Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Klaus Iohannis merge maine la biserica. La ortodocsi

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa la slujba de duminică la Catedrala Ortodoxă din Sibiu. Anunțul a fost făcut public pe pagina oficială de internet a președinției României. “Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa la liturghia duminicală de la catedrala mitropolitană ortodoxă cu hramul Sfânta Treime din Sibiu. Catedrala a fost ridicată la începutul secolului XX, după modelul celebrei Hagia Sofia de la Constantinopol, la scară redusă. De la sfințire și până acum, lăcașul este și sediu al Arhiepiscopiei Sibiului și Mitropoliei Ardealului. Celebrarea liturgică de mâine va fi condusă de mitropolitul Laurențiu Streza”, este anunțul postat de Departamentul de Comunicare al Președintelui României.
 
Klaus Iohannis este de confesiune lutherană, însă participă, de obicei, la slujbele oficiate în biserica romano-catolică din Piața Mare, pentru că soția sa, Carmen, este de confesiune romano-catolică. Este pentru prima data când Klaus Iohannis participă, în mod public, la o slujbă oficiată în ritul ortodox. Totuși, în perioada în care a fost primar, Klaus Iohannis a asistat la rugăciuni officiate în Piața Mare, de preoți din mai multe confesiuni, atât de Crăciun, cât și de Paști.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

dan

Acum 9 ani

Dupa ce am avut un presedinte nedus la biserica avem unul care umbla din biserica in biserica
Raspunde

io

Acum 9 ani

De ce se duce la ortodocsi la slujba? Poate il intrebati Dv.,stimati ziaristi. Raspunsul m-ar interesa si pe mine,va rog sa il publicati,ca sa nu existe dubii.
Raspunde

Rodo

Acum 9 ani

nu, nu este pentru prima data. Eu insumi l-am vazut de cateva ori alaturi de alti invitati in catedrala mitropoliei.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Nu stiam ca trebuie sa fi invitat ca sa mergi la biserica
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Si ce daca merge la Catedrala Mitropolitana. Cinste lui? Respect.
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Inteleg din asta ca dl. Johannis si-a inceput deja campania electorala pt. cel de-al doilea mandat la presedintie. Cine taceee, dar faceeee?
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

who cares ! dar la buda nu numarati de cate ori merge? apropo, ce dracu cauta digi24 pe balea non stop? poate vor o petarda in derrière ! mars de acolo hienelor !
Raspunde

MOSU

Acum 9 ani

biserica care a fi dumnezeu este doar unic .....ortodox catolic s-au alta religie tine doar de neam ( natie ) si de puterea de acaparare preoteasca a enoriasilor prin convingere Mai este si seriozitatea cultului respectiv . ....Rugaciunea tot la unul Dumnezeu merge s-au se face Domnul presedinte poate merge la oricare biserica fara nici o prejudecata ....
Raspunde

@MOSU

Acum 9 ani

lasă tastatura de-o parte si departe. esti bătrân, nu mai vezi, te bâlbâi, nu ne mai chinui...
Raspunde

@7

Acum 9 ani

E singura televiziune echidistanta care transmite, aia te doare pe tine securistule, ca nu-s televiziunile tale responsabile cu aruncare de noroi, ca in campanie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus