliul Judeţean, că astăzi este momentul să înmânăm familiei Macrea un simbol al preţuirii noastre, a consilierilor judeţeni, a sibienilor, a tuturor iubitorilor de folclor, titlul de cetăţean de onoare, post-mortem, celui care a creat acest ansamblu, în urmă cu 70 de ani, maestrului coregraf Ioan Macrea”, a declarat președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea.

Spectacolul omagial  „Noi suntem români!” a fost organizat de Instituţia Prefectului  - Judeţul Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus