X

Targ de nunti, competitii sportive si teatru in acest weekend la Sibiu

Dacă weekend-ul trecut nu s-au întâmplat prea multe la Sibiu, în schimb în acest sfârşit de săptămână sunt evenimente pentru toate gusturile.

Sibiu Wedding Days, unul dintre cele mai mari târguri de nunţi din oraş, se va desfăşura în perioada 30 ianuarie – 1 februarie, la Sala Transilvania. Viitoarele mirese vor putea vedea care sunt tendinţele în materie de nunți pentru anul 2015, atât în ceea ce privește rochia de mireasă, cât şi fotografiile de nuntă, invitațiile, aranjamentele florale și multe altele.

Timp de trei zile, peste 60 de expozanți din toată țara își vor prezenta produsele și serviciile, iar viitorii miri vor putea beneficia de oferte și prețuri speciale, valabile numai pe perioada evenimentului. Specialiștii din domeniul nunților vor fi la dispoziția clienţilor, venind în ajutorul mirilor cu sfaturi și informații necesare pentru organizarea nunții ideale.

„Sibiu Wedding Days s-a pregătit, ca în fiecare an, să fie un sprijin de nădejde pentru viitorii miri și să le ofere acestora o gamă foarte variată de servicii și produse necesare pentru o nuntă perfectă. Sibiu Wedding Days a pregătit și o mulțime de surprize și de premii pentru cei care vor trece pragul Sălii Transilvania între 30 ianuarie și 1 februarie”, spun organizatorii.

Teatru şi dans

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a pregătit publicului, la final de ianuarie, un cadou plin de muzică și culoare. Spectacolul „Zbang – A Musical Abba Fantasy” produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu în colaborare cu TNRS se va juca începând din acest an în sala mare a teatrului. Primele două reprezentații vor avea loc vineri, 30 ianuarie și sâmbătă, 31 ianuarie, ora 19:00.

„Zbang – A Musical Abba Fantasy” este primul musical montat la Sibiu, o adaptare originală a celebrului musical „Mamma mia”. Concepția regizorală semnată de Șerban Puiu sugerează atmosfera de Broadway și propune tinerilor de azi o perspectivă a culturii pop și flower power a anilor 70. În spectacol se cântă live, iar numerelor de musical ale show-ului original li se adaugă crearea unor momente noi având ca bază muzicală alte melodii celebre ale epocii, care au fost asimilate scenariului original. Decorul spectacolului este realizat exclusiv din proiecții gândite de scenograful Mihai Păcurar.

Şi cei mici sunt invitaţi la teatru în acest weekend. Astfel, sâmbătă, de la ora 18:00, la Teatrul Gong se joacă „Aventurile lui Pinocchio”, iar duminică de la ora 11:00, cei mici pot vedea spectacolul „Castelul Zânei Nopţii”

„Spectacolul „Castelul Zânei Nopţii”, realizat în manieră teatrului de animaţie se adresează copiilor preşcolari şi şcolarilor din clasele I-III. Acţiunea se petrece în Castelul Zanei Nopţii unde fenomenele naturii, personaje alegorice personificate, sunt invitate la bal. Pentru a află cine sunt, cu ce se ocupă fiecare şi ce se întâmplă în marea sala a balului vă invităm la spectacolul nostru”, spun organizatorii.

În Sala Oglinzilor a Forumului German se va desfăşura sâmbătă, de la ora 17:00, un eveniment de atragere de fonduri, care face parte din programul YouthBank. Banii strânşi vor fi incluşi în Fondul YouthBank Sibiu, din care urmează să fie finanţate proiecte ale liceenilor sibieni. Cei care vor să participe la evenimentul de sâmbătă îşi pot rezerva bilet la numărul de telefon 0732. 698. 807 sau prin mail, la sibiu@youthbank.ro. Preţul unui bilet este de zece lei.

Campionatul Național de Freestyle

Prima etapă a celei de-a III-a ediții a Campionatului Național de Freestyle pentru schiori și snowborderi debutează, ȋn acest weekend, la Păltiniș.

Campionatul de anul acesta este format din două etape: cea de la Arena Platoș și cea de la Harghita Mădărș, de la finalul lunii martie. Evenimentul se află pe agenda World Snowboard Federation iar câștigătorii punctează în clasamentul internațional, concursul fiind cotat cu 1 stea TTR.

Arena Platoş Freestyle Open debutează vineri, 30 ianuarie, cu sesiunea de înscrieri și antrenamente. Atât înscrierile cât și antrenamentele au loc între orele 9:00 și 20:00.

Concursul propriu-zis are loc sâmbătă. Prima sesiune este concursul de slopestyle ce se va desfășura în funpark. Traseul de concurs este compus din patru platforme a câte două elemente. Concurenții vor sări în primul stagiu peste 2 kickere mic sau mare – cu aterizare de 8 metri, rainbow rail, kink box de 6 metri, straight box și rail pe următoarele două platforme iar pe ultimul stagiu vor da peste alte două kickere de 4 și 8 metri.

Concursul de slopestyle are loc între orele 10:00 și 17:00. După pauză începe sesiunea de noapte, unde se vor premia cele mai bune trick-uri. Concursul nocturn începe la ora 19:00 și durează o oră. Valoarea totală a premiilor este de circa 2500 de euro, 1000 de euro premii în bani și 1500 premii în produse oferite de Skullcandy, H2O, Electric, Armada și Switch Shop pentru categoriile Ski și Snowboard Rookies și Groms.

Concurenții vor fi împărțiți pe trei categorii de vârstă: Grom – sub 14 ani (născuți începând cu 1 Ianuarie 2000), Rookie între 14 si 18 ani (născuți între 1 Ianuarie 1997 și 31 Decembrie 1999), Adulți – peste 18 ani. Toate aceste categorii de vârstă se aplica la ambele clase, ski și snowboard. Taxa de înscriere este de 50 de lei și include skipass pentru toată ziua de sâmbătă, zi și nocturnă, precum și două băuturi în bar. Pentru cei care dețin skipass taxa este de 20 de lei.

Foto: Natalia Vasiliev

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact