Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Afla ce poti face weekend-ul acesta in Sibiu

Pe lângă evenimnetele de care ne-au obişnuit să ne bucurăm în fiecare weekend la Sibiu, zilele acestea vom avea parte de mult mai multe concerte.

Ultimele zile ale Târgului de Crăciun aduc în Piaţa Mare weekend-ul Argintiu, în cadrul căruia, vineri seara, de la ora 19:00, soseşte invitatul special al copiilor, Moș Crăciun, care îi așteaptă pe cei mici să urce pe scena de sub brad pentru a-și spune dorințele în seara de 20 decembrie. Duminică, 21 decembrie, vizitatorii sunt invitați să fie artiști la un savuros concert de Christmas Karaoke.

Balet şi concerte

Teatrul de Balet Sibiu prezintă în 21 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, începând cu ora 19:00, spectacolul ”Spărgătorul de Nuci”. Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Municipiului, iar în seara spectacolului se vor găsi la Casa de Cultură a Sindicatelor, în limita locurilor disponibile. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

A devenit o tradiție ca orice Crăciun sibian să fie vestit, cu câteva zile înainte, de vienezii de la Johann Strauss Ensemble. Celebra orchestră condusă de Russel McGregor, totodată dirijor al Orchestrei Palatului Schönbrunn din Viena, va concerta la Sibiu în seara zilei de vineri, 19 decembrie.

”Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și cu siguranță voi continua să-l recomand oamenilor ca obiectiv turistic. Din punctul meu de vedere Sibiul s-a schimbat într-un mod pozitiv în ultimii cinci ani. Întreaga atmosferă din oraș este una vibrantă, energică, aș spune că Sibiul are propriul lui stil. De fiecare dată când am cântat aici am găsit un public foarte receptiv la concertele noastre și sperăm ca asta să nu se schimbe niciodată”, spunea anul trecut Russel McGregor, cel care îi conduce pe instrumentiștii vienezi.

Concertul va avea loc la Sala Thalia din Sibiu, cu începere de la ora 19:00.

Un concert de Crăciun, dedicat României şi preşedintelui ales Klaus Iohannis va avea loc tot vineri seara, de la ora 19:00, la Biserica Romano-Catolică.

„Ambasada Italiei la Bucureşti şi Institutul Italian de Cultură din România vor organiza un concert special de Crăciun dedicat României, în onoarea preşedintelui ales al României, Excelenţei Sale, Klaus Iohannis. Concertul va fi găzduit de fosta biserică iezuită - actualmente Biserica parohială romano-catolică "Sf. Treime” din Sibiu. Cu această ocazie vor fi audiate capodopere muzicale specifice barocului dar şi secolului al XX-lea. Protagoniştii care ne vor descifra misterele partiturilor muzicale sunt Mauro Maur, la trompetă şi Francoise de Clossey, la orgă”, spun organizatorii.

Cei care vor să asculte un concert de colinde susţinut de Fuego, o pot face duminică seara, de la ora 18:00, la sala Thalia.

Premiere şi spectacole de Crăciun

Ultimele două premiere ale Secţiei Române a TNRS, care vor fi prezentate în acest an, sunt regizate de Radu Afrim şi vor fi prezentate în avanpremieră sâmbătă, 20 decembrie şi duminică, 21 decembrie.

Astfel, cele două spectacole „Girafe” , Fabula urbană #1 şi „Bizoni”, Fabula urbană #2, care au fost montatea în acelaşi timp, pe parcursul a şase săptămâni, vor putrea fi văzute de la ora 19:00. Piesele „Bizoni” şi „Girafe” au fost scrise în anii 2008-2009 şi fac parte din Trilogia fabulelor urbane, alături de piesa „Lei”. Radu Afrim spune că le-am putea numi Trilogia maşinii de spălat, pentru că au în centru acest obiect aparent banal, dar care a revoluţionat viaţa femeii în secolul trecut.

„Formulele de lucru au fost diferite. Acţiunea din „Bizoni” se petrece în zilele noastre şi este vorba despre o dramă de familie. Spectacolul conţine multă mişcare şi aici am avut o colaborare foarte bună cu Andrea Gavriliu, care prin coregrafia imaginată a dat plasticitate spaţiului. Am adus acţiunea din „Girafe” în România anilor 1968 - 1970, decorul şi estetica jocului sunt mai realiste. Ambele sunt piese sociale, fără a fi enervante social”, a spus Radu Afrim.

Vineri, 19 decembrie 2014, începând cu orele 19:00, la Sala Studio a Casei de Cultură a Sindicatelor va avea loc spectacolul “Omul-pernă”, în regia lui Florin Ion Grigoraș, având ca protagoniști patru tineri actori, absolvenți ai clasei Adrian Titieni 2013. Rareş Andrici, Cosmin Dominte, George Lepădatu şi Tudor Andronic interpretează cele patru personaje din piesa lui Martin McDonagh, o dramă întunecată ce se petrece într-un stat totalitar al cărui nume nu este specificat.

O cameră de interogatoriu a unei secții de poliție, doi ofițeri, Tupolski si Ariel, ce interoghează un om pe numele său Katurian, în legatură cu niște crime recente ce au avut ca victime copii. Katurian este scriitor, autorul unor povești șocante. Unele dintre ele prezintă în mod explicit moartea unor copii, modalitățile în care aceștia mor fiind identice cu cele prezentate în poveștile lui Katurian. Poliţiştii îl interoghează și în legătură fratele său Michal, care este prezentat ca fiind o persoana ce „se prinde mai greu”. Pe parcursul interogării, Katurian este forțat să explice mai multe povești scrise de el, despre care polițiștii cred că au legătură directă cu crimele.

Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun se joacă în fiecare seară a acestui weekend, de la ora 19:00, la Sala Studio din spatele Casei de Cultura a Sindicatelor. „Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun” este un spectacol ce îmbină jocul actorilor cu muzica de cor şi instrumentală live într-o montare ce creează atmosfera unui loc mistic, plin de speranţă.

Din distribuţia acestui spectacol fac parte studenţii Robert Mihart, Ana Maria Vereş, Constantin Podu, Sebastian Dobrescu şi Alexandra Ceaca, iar corul este format din studenţii anului I, II şi III ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universităţii Lucian Blaga Sibiu.

Spectacolul „Prințesele – Spion”, care poate fi văzut sâmbătă, de la ora 18:00, la Gong, prezintă o poveste contemporană, autorii încercând să explice o problemă frecvent întâlnită în orașele din România – distrugerea parcurilor și a spațiului verde – pe înțelesul unor copii între 3 și 5 ani.

Spectacolul este o modalitate performativă pentru activarea conștiinței civice a copiilor în domeniul ecologic. Producția afirmă dreptul parcului de a exista și dreptul copiilor la spațiul verde. Cu o folosire neașteptată a spațiului de joc, cu muzică ritmată și personaje fantastice pe care copiii le vor îndrăgi, „Prințesele – Spion” îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă cât de important este un copac și, totodată, să creadă în puterea lor de a schimba lucrurile.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Fundația „Abracadabra” prezintă duminică, de la ora 18:00 spectacolul „Darul lui Moș Crăciun”, avându-l ca invitat surpriză pe Marian Râlea.

Sporturi de iarnă

A doua ediție a evenimentului Sibiu Winter Challenge va avea loc sâmbătă, 20 decembrie 2014, între orele 9:00 și 21:00 în trei locații diferite, dintre care două în stațiunea Păltiniș: pârtia Arena Platoș și parcul de aventură Arka Park și una în Sibiu: Parcul Sub Arini.

Sibiu Winter Challenge este un eveniment complex care îmbină activitățile specific sporturilor de iarnă cu distracția nocturnă, oferind participanților toate condițiile pentru practicarea unui sport de iarnă (infrastructură sportivă, echipamente și îndrumare specializată) și mai mult, posibilitatea de entertainment pe ritmuri muzicale.

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt invitați să ia parte pe timpul zilei, în intervalul orar 9:00-17:00, la o adevărată “mini-olimpiadă de iarnă”, în cadrul căreia vor putea participa în voie la diversele activități coordonate de instructori specializați.

La Arena Platos vor avea loc concursuri de ski și snowboard începând cu ora 10:00, o demonstrație de freestyle snowboard între 20:00 – 21:00 și, în plus, vor fi amenajate următoarele zone de activități: zona de sănii, zona Salvamont, zona ski & snowboard monitor, zona freestyle (snowboard/ski), zona airsoft, zona hockey pe zăpadă, ski de tură, zona activități pentru copii.

Parcul de aventură Arka Park Păltiniș oferă în cadrul evenimentului accesul liber la pârtia de tubbing și la o parte din traseele de tiroliană, pentru a vă pune la încercare condiția fizică și spiritul de aventură, toate însă sub supravegherea personalului specializat.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus