X

Hilton Sibiu a implinit cinci ani. ”Pentru noi, cele mai bune luni sunt mai si septembrie”

Președinți de țară, premieri, mari actori, muzicieni și oameni de afaceri fac parte din ”zona de clienți” a singurului hotel de cinci stele din Sibiu. Hotel Hilton a marcat zilele trecute cinci ani de la intrarea pe piața din Sibiu, prilej cu care a fost organizată o seară ”relaxantă” pentru clienții și partenerii fideli. Managerul general al Hilton Sibiu, Nicolae Aron (foto), a arătat într-un interviu pentru Turnul Sfatului că recordul la gradul de ocupare a fost stabilit în septembrie anul acesta – 91%. Totodată, anul 2015 se arată mai bun decât cel care tocmai se încheie pentru Hilton Sibiu, hotel care ocupă locul cinci între cele peste 270 de hoteluri din Europa, care activează sub acest brand. Hotel Hilton din Sibiu este deținut de familia Minea.

Reporter: Cum arată primii cinci ani de Hilton la Sibiu?
Nicolae Aron: Să nu uităm că am deschis în plină criză financiară. Atunci a fost un efort fantastic să ne menținem pe piață. Noi ne-am bazat pe ceea ce era piața ”before”, ca să mă exprim așa. Dar, până la urmă, a fost o experiență fantastică, în care experiența și tot ceea ce înseamnă brandul Hilton ne-a ajutat foarte mult. Să nu uităm că sunt, adică suntem lideri mondiali pe această piață. Nu a fost ușor, dar nu e momentul să ne plângem. Să nu uităm că suntem printre puținele hoteluri Hilton din lume care nu este amplasat într-o capitală sau un oraș mare. Și asta înseamnă că, fiind la Sibiu, nu ne putem vinde produsul la fel ca cei din celelalte mari orașe. Dacă tragem linie, acești cinci ani au fost frumoși, am acumulat experiență, ne-am fundamentat afacerea, chiar pot spune că am reușit să creștem la an la an.

R.: Unde poate fi clasat Hiltonul de la Sibiu în rândul celorlalte hoteluri reunite sub același brand?
N.A.: Din cele 273 de hoteluri Hilton din Europa, noi suntem pe locul cinci. Acest loc a fost stabilit în urma feedbackului venit de la clienți. Noi avem un formular care este transmis fiecărui client, formular cu 37 de întrebări, dacă țin bine minte. De la 1 la 10, răspunzând la aceste întrebări, clienții conturează profilul serviciilor oferite de un hotel. Suntem pe locul cinci în clasamentul general, căci dacă luăm de exemplu capitolul curățenie, aici suntem pe locul doi în Europa. Și în trecut am fost și pe locul întâi. Adică unul dintre cele mai curate hoteluri din Europa.

R.: Ce înseamnă Hilton Sibiu din punctul de vedere al forței de muncă pe care o angrenează?
N.A.: Avem 154 de membri ai echipei. Este o echipă creată de noi, pe care am creat-o cu o ”mentalitate de cinci stele”, ca să spun așa. Încă din momentul angajării fiecare este instruit pe standardele și cerințele brandului Hilton. Suntem atât de mulți pentru că avem patru restaurante, un Spa, hotelul, avem și partea de creație.

R.: Sibiul are noroc cu Hilton sau Hilton cu Sibiul?
N.A.: Fostul primar al Sibiului, actualul președinte, spunea așa: «nimeni nu a crezut că vom aduce un brand mondial la Sibiu». Și eu, și proprietarul hotelului suntem sibieni și ne-am gândit la acest lucru în 2008, când am semnat la Londra contractul cu reprezentanții Hilton. Dar, aș spune mai întâi Hilton – Sibiu și mai apoi Sibiu – Hilton.

R.: Ce nume au trecut de-a lungul celor cinci ani pe la Hilton Sibiu?
N.A.: Dacă trecem de personalitățile politice, de la președinți, la Regele Mihai, la Prințul Charles, și până la actori celebri, cum ar fi regretatul Larry Hagman sau personalități din lumea muzicii. Nu uităm de cele două summit-uri NATO, pentru care am primit felicitări inclusiv de la șeful Statului Major al trupelor terestre din SUA, generalul George Casey. Avem o listă lungă de personalități, dar mulți nu au vrut să se afle de prezența lor aici. Prin urmare, le respectăm dorința.

R.: Cum arată 2015 pentru Hilton Sibiu?
N.A.: Mai bine decât 2014. Primele șase luni arată foarte bine. Indiferent de schimbările politice, piața de corporate s-a așezat, au bugete, știu deja ce au de făcut. Nu lucrăm pe bugete mari, nimeni nu lucrează deocamdată astfel, dar pot să vă spun că ne-am propus o creștere între 12 și 15% pentru anul următor.

R.: Care este perioada cu cel mai mare grad de ocupare la Hilton Sibiu, de-a lungul anului? Există perioade care se aseamănă de la an la an?
N.A.: Nu chiar de la an la an. Cele mai bune perioade pentru noi sunt, de obicei, lunile mai și septembrie. Mai pentru corporate și business, septembrie, cam la fel. Anul acesta, cea mai bună lună a fost septembrie, pe care am încheiat-o cu un grad de ocupare de 91%. A fost recordul în istoria noastră. În mai anul acesta, am avut un grad de ocupare de 87%. Dorința mea este să uniformizez aceste procente, iar pentru anul viitor mi-am propus un procent de ocupare de 75%, grad uniform. Media de anul acesta este de 70%.

R.: Este un procent bun.
N.A.: Este un super-procent. Dar acesta trebuie corelat cu rentabilitatea pe cameră sau – să spunem altfel – cu tariful mediu pe cameră. Anul acesta noi îl încheiem la un tarif mediu de 67 de euro pe cameră. Ceea ce la nivel de Sibiu este bine.
 

A fost un proiect de sărbătorire a cinci ani de Hilton. Care s-au împlinit pe 17 iulie. Inițial am vrut să organizăm atunci acel eveniment, dar era vară, lumea plecată în concedii. Am hotărât atunci să amânăm pentru decembrie, deoarece nu voiam să organizăm ceea ce face toată lumea, cu multă reclamă și discuții despre business. Am decis să organizăm o seară liniștită pentru clienții noștri, pe care noi ne bazăm de multe ori. O seară în care să ne aducem aminte ceea ce înseamnă Hilton Sibiu. Totuși, suntem un hotel emblematic pentru acest oraș, suntem printre puținele hoteluri de cinci stele din țară și vrem să arătăm oamenilor că pentru noi clienții sunt extrem de importanți. Invitații de aici sunt oameni ”protejați” de noi prin politica de prețuri, sunt oameni pe care i-am ținut aproape de noi, pe care i-am înțeles. Căci, știți cum e: trăim într-o lume a bugetelor, trebuie să fim deschiși la toate capitolele. Și am ales această seară înainte de sărbători, pentru a ne fi perceput mai bine acest mesaj”, Nicolae Aron, despre seara dedicată partenerilor

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  liviu

  Cu ani în urmă am dat A.C. pentru această construcţie şi am ramas uimit de amploarea lucrării. Investitorii Minea şi fraţii Aron mi se păreau utopici,iar când am văzut lucrarea finalizată nu am putut decât să îmi exprim respectul pentru curajul lor. Sibiul are nevoie de astfel de oameni şi trebuie să se mândrească cu dânşii.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  y

  toate comentarile pana la 7.nu au nici o legatura tema articolui,este un simplu interviu cu managerul unui hotel de 5 stele pe pozitia 5 din 273 similare.
  este o realizare a investitorilor privati din zona Sibiu,d-l Aron este un exemplu de daruire cu trup si suflet meseriei alese:de la ajutor ospatar care vindea hot dog(puta in corn in romaneste)in fata la fostul restaurant Bufnita a ajuns sa conduca un hotel de 5 stele probabil cu cursuri perfectionare ,cu o viziune de viitor,ce este rau in astea?hai sa daram totul ce s-a facut pornid din Sibiu presedinte ales,capitala culturala,prim procurol DNA, mesaj ptr.postacii de VL.AG.etc.care nu au nimic cu traditia locala doar ca mai castiga o paine mai alba aici la noi.daca mai doriti subiecte de comentarii cautati in arhiva si o sa vedeti ce functie guvernamentala a primit patronul Minea de la guvernul Monta?cele doua persoane Minea, Aron pot fi asociate sau disociate in aceasta discutie.fiecare in modul lor de gandire,actiune.in rest multa sanatate la toti si un Craciun fericit.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  doru

  niste jeguri cei de la hilton. in frunte cu taranul asta de aron. isi bat joc de toti angajatii. hotelul are grad de ocupare de 70 la suta dar angajatii isi primesc salariile cu luni de zile intarziere. si asta de ani de zile. se duce de rapa usor usor.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Diana

  Daca ar da oferi salariile angajatilor ar fi ok. Ei merg in vacante cu familia si amantele prin toata lumea, dar bani de salarii nu au. Sunt in urma cu vreo 3 luni. Sa nu mai vorbim de personalul \”instruit\” . Abureli. :)

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Scooby

  Individul care vindea \”puta-n corn\”este un caracter mizerabil, tipic parvenitului imbogatit peste noapte. acum vreo 10 ani pe cand nu era Hilton, am mers cu un amic care era agent comercial si avea de recuperat vreo 600000 RONi – vanduse ceva ulei de palmier parca. Si desi trecusera vreo 3 luni, iar omul mergea de 2-3 ori pe saptamana, pocitania aia refuza sa plateasca. Cand am fost cu el, efectiv si-a aratat buzunarele goale in fata lui spunandu-i ca momentan nu are nici un ban si sa revina. Patetic este putin spus. In rest, nu stiu si nu ma pronunt – probabil ca au avut totusi o strategie buna. Insa ma tot mir cum Hilton s-a putut asocia cu o astfel de uratenia arhitectonica – de afara arata oribil. Restaurantul \”Camara boierului\”nu este cu nimic mai bun sau mai rau decat alte cateva restaurante din oras.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact