Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Promisiune: anul 2015, la Sibiu, va fi anul parcurilor

Terenul de antrenament aflat vizavi de Stadion va fi transformat în trei sau patru terenuri de mini-fotbal. Înspre Bolta Rece vor fi amplasate aparate de fitness, iar tot platoul dinspre Hotel Silva va fi regândit. Acestea sunt doar câteva din proiectele gândite să schimbe ”fața” parcurilor din Sibiu începând cu acest an. ”Vrem să ne aplecăm asupra parcurilor, a venit și timpul lor. În Parcul Sub Arini am terminat o mare parte din reglementările juridice, deci acum ne putem apuca de investiții. În prima fază noi am prevăzut și bani pentru studii peisagistice, nu doar în Parcul Sub Arini, ci pentru toate parcurile. Deci este anul în care vom vedea ce facem cu parcurile din oraș”, a anunțat Astrid Fodor, primarul interimar al orașului și cea care, încă de la instalarea în funcția de viceprimar, a avut în subordine Serviciul parcuri și spații verzi.

Studiile peisagistice la care face referire vor oferi mai multe soluții de ”mobilare și aranjare” a spațiilor naturale din Sibiu, dar o parte din intențiile administrației locale au fost deja anunțate. ”În locul terenului secundar, cel vizavi de stadionul municipal, vom amenaja trei sau patru terenuri de mini-fotbal. Pe spațiul dinspre Bolta Rece vom monta aparate de fitness, iar zona dinspre hotelul Silva vrem să o mobilăm, de asemenea, așa cum trebuie să arate un parc în secolul XXI. Acolo avem idei diferite, dar vom vedea ce spun și specialiștii. Vrem să montăm acolo, oricum, și jocuri pentru copii”, spune Astrid Fodor. Potrivit ei, printre parcurile prioritare propuse spre modernizare intră și parcul din cartierul Ștrand, unde va fi reluat studiul de fezabilitate. De altfel, spune Astrid Fodor, pentru majoritatea parcurilor din oraș au fost realizate studii de fezabilitate, care au fost depuse la Ministerul Mediului pentru a primi finanțare în vederea implementării proiectelor tehnice.

”Noi avem câteva studii de fezabilitate realizate de câțiva ani, pe care le-am depus la Ministerul Mediului, însă acolo stau în stand-by: în primul an nu au întrunit punctajul necesar finanțării, iar apoi nu au mai fost acordate finanțări. Noi nu o să mai așteptăm și le vom reface din resurse proprii”, promite Astrid Fodor.
Pentru anul în curs, bugetul propus Serviciului public de administrare a parcurilor și a spațiilor verzi este de 3,4 milioane de lei, pe secțiunea Funcționare, și 0,36 milioane de lei, pentru Dezvoltare. De subliniat faptul că, aceste sume, sunt alocate doar pentru proiectele unde există deja studii de fezabilitate întocmite. Pe măsură ce astfel de studii vor mai fi finalizate în cursul acestui an, proiectele pentru care au fost întocmite vor primi finanțare la rectificările bugetare, a mai anunțat primarul interimar al Sibiului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

30 comentarii

Alex

Acum 9 ani

Da-i cu kitchu! Ca asa ne place! Si cu fotbalul. Mai lipseste o bodega, a stai ca e birtul. Atunci un chiosc unde sa se vanda mici ca asa ne place. Sibiul e supra saturat de terenri de fotbal, fotbal pe teren sintetic si mini fotbal. Nu suntem un neam de fotbalisti si nici sud-americani sa avem o scuza. Sper doar ca pajistea dintre terenul mic de fotbal si Silva sa nu fie transformat intr-un rahat ca si asa super-urbanistii lu papuc au demonstrat ca sunt varza si sigur vor veni cu o idee numa buna de kitch sau manelism.
Raspunde

vali

Acum 9 ani

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi Cerinte: - cunostinte minime PC ; - necesar calculator; - conexiune internet; - rabdare; - seriozitate. Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Cereti detalii la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

parcul Sub Arini e intr-o stare JALNICA...din orice punct e vedere...stadionul ar putea sa dispara complet...se poate construe o sala multifunctionala, cu teren de baschet, volei, bazin de inot, etc. etc....trebuie doar sa vrei si sa te duca capul cat de cat...la sf. lui 2014 se asfaltau strazi in Sibiu care in mod evident NU aveau nevoie de reparatii...
Raspunde

nik

Acum 9 ani

ideea nu e rea ,dar cu cei ce duc caini din apartamente sa se \"usureze\' in parcuri ce facem? peste tot unde te duci cu copii la joaca pe iarbe sunt numain rahati de caine.doamna primar ce aveti de spus,dar gardieni ,caci nu am vazut nici un gardian sa respecte legea,stau ca paietel,sau fug se fac ca nu vad.caini comunitari nu pre mai sunt sa dati vina pe ei.
Raspunde

io

Acum 9 ani

Ar trebuii sa nu se mai dea autorizație de construcție , constructorilor care bagă blocurile una in alta....si sunt înghesuite si înconjurate doar de beton si asfalt....de asemenea ar trebuii obligate si hipermarketurile ca in puținul spațiu verde pe care i-l dețin sa planteze măcar un copac la fiecare 4-5 locuri de parcare
Raspunde

alzara -green city

Acum 9 ani

Orice copac, orice petec inierbat e un castig. Cartierele de blocuri ceausiste (inghesuite de \"dezvoltatorii capitalisti \") sunt dezolante la capitolul peisagistc. Ne dorim succes la inverzire.
Raspunde

Suporter

Acum 9 ani

Eu as propune un teren sintetic de dimensiune ca si actualul teren ,dupa care sa fie impartit modular in functie de cerinte.Deci sa se poata juca si pe teren mare si pe teren mic,mai ales ca Sibiul nu are un teren sintetic de dimensiuni mari cum au majoritatea marilor orase (sau mici orase ,vezi Medias,Valcea...)
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Stadionul poate sa dispara si sa fie parc si acolo. Daca va fi vreodata nevoie de stadion, se poate construi unul mai la periferie. @alzara nu orice petec inierbat e un castig si nu orice copac e la fel, un castig. Doar cele care sunt puse cu cap. Altfel ajungem ca in orasele americane unde cred ca se rezolva totul cu un petic de iarba, un arbust sau un copac pus aiurea undeva. Spatile care nu isi au rostul, eliminate; cele care trebuie transformate in parculete (parcarile dintre blocuri) sa fie transformate in parculete cu un copac o banca ceva, nu ceva kitch si romanesc cum s-a intamplat si in Ciresica si M. Viteazu unde au aruncat un spatiu de joaca pentru copii si gata i-au zis parc. Eu propun o petitie prin care sa fie demisi urbanistii sibiului impreuna cu arhitecta sefa (care repet, e varza) si sa il aducem inapoi pe arhitectul care a fost pana in 2008 sau unul tanar si cu imaginatie.
Raspunde

Ion

Acum 9 ani

As fi vrut parcuri noi, sua spatii verzi in locuri noi, nu reamenajarea a ceva existent verde...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ioane, dacă vrei un parc nou, îți recomand Dealu Gusteriții sau Dealu Ocnei, e o priveliște de-acolo...
Raspunde

alzara@8

Acum 9 ani

Cred ca ai sesizat ca este doar o forma a disperarii.
Raspunde

Gretel

Acum 9 ani

Subscriu comentariului nr. 1, nu cred că va aduce un plus estetic zonei verzi din față de la Silva, o parcelare în mini-terenuri de fotbal. Cei care vor să joace fotbal acolo oricum o fac, sînt multe familii care merg cu copiii, mai joacă și alte sporturi (badminton, frisbee, volei), se poate sta pe iarbă și admira parcul, de ce se vrea distrugerea și artificializarea peisajului de acolo? Nu înțeleg nici ”mobilarea” zonei ”... așa cum ar trebui să arate un parc în secolul XXI...”. Am fost în parcuri în Londra, Paris, Viena, nu erau ”mobilate” cu aparate de fitness și mai știu eu ce, probabil acolo nu au ajuns la nivelul nostru de modernitate. Ar trebui să facă o consultare a publicului deși, parcă mi-e frică și de asta, la ce idei au/n-au concitadinii!
Raspunde

Alex de la 1

Acum 9 ani

In loc sa \"refaca\" partea aia de sub-arini, mai bine s-ar apuca putin si de partea dinspre valea aurie care e varza. Tot acolo ar putea pune si un skate-park nou, mai de doamne ajuta sa nu se mai chinuie cei care utilizeaza acel spatiu (cei mai mari) sa stranga bani cum pot si sa se chinuie cu aprobari de la primarie pentru a petici actualul skate-park. Niste alei prin padure, o reasfaltare, niste iluminat public. Zic ca ar ajuta mai mult decat o re-amenajare a celeilalte jumatati de parc.
Raspunde

Stadionu´

Acum 9 ani

´trebe daramat si facut un loc unde poti face un gratar si sa bei un sprit la iarba verde. Ca daca n-ai masina, nu mai poti iesi la un gratar. Ca-s numa blocuri pe toate campurile.
Raspunde

Relu

Acum 9 ani

Corect, Alex de la 1! Parcul Sub-Arini nu se termina la str. Argesului!! Primaria ar trebui sa se \"aplece\" prioritar asupra tronsonului din parc cuprinsa intre str. Argesului si Valea Aurie care arata deplorabil si totusi, circulata de foarte multa lume. S-ar lega zona centrala de Zoo si Muzeul T.P. Din primarie chiar nu se vede treaba asta?!
Raspunde

seba1220

Acum 9 ani

terenuri de minifotbal sunt si in spate la Olimpia, usor,usor se vor inchiria pe bani...si atunci ce facem, turnam asfalt si pe ultimele petece de iarba?
Raspunde

patriot

Acum 9 ani

Asa ma betoane si iar betoane nu stiti altceva,o sa dati de dracu intr-o zi din cauza lor,prosti cu diploma ce sunteti
Raspunde

unu

Acum 9 ani

ba pina ce au emigrat sasi masiv incepind cu ani 60 -90 ,fiecare cartier al sibiului avea cite un parculet amenajat ,toate luate cu japca de mari comunisti ma refer la parcu unde este clagirea defuncta [casa alba ] cine isi mai aminteste de parcu din zona .petru maior acum loc de depozitat gunoiu din cartieru gara mica ,parcu gari cu acei falnici castani bine ca tineti groapa de gunoi linga bisericuta si nu de citeva luni de vreo 7-8 ani ba este poarta orasului gara ,puneti in imensa piata a gari in mijloc unde a fost giratoriu unde intorceau tramvaiele o locomotiva de patrimoniu pina nu le face pierdute pe toate ,ca la ultima verificare au mai ramas din vreo 18 din cele vreo 40 vinde regateni aia care ne conduce statia de cale ferata din sibiu tot patrimoniu o adevarata mina de aur turisti care ne viziteaza sibiu.refacerea conturului zidurilor cetati si puse ,turnurile de aparare ,ma refer la portiunea care duce pe linga spitalu ,tbc ,pina la zona pietei cibin aici icluzind turnurile pielarilor si alte turnuri inchise in foata fabrica righer[indepedenta]in parcu terezian unde se afla statuia ,maria tereza ,demolata serpanta care acopera fosta resedinta miltara ,austro -ungara cin secolu 17 si pusa in valoare nu lasata de izbeliste ,bai au lasat sasi un patrimoniu voloros din care avem numai de cistigat turistic ,trezitiva ca asta inseamna multi bani si locuri de munca mba dumnezeu da ,dar nu ne baga in traista
Raspunde

APEL

Acum 9 ani

TRANSFORMATI CAZANGERIA IN PARC !!!!!!!!!!!!!
Raspunde

cetatean de onoare

Acum 9 ani

doamna opreste/te.te rog explica/mi ce inseamna :in parcul S.Arini am trminat o parte din reglementarile.JURIDICE deci acum ne putem ocupa de investitii.nu e nevoie decit de curatenie citeva cabine wc . murdar ca acum parcul n/a fost!castani arsi de *** de ciori,boschetari,lampi distruse si alte cele!doamna,daca misti un fir de iarba sau mobilezi nu stiu ce dracu in fata parc h.va fi scandal!!!d/le ziarist TD INDREAPTA/TI COLOANA VERT.si explica/mi sa pricep ce vrea sa spuna vorbitoarea de la primarie!!!
Raspunde

cetatean de onoare

Acum 9 ani

doamna opreste/te.te rog explica/mi ce inseamna :in parcul S.Arini am trminat o parte din reglementarile.JURIDICE deci acum ne putem ocupa de investitii.nu e nevoie decit de curatenie citeva cabine wc . murdar ca acum parcul n/a fost!castani arsi de *** de ciori,boschetari,lampi distruse si alte cele!doamna,daca misti un fir de iarba sau mobilezi nu stiu ce dracu in fata parc h.va fi scandal!!!d/le ziarist TD INDREAPTA/TI COLOANA VERT.si explica/mi sa pricep ce vrea sa spuna vorbitoarea de la primarie!!!
Raspunde

cetatean de onoare

Acum 9 ani

doamna opreste/te.te rog explica/mi ce inseamna :in parcul S.Arini am trminat o parte din reglementarile.JURIDICE deci acum ne putem ocupa de investitii.nu e nevoie decit de curatenie citeva cabine wc . murdar ca acum parcul n/a fost!castani arsi de *** de ciori,boschetari,lampi distruse si alte cele!doamna,daca misti un fir de iarba sau mobilezi nu stiu ce dracu in fata parc h.va fi scandal!!!d/le ziarist TD INDREAPTA/TI COLOANA VERT.si explica/mi sa pricep ce vrea sa spuna vorbitoarea de la primarie!!!
Raspunde

@22

Acum 9 ani

Oricum n-ai înțelege.... Un autist ca tine nu poate.
Raspunde

gaby

Acum 9 ani

Dar in turnisor nu sunt copiii?acolo nu e nevoie de parcuri sau macar un parc,faceti cam mari diferente si noi suntem oameni.
Raspunde

Basca Teodora

Acum 8 ani

Distrugeti toata zona verde ,de asta sunteti in stare !!! RUSINE ....cele 2 stadioane stau nefolosite ,iar niste incompetenti,de care suntem condusi ,isi fac de cap in acest oras ...RUSINE
Raspunde

parc

Acum 8 ani

Acolo la fostul Rigar [lndependenta] trebuie parc, demolat gardu ala mare si constructiile comuniste, din casa alba facut un hotel , iar cele vechi renovate ptr. un muzeu al industriilor, o strada prin mijloc si legat cu podul Maria Tereza. Stam cu un pod istoric nepus in valoare si o zona care are nevoie stringenta de parcuri din cauza unei privatizari cu suspiciuni a rigarului.
Raspunde

amenajare

Acum 8 ani

Amenajat parcul din fata blocului construit, unde o fost demolat restaurantul \"Foamea\"
Raspunde

continuare

Acum 8 ani

Si zonele verzi transformate in parcuri de-a lungu str Constitutiei colt cu Magheru [unde s-a demolat pe timpul comunistilor] si fosta casa a pionierilor, tencuite casele dinspre partea spre gara nivelat terenul, alei si banci si mai incolo de la str. 9 mai spre str abatorului unde sa demolat de asemenea pe vremea aia, straduta, sta asa de vreo 35-40 de ani acolo se pot pune citeva bancute, construite alei, evebtual o fintina arteziana in centru, ce bine ar da. Mai e o zona unde o fost demolata moara Shroder pe panta Alba Iulia plus stricat gardul dinspre fosta casa a copiilor [vizavi de sc. 15] scos in relief conturu cetatii cu emblema Sibiului pe ea, asa cum s-a procedat pe bulevardul Spitalelor cu alei de piatra cubica si banci, eu ar trebui sa vin la peisagistica la primarie.
Raspunde

Basca Teodora

Acum 8 ani

Poate vor \" moderniza \" cele 2 stadioane existente ????...dar, fara distrugerea zonelor verzi!!!...iar terenul din fata Hotelului Siva ,nu trebuie \"regandit\" !!!trebuie sa ramana asa cum este !!!!
Raspunde

Marius

Acum 8 ani

18 iulie 2015 Parcul Subarini, mai exact padurea ca nu se poate numi parc arata jalnic, nici macar odata in acest an nu au fost curatati si sapati trandafirii, asta arata mult despre indiferenta autoritatilor. Zonele verzi din oras te fac sa te gandesti mai degraba la un oras mort, parasit asa de bine arata. Felicitari Sibiu in curand si aceste zone o sa fie impsnzite de blocuri asa e mai nou. Totul se intampls si datorita indiferentei locuitorilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus