X

Ce amenda puteti primi daca nu curatati zapada din fata casei sau a blocului?

Reprezentanții Serviciului de Administrare a Domeniului Public și cei ai Poliției Locale Sibiu fac verificări în această perioadă cu privire la obligația cetățenilor de a curăța de gheață și zăpadă trotuarele din fața casei sau a blocului. Pentru început autoritățile doar informează lumea, readuc aminte ce îndatoriri există, și abia apoi iau în considerare posibilitatea de a aplica amenzi.

”Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Poliția Locală Sibiu vor continua să verifice și în zilele următoare trotuarele de pe principalele străzi și bulevarde, informând cetățenii cu privire la obligația pe care o au să deszăpezească trotuarele din fața casei, din fața blocului sau din fața firmei pe care o dețin. În caz contrar, vor fi aplicate amenzi între 100 și 200 de lei persoanelor fizice și între 250 și 350 de lei persoanelor juridice”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Cât privește acțiunea de deszăpezire a orașului, în ultimele două zile au fost au fost împrăștiate în peste 390 de tone de sare umectate cu clorură de magneziu, în Sibiu și Păltiniș.

Firmele de deszăpezire intervin constant cu șapte sărărițe, dintre care șase dotate cu plug, o basculă de mici dimensiuni și cinci utilaje cu plug, folosite în special pe trasee secundare.

Foto: Arhivă

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sIbIaNuL

  Nu vor cei de la Primărie sa dam noi zăpada si de pe carosabil??? si asa străduțele secundare sunt pline de zăpada, NU A TRECUT NICI NAIBA după atâtea ore/zile de când nu mai ninge.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  MOSU

  OAMENI BUNI ADUNATIVA SI IESITI LA ZAPADA canu tine mult aceasta zapada …..sanatatea si miscarea ne face bine la sanatate …..nu mai asteptati mura in gura .este o datorie civica sa ne curatam zapada din fata casei Orasul nostru merita sa fie curat …cat despre amenzi ????? sa se dea acolo unde este indaratnicie si nesimtire

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  x

  Pe strada O Goga nu a curatat nimeni zapada in drept cu stadionul. Cine ii amendeaza? In plus eu ca pieton am de ales: inot prin zapezi sau travesez starda prin loc nepermis pt a merge pe un trotuar maturat.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cetățean de Sibiu

  Și dacă omul e plecat de acasă pe timpul sărbătorilor, cine să măture în fațacasei? Dacă e plecat și nu are cine să măture, primește amendă? Abuz… bani băgați în buzunar

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @8

  asta e gandire tipica romaneasca. in alte tari esti obligat ca proprietar sa cureti zapada in fata casei. daca esti plecat in concediu trebuie sa-ti iei o persoana sau Firma care iti face dezapezirea. si daca nu o faci si un pieton cade si se accidenteaza pe portiunea in fata casei tale raspunzi personal pentru daune. Asa ca nu mai tot cautati scuze pentru ca sunteti prea puturosi. bleahhh

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  9, nu e gândire tipică românească, e doar gândire prostească. Și la noi în țară ești obligat să-ți cureți trotuarul, ca și în orice țară civilizată, atâta doar că cei care trebuie să aplice legea, la noi, sunt cam delăsători. Tot așa cum sibienii s-au pus la punct cu parcările, câteva amenzi bine mediatizate ar face minuni.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact