X

Sfantul Sinod al BOR, din care face parte si Mitropolitul Ardealului, vrea alternative la cardul de sanatate din motive de constiinta

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în care este membru și ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, solicită oficial Colegiului Medicilor și Ministerului Sănătății găsirea unor metode alternative pentru cardul național de sănătate, ”ca răspuns la solicitările acelor pacienţi care din motive de conştiinţă sau religioase îl refuză”.

Mai mult decât atât, Sfântul Sinod a mai aprobat la data de 20 ianuarie ca ”ierarhii să îndemne clerul, monahii şi credincioşii ca, în contextul tulburării provocate de opiniile confuze şi contradictorii din mass-media cu privire la Cardul Naţional de Sănătate, să rămână statornici în credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos, să cultive mai întâi sănătatea sufletească prin rugăciune şi fapte bune, şi să decidă raţional, nu emoţional, totdeauna cu calm şi înţelepciune”.

Discuțiile în plen ale mai marilor Bisericii au avul loc după ce Colegiul Naţional al Medicilor din România a explicat că, din punct de vedere etic, nu mai există nicio raţiune de a respinge cardul de sănătate.

”Singura problemă care trebuie rezolvată este elaborarea unei soluţii alternative pentru acei pacienţi care din motive de conştiinţă şi religie refuză cardul, iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a promis că pentru astfel de persoane va căuta şi va propune o metodă alternativă”, a transmis biroul de presă al Patriarhiei.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

18 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gigi

  Alternativa pentru crestinii nedoritori de card e sa nu mai apeleze la servicii medicale. Sa se insanatoseasca exclusiv prin rugaciune si pupat moaste. In acest fel vom scapa si de cozile de la spitale.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alzara medic

  Sa ne explice un teolog legatura dintre crestinism si cardul de sanatate ; dar cu cel bancar? Dar cu cel de reducere la Catena /Reteta ? Explicatia este in Evul Mediu.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  michael

  dar daca contributia la biserica sau sponsorizarile se vor dona DOAR pe card … o sa-l doreasca !? pana una alta au doua alternative : fie se vor intoarce in evul mediu timpuriu fie vor numi (ei popii) acel card … cartela de credit sau de ce or vrea ca sa nu mai fie nevoiti sa citeasca ca arabii de la dreapta la stanga si sa inteleaga altceva … ! pai nu ?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jesus

  Cardu\’ asta blestemat e doar ultimul pas inaintea implantarii cipului 666 pe mana sau pe fruntea umana,atunci omenirea va fi transformata intr-o mare de oameni robotizati,controlati total de cercurile inalte diabolice masonice ce conduc (deja) lumea…asta e de fapt globalizarea.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @11

  Nu înțeleg legătura între cardul de sănătate și Dumnezeul pe care îl invoci. Este adevărat însă că biserica și mai ales biserica ta, s-a opus din vechi timpuri progresului. A ars pe rug oamenii care spuneau că Pământul e rotund și a comis nenumărate orori în numele unei habotnice pseudocredințe. Dar asta s-a întâmplat de mult, dacă nu știai. Sau tu nu ai aflat încă despre sistemul solar? Ești încă în Evul Mediu. E păcat că nu ai nici o șansă să călătorești în timp și să ajungi progresul din urmă. Încearcă să nu ne mai obosești cu limbajul tău agresiv și cu mesaje mistico-retrograde pentru că oricum nu reușești să convingi pe cineva. Cel mult te faci de râs. Ecuația e foarte simplă: nu vrei card de sănătate, ok, nu beneficiezi de asistență medicală. Roagă-te să te facă Dumnezeul tău sănătos, nu apela la medici, caută un popă și vreun vraci, să te exorcizeze și lasă calculatorul că este o erezie. Nu vezi că îți întunecă mințile (deși aici am dubii asupra existenței vreunei sinapse valude)?!

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alzara medic

  SS al BOR trebuie sa avizeze oportunitatea se raza giratoriilor, varianta curei chirurgicale a herniei inghinale directe, programul FITS.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  marginean

  dintr-o tara civilizata, cu un nivel de trai modest, Romania s-a transformat si datorita BOR intr-o fundatura a Europei din care scapa cine poate. Faptul ca noul peresedinte e sas si nu le va mai cauta in coarne celor de la BOR nu poate fi decat benefic si de salutat. Daca BOR ar da un exemplu de practicare cel putin a celor 10 porunci, daca nu s-ar da cu masini grase, daca nu ar folosi \”instrumentele diavolului\”: celular, televiziune, etc. as mai intelege, dar asa, nu poti decat sa ti se faca greata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact