Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Frustrant: fara infrangere si fara gol primit, Interstar pierde calificarea la turneul final “Gheorghe Ene" la golaveraj. ACS Alma rateaza si ea accederea la faza pe tara “Gheorghe Ola"

O regulă de aur în fotbal spune că, dacă nu vei primi gol, nu vei putea pierde meciul. Nu, însă, şi într-un turneu “fiecare cu fiecare”, în care golaverajul este decisiv în stabilirea câştigătorilor. Situaţie în care s-a aflat grupa 2006 a formaţiei FC Interstar Sibiu, care a luptat, în perioada 5-6 decembrie 2014, în cadrul fazei zonale a Memorialului “Gheorghe Ene” (de la Braşov), pentru un loc la turneul final al competiţiei. Fără gol primit şi fără înfrângere în cele trei meciuri disputate, puştii sibieni au ratat calificarea la turneul final din cauza golaverajului mai slab (4-0) decât FC Braşov (6-0), echipa clasată pe primul loc. În cele trei jocuri disputate, Interstar a remizat 0-0 cu gazdele de la FC Braşov, a învins cu 1-0 pe Inizio Bucureşti şi cu 5-0 pe Navobi Alba Iulia. Rezultatul cu albaiulienii a fost omologatdoar cu 3-0, întrucât echipa din Albanu a dispus detoate actele necesare participării la această fază a competiţiei.

Iată şi rezultatele echipei în dauna căreia Interstar-ul a pierdut calificarea: FC Braşov - Interstar Sibiu 0-0; FC Braşov - Navobi Alba Iulia. 7-0 (3-0, la “masa verde”); FC Braşov - Inizio Bucureşti 3-0.

"Asta este. Nu întotdeauna ne hotărâm noi soarta.Am stat la mâna altora şi a rezultatului din ultimul meci.Nu am pierdut nicio întâlnire şi nu am primit niciun gol.Într-o grupă a morţii,am iesit cu fruntea sus şi nu cu capul plecat. Am promis că vom reprezenta Sibiul cu brio şi nu ne-am făcut de minune. Soarta noastră a fost în mâinile altora. Nu comentez modul de joc şi rezultatul meciului dintre Braşov şi Bucureşti, tot ceea ce pot să spun este faptul că felicit echipa câştigătoare şi consider căeste una dintrecele mai valoroase echipe din ţară, cu şanse reale de a fi campioana României. Copiilor mei nu pot decât  să le mulţumesc pentru tot ceea ce au realizat în acest an, iar părinţilor şi celor care au fost alături de noi în 2014 nu putem decât să le mulţumim public pentru tot ceea ce au facut pentru această grupă de copii minunaţi.O finală de campionat naţional ar fi fost un cadou perfect pentru ei, însă atât s-a putut.Cinste învingătorilor, glorie învinşilor", a declarat Daniel Murăşan, antrenor Interstar Sibiu. 

ACS Alma Sibiu a ratat şi ea calificarea

La celălalt turneu, Memorialul “Gheorghe Ola”, avut loc tot la Braşov, în perioada 5-6 decembrie, grupa 2005 de la ACS Alma Sibiu a fost şi ea eliminată de la faza zonală, după meciurile disputate în compania formaţiilor FC Braşov, AS Toni Doboş Bucureşti şi CSO Cugir. Micuţii sibieni au învins în primul meci pe FC Braşov, scor 1-0, iar în a doua partidă au remizat cu CSO Cugir, 1-1, pentru ca în ultimul meci să dea piept cu AS Toni Doboş Bucureşti, confruntare ce trebuia să decidă echipa calificată la turneul final. Din păcate pentru ACS Alma, aceasta a fost înfrântă cu 2-5 de bucureşteni, ratând astfel accederea la faza pe ţară a Memorialului “Gheorghe Ola”.

“Ne întoarcem cu fruntea sus de la acest turneu, competiţie la care am facut o figură frumoasă, atât ca joc, cât şi ca loc ocupat la sfârşitul acesteia. Ultimul joc, care a fost decisiv, adică stabilind locul I şi locul II al clasamentului, demonstrează ca nu am stat la mâna rezultatelor şi ne-am jucat până la capăt şansa de calificare. Jucătorii noştri au acumulat o experienţă extraordinară şi s-au călit psihic datorită acestor jocuri cu miză mare. Trebuie să ne pregătim în continuare, să progresăm şi speram că anul viitor vom avea rezultate şi mai bune”, a declarat antrenorul sibienilor, Iulian Merintean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

Franzelutza

Acum 9 ani

Pe cand o echipa de seniori in liga 1 din Sibiu. Parca e un oraș prosper teoretic dar care in domeniu sportiv e depășit total. Fotbal nu rugby nu doar ceva baschet si puțin handbal. Bine ca sunt festivaluri de spalat bani toată vara concerte cu anonimi de Craciun tenis de nivel mondial raliuri in panta de dau sa cada. Stadion cu nocturna nu s a pomenit prin oraș
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus