Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Ce rost are sa bei in bar daca nu poti impusca pe cineva pe urma?

Fără absolut nicio legătură cu tragedia de săptămâna trecută din Franța, în Sibiu au apărut primele baruri de cartier care interzic accesul cu arme de foc și muniție. Astfel de bodegi găsiți în cartierul Vasile Aaron, în zona dinspre înspre piață. Sau cum este cel din imaginea alăturată, pe strada Lungă din cartierul Terezian, unde afișul cu accesul interzis armelor de foc este postat mare și citeț, chiar la intrare. Din păcate, libertatea sibienilor de a-și bea mințile și apoi a folosi arma din doare, așa cum cere tradiția milenară, este puternic îngradită. La fel și a sibienilor care simt nevoia de a-și îneca amarul în băutură, la crâșma de la colț, și apoi să meargă să dea o lecție soacrei sau nevestei. Nu în ultimul rând, aici este vorba despre subminarea economiei locale pentru că orice sibian știe că băutura fără împușcături este ca piftia (răciturile, pentru cei finuți n. r.) fără mămăligă.
Lăsând gluma la o parte, am întrebat totuși conducerea Inspectoratului Județean de Poliție dacă a crescut numărul sibienilor care dețin arme de foc, sau dacă s-au înmulțit incidentele din baruri comise cu arme de foc. ”Nu știu de unde a apărut această inițiativă, sincer. În Sibiu sunt și deținători legali de arme, dar asta nu înseamnă că am avut cazuri și lumea a început să meargă cu ele prin baruri, să facă scandal. Probabil că este un caz izolat, oricum nu cred că este ceva ce ar trebui să ne îngrijoreze”, a declarat comisarul șef Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu.
Acestea fiind lămurite, să ne vedem cu bine, diseară, în bar. Aduc eu cuțite!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Alex

Acum 9 ani

Nu mai scrieti articole daca nu stiti care e faza. Am lucrat ca barman la un bar pe centru si intr-o zi au venit 2 agenti de la sectia de pe centru ca trebuie sa semnez si sa dau proprietarilor barului un document prin care se angajau sa afiseze la intrarea in bar ca e interzisa intrarea cu arme de orice fel (nu doar cele de foc) pentru ca asa s-a dat o lege/ordin. (cea mai faina parte a fost cand am rugat agentii sa paraseasca incinta pentru ca detin arme de foc ... fata lor a fost de nepretuit)
Raspunde

horatiu

Acum 9 ani

Sa mă ca în el jurnalism, m-asteptam fi rușine sa public așa articol!în zona dinspre înspre. Cine pună mea va angajează mă panaramelor?
Raspunde

danciu

Acum 8 ani

buna. ii stiu pe cei 2 agenti. unul este asa numitul \"bebe\" iar celalalt raducu. au fost inainte la politia comunitara
Raspunde

Euroak

Acum 8 ani

Pe vremea lui Ceausescu daca publicai un articol idiot cu greseli gramaticale sau de exprimare iti luau 10% din salar, prima data. A doua oara nu mai scriai articole nici la ziarul satesc. Astazi, ai impresia ca ziaristii nici 8 clase nu au.
Raspunde

anodinus

Acum 8 ani

Genial, cu totul si cu totul genial domnule Stefan Dobre! Meritati pentru reinventarea limbii romane premiul pulitzer! Pentru inspirata alegere a prepozitiilor in limba ce o scrieti: "în zona dinspre înspre piață"! Nici macar nu va sinchisiti sa va indreptati greselile deja semnalate de altii! Poate nici nu merita!...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus