Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Topul interventiilor la Ambulanta Sibiu. Au crescut infarcturile in randul tinerilor

Ovidiu Rafa, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, a declarat pentru Turnul Sfatului să în ultimii ani s-au înmulțit cazurile de infarcturi în rândul tinerilor sibieni. Infarcturile sunt pe primul loc în topul intervențiilor ambulanței sibiene, urmate de politraumatisme (accidente rutiere) și transferurile între unitățile spitalicești.

”Bolnavii cardiaci sunt pe primul loc. În ultima vreme ne luptăm cu o mulțime de infarcturi și, din păcate, tot la vârste mai mici. Au apărut și în jurul vârstei de 30 de ani, am avut intervenție la un infarct și la 28 de ani. Realitatea este că sunt mai greu suportate de tineri și tot la tineri apar și cele mai grave. Cei care sunt mai în vârstă se pare că rezistă mai bine. Contează și cauza: fumatul, cafeaua, energizantele... Apoi, ca solicitări urmează accidentele. De obicei mergem cu colegii de la SMURD sau ne împărțim, depinde de fiecare situație în parte. În categoria aceasta intră politraumatismele. Iar ca număr de intervenții urmează transferurile, ne ocupă mult timp și acestea. Sunt o mulțime de consulturi inter-secții în Spitale. Te cheamă de la Urgență, trebuie să trimit mașina după un pacient, îl ia să-l ducă la TBC. Acolo îl vede și zice să-l ducem înapoi. Mașina nu pot s-o țin blocată cât stă pacientul la coadă. Pe urmă ne sună că trebuie să-l luăm înapoi să elibereze locul. Când ajunge la Urgențe îi spune că trebuie să treacă și pe la Psihiatrie, sau că e programat la computerul tomograf în altă parte, la o anumită oră, când vine medicul care face CT-ul sau RMN-ul. Cu astea ne confruntăm”, a declarat directorul medical al Ambulanței Sibiu.

Știați că un medic pe ambulanță se poate apropia de o mie de kilometri parcurși într-o zi de muncă? Sau că salariul mediu în Ambulanță este mai mic decât media pe județ? Despre acestea și multe altele citiți într-un interviu cu Ovidiu Rafa, publicat în ediția de luni a ziarului nostru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

io

Acum 9 ani

Tot respectul ptr.cei de pe ambulante! Au dus-o pe mama de nenumarate ori in ultimii ani. Tendinta ca cei tineri fac infarcturi este mai de mult,nimic nou. Stilul de viata este totul.
Raspunde

Ciupitu

Acum 9 ani

Cautati la DEX. Pluralul la infarct sa formeaza prin adaugarea unui e, respectiv infarcte (s.n.). Infarcturi nu prea suna romaneste. De altfel noi am preluat cei mai multi termeni medicali din Lb. franceza.
Raspunde

Hitler Gazatu

Acum 9 ani

@4 te tine la o confruntare ***
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Chiar nu se pot elimina comentariile porcoase și care n-au nicio legătură cu subiectul articolului?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus