Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Mos Craciun, Printese - Spion si personaje fantastice la final de an la Teatrul Gong din Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în acest final de săptămână ultimele trei reprezentații din acest an.

Seria spectacolelor din acest final de săptămână va fi deschisă sâmbătă, 20 decembrie, ora 18:00, de „Prințesele - Spion”. Povestea din spectacolul regizat de Robert Bălan, după un text original de Elena Vlădăreanu, este una contemporană, autorii încercând să explice o problemă frecvent întâlnită în orașele din România – distrugerea parcurilor și a spațiului verde – pe înțelesul unor copii. Spectacolul este o modalitate performativă pentru activarea conștiinței civice a copiilor în domeniul ecologic. Producția afirmă dreptul parcului de a exista și dreptul copiilor la spațiul verde. Cu o folosire neașteptată a spațiului de joc, cu muzică ritmată și personaje fantastice pe care copiii le vor îndrăgi, „Prințesele – Spion” îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă cât de important este un copac și, totodată, să creadă în puterea lor de a schimba lucrurile. Acest spectacol are o durată aproximativă de o oră și este recomandat copiilor între 3 și 12 ani.

Duminică, 21 septembrie, de la ora 11:00, Mihaela Grigoraș și Monica Baldea vor urca pe scenă pentru a prezenta un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de la Fontaine. „Greierele aproape faimos” este o producție cu marionete și actori la vedere ce îi va încânta pe cei mai mici prin aventura muzicală a unui greier ce își implinește visul de a cânta, prin muncă şi perseverenţă. Spectacolul are o durată aproximativă de 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 12 ani.

Moș Crăciun va pleca spre copiii din toată lumea pornind de pe scena Teatrului Gong din Sibiu, duminică, 21 decembrie, de la ora 18:00. Marian Râlea prezintă la Sibiu spectacolul „Darul lui Moș Crăciun”. Decembrie este o lună magică, plină de poveşti cu personaje fabuloase, care an de an, reiterează tradiţiile legate de un eveniment esenţial în civilizaţia omenirii: Crăciunul, sărbătoarea începutului, a naşterii, a copilăriei şi prin urmare, a bucuriei. Spectacolul surprinde atmosfera de sărbătoare a lunii decembrie şi cuprinde poveştile „Darul Sfântului Nicolae”, „Povestea Brăduţului”, „Povestea Naşterii Pruncului Iisus”.

„În ajunul sărbătorii Naşterii lui Iisus Magicianul Marian Râlea și actorii sibieni vă invităm să stăm împreună, copii mari şi copii mici, la gura sobei şi să depănăm poveşti de Crăciun”, spun reprezentanţii Teatrului Gong.

Stagiunea 2014 / 2015 marchează 65 de ani de la înființarea teatrului ca instituție profesionistă de spectacole în data de 21 decembrie 1949. Acest sezon de spectacole se va redeschide în 10 ianuarie 2015.

„Încheiem acest an cu un sentiment de bucurie pentru că am finalizat cu bine toate proiectele propuse”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului pentru copii și tineret din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus